Főoldal / SULI / Ismered a kémia érettségi feladattípusait?
  2012-04-28

Ismered a kémia érettségi feladattípusait?

Ugyanarra a tudásra számtalan módon rákérdezhetnek. Fontos, hogy még a kémia érettségi vizsga előtt szerezz némi tapasztalatot a különböző feladattípusok megoldásában.

- hirdetések -

A kémia írásbeli érettségi vizsgán számíthatsz - többek között - feleletválasztós kérdésekre, táblázat kiegészítésére, reakcióegyenletek kiegészítésére, kísérletek vagy grafikonok elemzésére, jelenségek magyarázatára, anyagok összehasonlítására, esettanulmányhoz kapcsolódó kérdésekre, illetve számolási feladatokra. A tavalyi és a két évvel ezelőtti kémia érettségi feladatsorának megoldásával felmérheted, hogy az eddig elsajátított, tárgyi tudásodat hogyan tudod alkalmazni az egyes kérdéstípusok megválaszolásakor.

A vizsga időpontja (2012. május 16.) már nagyon közel van, ezért mindenképp ajánlott egy próbaérettségit rendezned, hogy tisztán lásd a gyengeségeidet és az erősségeidet. Lesz például egy olyan feladat, ahol eldöntheted, hogy inkább a kémiai anyagismeretet igénylő alternatíváját választod a feladatnak, vagy a problémamegoldást igénylő (pl. számolás) verzióját. Ha leteszteled a tudásod, pontosan tudni fogod, hogy neked melyiket kell választanod. 

 

(KamaszPanasz)

 

  Kapcsolódó cikkek