matek
#Suli, munka

Így szerezhetsz ötöst a matek érettségin

2012.03.17.
1 perces olvasási idő

Már csak másfél hónapotok van a matekérettségiig, úgyhogy itt az ideje elkezdeni az ismétlést. Hogy könnyebb legyen a dolgotok, az eduline és a matekmindenkinek.hu idén ismét elindítja közös érettségi-előkészítő sorozatát.

Az eduline-on minden héten megtaláljátok a matekmindenkinek.hu tesztjét, amellyel begyakorolhatjátok a középszintű matekérettségi első részében található feladattípusokat: bőséges magyarázatot kaphattok arra, hogyan kell megoldani az alapvető ismereteket, definíciókat érintő példákat, hogy melyek az adott témakörben a leggyakoribb buktatók, és hogyan szerezhettek maximális pontszámot az érettségin.érettségi

Minden héten 7 feladatot oldhattok meg – így felfrissíthetitek a tudásotokat, és mivel részletes magyarázatot kaptok, a legnehezebbnek tűnő példák megoldását is begyakorolhatjátok, és ha kiderül, hogy van még homályos folt, van időtök újra átnézni egy-egy témakört.

„A feladatlap első részében az időhiány a leggyakoribb probléma. Azt szoktuk tanácsolni a diákjainknak, hogy ne olvassák át az összes feladatot, hanem amikor megkapják a tesztet, azonnal kezdjék el az első példát, és ha megy, oldják meg gyorsan, aztán jöhet a következő. Ha nehéznek tűnik valamelyik példa, nem érdemes leragadni, át kell ugorni” – mondja Baloghné Békési Beáta, a matekmindenkinek.hu vezetője.

A cikk az eduline.hu-n folytatódik.