Főoldal / SULI / Érettségi matematikából: még nincs veszve semmi!
  2012-04-18

Érettségi matematikából: még nincs veszve semmi!

Idén május 8-án kerül sor a matematika érettségire. Sokak számára ez az a tantárgy, amitől a leginkább félnek. A vizsga időpontja vészesen közeleg, ezért érdemes átgondolnod, hogy a maradék felkészülési idődben mivel foglalkozol.

- hirdetések -

Akár középszintű, akár emelt szintű matematika érettségi vizsgára készülsz, csak rengeteg gyakorlás árán érheted el a kívánt eredményt. Ezen az oldalon megtalálod a tavalyi érettségi feladatsort. Nagyon hasznos lehet számodra ennek a megoldása, mert így felmérheted, hogy melyek azok a számítási feladattípusok, amelyekkel problémáid vannak.

Így a felkészülés további részében - időt és energiát megtakarítva - csak azokra koncentrálhatsz. A vizsga előtt érdemes azt is lemérned, hogy melyek azok a feladatok, amelyeknek a megoldása több időt vesz részedről igénybe. Ha ezzel tisztában vagy, amikor élesben tesztelik a tudásodat, ennek megfelelően csoportosítani tudod a feladatokat.

ÉRETTSÉGI
Az érettségi vizsga után kattints a KamaszPanasz-ra, ahol újranézheted a feladatokat és ellenőrizheted, hogy jó válaszokat adtál-e, élményeidet és tapasztalataidat pedig oszd meg sorstársaiddal a fórumunkon!

Hogy sikerült az érettségid?

Tarts otthon egy főpróbát a tavalyi érettségi feladatsor megoldásával! Az itt elért pontszámod segít szembesülni az erősségeiddel és a gyengeségeiddel. Ha jól sikerül, nyugodtan és magabiztosan szerepelhetsz a valódi vizsgán. Ha nem tetszik a próbaérettségid eredménye, nincs veszve semmi, komoly elszántsággal még pótolhatod a hiányosságaidat.

 

(KamaszPanasz)

  Kapcsolódó cikkek