biológia érettségi vizsga
#Suli, munka

Állatkert kontra biológia érettségi vizsga

2012.04.27.
1 perces olvasási idő

Mivel a felkészülési idő egyre vészesebben fogy, ideje tesztelned, hogy eddig mit sikerült elsajátítanod a biológia érettségi vizsgára. Itt megtalálod a tavalyi és a 2010-es feladatsort!

Idén a biológiai érettségi vizsga időpontja stílusosan, május 15-én, az állat- és növényszeretet napjára esik Magyarországon. A kisgyerekek ilyenkor általában ingyen mehetnek az állatkertbe, majmot etetnek, kecskét simogatnak, vattacukrot esznek, majd ölben vitetik haza magukat a végkimerültség határán lévő szüleikkel.

érettségiTe azonban, és azok a sorstársaid, akik biológia érettségi vizsgára jelentkeztek, 120 percet és egy feladatsort kaptok. Miközben a hugi szeme elkerekedik, mert a rács mögött a maci két lábra állt, Neked össze kell hasonlítanod a szövetes állatok és a növények tulajdonságait, meg kell határoznod a kommenzalizmus és a predáció fogalmát.

Hogy ne érjenek meglepetések, érdemes megoldanod a tavalyi és a 2010-es biológia érettségi vizsga feladatsorát. Így megismerheted a feladattípusokat, tesztelheted a tudásodat, és megtapasztalhatod, hogy miként tudod beosztani a rendelkezésedre álló időt. Ez a próbaérettségi lehetőséget kínál számodra, hogy pótold a hiányosságaidat.

(KamaszPanasz)