érettségi
#Suli, munka

Nem kell megismételni a matekérettségit

2014.05.09.
1 perces olvasási idő

Mielőtt bárki megijedne: az Oktatási Hivatal elnöke, Pósfai Péter már kedd délután bejelentette, hogy rendben befejeződtek a matekvizsgák, semmilyen fennakadásról nem érkezett jelzés. Vagyis szó sincs arról, hogy meg kell ismételni az érettségit - írta az index.

"A világ legnagyobb trollja paráztatja az érettségizőket, emeljük a kalapunkat! Szóhoz se jutunk, olyan trollkodás zajlik a neten. A Nem kell megismételni a matekérettségittúlvilágról tért vissza egy 2005-ös cikkünk, ami arról szólt, hogy meg kell ismételni a matekérettségit. Valószínűleg valaki ezt elkezdte most megosztani a Facebookon, és a mostani érettségizők - félig érthető módon - teljesen bepánikoltak, és este fél 8 óta ész nélkül, a cikk elolvasása nélkül továbbosztják a riadót" - írja az Index.

Mi történt 2005-ben?

A kétszintű érettségi rendszer a bevezetés évében hatalmas botránnyal debütált: az internetre már vasárnap este felkerült a magyarérettségi feladatlapja, de a történelmi és a matematikai feladatok is elérhetőek voltak, a diákok 30-50 ezer forintért meg is vásárolhatták a teljes tesztet. Történelemből új feladatsort állítottak össze, a matekérettségit pedig több tízezer vizsgázó írta újra. A 2005-ös tavaszi vizsgaidőszak előtt pár héttel ráadásul kiderült, hogy a kinyomtatott feladatlapokat egy olyan raktárban őrizték, amelynek címét bárki megtalálhatta a Közbeszerzési Értesítőben.

(eduline)