autó
#Suli, munka

Autóvezetés: a bukottak esélyesebbek a bukásra

2012.01.08.
1 perces olvasási idő

Aki egyszer már megbukott az autóvezetői vizsgán, jó eséllyel újra meg fog bukni - mutatkozik meg brit statisztikákból.

Ráadásul minél többször vall valaki kudarcot, annál kevésbé valószínű, hogy sikeresen vívja meg a következő "harcot". Az idén csaknem 300 brit gyürkőzött neki tizedszer az autóvezetési vizsgának.autóvezetés

Az eredmény: több mint 200 megint megbukott, csak 88 szerezte meg a jogosítványt. 67-en voltak, akik épp tucatszorra rugaszkodtak neki a megmérettetésnek. Közülük mindössze 11-en vannak, akiknek sikerült, azaz még tucatnyian sem, hatból mindössze egynek nem kell folytatnia, vagy végképp feladni a próbálkozást. A statisztikák szerint az első három nekirugaszkodásnál a vizsgázók 46-47 százaléknak sikerül a dolog, utána szépen romlik a hányad.

A negyedszerre próbálkozók közül 44 százaléknak sikerül a vizsga, az ötödszörre menők 41 százaléka örvendezhet. A "hatodikosoknak" már csak a harmada nem bukik - újból. Érdekes, hogy a tizennegyedszerre is nekivágók fele átment az idén átment a vizsgán, a 15. alkalommal nekiveselkedők közül viszont egy se. Az adatok alapján a férfiak előbb levizsgáznak - sikeresen -, mint a nők: minden második férfi elsőre átmegy.

A nőknek a 43 százaléka produkálja ugyanezt. A brit bukáskirálynő - az elméleti részből - egy 26 éves nő, aki 90-szer vallott kudarcot - eddig. A gyakorlat "antikirálya" ugyanakkor egy férfi, ő 36-szoros "vesztes" - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

(mti)

Kapcsolódó cikkek