#Suli, munka #tanulás

242 db cikk a témában

#iskola
2016.08.30.

Iskolakezdés: kedvcsináló az új tanévhez

Vége a nyárnak, ideje megbarátkozni a gondolattal: kezdődik az új tanév. Ezzel a cikkel segítünk ráhangolódni a suli-hangulatra, hogy az első napod kellemesen teljen.

#tanul
2016.07.19.

Okosodj a szünetben is: szórakoztató online lehetőségek tanulásra

Tombol a nyári szünet, de gondoltál már arra, hogyan okosodj a szünet alatt is? Bár ez az időszak a pihenés és feltöltődés ideje, arra is tökéletes, hogy az agyadat végre kedved szerint is megtornáztasd. Nem mellesleg, remek időtöltési lehetőség az esős napokra, amikor nem tudsz kimozdulni otthonról.

#OKJ
2016.06.28.

Női OKJ-s toplista: ezek a népszerű képzések a lányok körében

2015-ben közel másfélszer annyi hölgy jelentkezett OKJ-s képzésre, mint az azt megelőző évben, és nőtt a diplomások aránya is a tanulók között. Míg a férfiak között továbbra is az ipari képzések a legnépszerűbbek, a hölgyek toplistáját a pénzügyi-számviteli OKJ-s képzések vezetik.

#szóbeli
2016.05.24.

Segítség a szóbeli érettségihez

Végre itt az év vége. Ez az, amire már olyan rég vártunk, végre lehet pihenni. De a tanév végével jön a bizonyítványosztás és az érettségi is. Az érettségizőknek a szóbeli vizsgákra kell hangolódniuk és készülniük.

#tanul
2016.05.17.

5 tipp, amivel felgyorsíthatod a tanulást

A gyors tanulás nagyszerű adottság. Akik képesek gyorsan elsajátítani és alkalmazni az új ismereteket, és az új információkat gyorsan értelmezik, hatalmas előnnyel rendelkeznek azokkal szemben, akik eme képességeket nem birtokolják.

#memória
2016.05.11.

Memória trükkök a hétköznapokra

Nem emlékszel hova raktad a szemüveged? Nem emlékszel az új osztálytársad nevére? Ilyenkor látszik, hogy mennyire sokféle dolgon jár az agyunk. Hogyan érheted el, hogy a fontos dolgok rögzüljenek az agyadban?

#vizsga
2016.05.02.

Hogyan győzd le a vizsgastresszt?

A nyár már az ajtódon kopogtat, s mégis az érettségi vizsgára vagy az év végi jegyek javítására kell koncentrálnod? Szükséged van néhány tuti tippre, megcincált idegrendszered helyreállításához? Ötletekre, hogyan győzd le a rád nehezülő nyomást? Segítségünkkel magabiztosan fogod az akadályokat venni!

#érettségi 2016
2016.04.27.

Hogyan kell kiszámolni a felvételi pontokat?

Ha nem készülsz gőzerővel az érettségire, talán azzal sem vagy tisztában, hogy mennyit kockáztatsz egy esetleges rosszabb eredménnyel. Tudtad, hogy a maximálisan megszerezhető 500 pontból 200-ról az érettségi eredményei döntenek? Miből áll össze a maradék 300?

#dolgozat
2016.04.17.

Hogyan készülj rövid idő alatt hatékonyan a vizsgára?

Most jöttél rá, hogy mindjárt itt az érettségi, esetleg egy fontos témazáród lesz? És még alig készültél? Ne aggódj, cikkünkben ahhoz adunk tanácsokat, hogy hogyan készülhetsz fel hatékonyan rövid idő alatt bármilyen vizsgára vagy dolgozatra.

#Shakespeare
2015.12.30.

Szerelem tegnap és ma: Shakespeare időálló Rómeó és Júliája

Szerelem, szenvedély - több is mint boldogság! Így volt ez 500 évvel ez előtt is, vagy Shakespeare valami olyat tudott, ami ma is aktuális? Valószínűleg az érzelmek jelentősége semmit sem változott az évszázadok alatt, csak annak kifejezés módja alakult át – ahogy illik. A különbség annyi, hogy Shakespeare még „blank verse” -ökben mesél, ma meg már a Facebook-on is chatelünk.

ADHD-diéta: étrend figyelemzavaros gyerekeknek
#szülő
2015.12.17.

ADHD-diéta: étrend figyelemzavaros gyerekeknek

Vannak olyan ételek, amelyek ajánlottak a számodra, és olyanok, amelyeket jobb, ha elkerülsz. Cikkünkből mindenre megkapod a választ az ADHD-diétával kapcsolatban, valamint többet tudhatsz meg a diétáról, az étrend-kiegészítőkről, és azokról az ételekről, amelyek javíthatják a tüneteidet.

#felsőoktatási ranglista 2016
2015.11.18.

Ismét a Semmelweis Egyetem vezeti a felsőoktatási intézmények listáját

Az idei felsőoktatási ranglistában a Semmelweis Egyetemet az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem követi a hallgatói és az oktatói kiválóság alapján. - tette közzé az Eduline oktatási portál.

#tanulási zavar
2015.11.02.

Tanulási zavar: hogyan segíthetsz a társadnak?

Tinédzsernek lenni néha zavaros, hiszen érzékeny, ijesztő időszakon mész keresztül. A kamaszok sokszor bizonytalanok önmagukban és a környezetükben. Fogd ezt a nyugtalanító időszakot, adj hozzá tanulási zavarokat, és máris egy olyan megoldandó problémát teremtettél, amivel akármelyik korosztálynak meggyűlne a baja.