érettségi
#Suli, munka

Történelem érettségi: mérd fel a tudásod!

2012.04.20.
1 perces olvasási idő

„Könyves Kálmán nagy király volt, de Mátyás Király…” ez már nagyon elcsépelt szöveg, és régen sem vált be. A történelem érettségi feladatsora nem enged teret a mellébeszélésnek. A 2010-es és a 2010-es történelem érettségi megoldással.

Milyen rendeletet adott ki 1767-ben Mária Terézia? Miért vált szükségessé az országszerte érvényes pontos idő bevezetése? Ki volt Al Gore? Milyen intézkedéseket vezetnek be az áprilisi törvények? Mit jelent a holokauszt vagy a genocídium? Mi a különbség az emberi jog, az állampolgári jog és az állampolgári kötelesség között? Mi jellemző a gótikus építészetre? Zavarba hoztak ezek a kérdések? Teszteld a történelem tudásod a tavalyi érettségi feladatsor megoldásával!

ÉrettségiAz idei történelem érettségi vizsga időpontja május 9. Most már nagyon komolyan kell venned a felkészülést, ha eredményes vizsgát akarsz tenni. A magyar- és a világtörténelem eseményeivel is tisztában kell lenned. Évszámokra, személyekre, fogalmakra és összefüggésekre kérdezhetnek rá. Térképen és vaktérképen is boldogulnod kell. A nagy nap előtt érdemes megoldanod a tavalyi és a két évvel ezelőtti érettségi feladatsort, hogy sejtésed legyen arról, milyen követelményeknek kell megfelelned a vizsgán.

Ha szánsz egy kis időt erre a próbaérettségire, megismerheted az egyes feladattípusokat. Sok múlhat azon, hogy helyesen értelmezed-e a feladatok meghatározásait. Az elmúlt időszak érettségi feladatainak megoldásával szerezhetsz némi rutint, illetve felszínre kerülhetnek azok a hiányosságok, amelyeket még pótolnod kell. Most lehetőséged nyílik arra is, hogy felmérd, mire elég a rendelkezésedre álló 180 perc.

(KamaszPanasz)