Suli, munka, tanulás

#Suli, munka #tanulás

217 db cikk a témában

#tanul
2016.05.17.

5 tipp, amivel felgyorsíthatod a tanulást

A gyors tanulás nagyszerű adottság. Akik képesek gyorsan elsajátítani és alkalmazni az új ismereteket, és az új információkat gyorsan értelmezik, hatalmas előnnyel rendelkeznek azokkal szemben, akik eme képességeket nem birtokolják.

#vizsga
2016.05.02.

Hogyan győzd le a vizsgastresszt?

A nyár már az ajtódon kopogtat, s mégis az érettségi vizsgára vagy az év végi jegyek javítására kell koncentrálnod? Szükséged van néhány tuti tippre, megcincált idegrendszered helyreállításához? Ötletekre, hogyan győzd le a rád nehezülő nyomást? Segítségünkkel magabiztosan fogod az akadályokat venni!

#érettségi 2016
2016.04.27.

Hogyan kell kiszámolni a felvételi pontokat?

Ha nem készülsz gőzerővel az érettségire, talán azzal sem vagy tisztában, hogy mennyit kockáztatsz egy esetleges rosszabb eredménnyel. Tudtad, hogy a maximálisan megszerezhető 500 pontból 200-ról az érettségi eredményei döntenek? Miből áll össze a maradék 300?

#dolgozat
2016.04.17.

Hogyan készülj rövid idő alatt hatékonyan a vizsgára?

Most jöttél rá, hogy mindjárt itt az érettségi, esetleg egy fontos témazáród lesz? És még alig készültél? Ne aggódj, cikkünkben ahhoz adunk tanácsokat, hogy hogyan készülhetsz fel hatékonyan rövid idő alatt bármilyen vizsgára vagy dolgozatra.

#Shakespeare
2015.12.30.

Szerelem tegnap és ma: Shakespeare időálló Rómeó és Júliája

Szerelem, szenvedély - több is mint boldogság! Így volt ez 500 évvel ez előtt is, vagy Shakespeare valami olyat tudott, ami ma is aktuális? Valószínűleg az érzelmek jelentősége semmit sem változott az évszázadok alatt, csak annak kifejezés módja alakult át – ahogy illik. A különbség annyi, hogy Shakespeare még „blank verse” -ökben mesél, ma meg már a Facebook-on is chatelünk.

#felsőoktatási ranglista 2016
2015.11.18.

Ismét a Semmelweis Egyetem vezeti a felsőoktatási intézmények listáját

Az idei felsőoktatási ranglistában a Semmelweis Egyetemet az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem követi a hallgatói és az oktatói kiválóság alapján. - tette közzé az Eduline oktatási portál.

#tanulási zavar
2015.11.02.

Tanulási zavar: hogyan segíthetsz a társadnak?

Tinédzsernek lenni néha zavaros, hiszen érzékeny, ijesztő időszakon mész keresztül. A kamaszok sokszor bizonytalanok önmagukban és a környezetükben. Fogd ezt a nyugtalanító időszakot, adj hozzá tanulási zavarokat, és máris egy olyan megoldandó problémát teremtettél, amivel akármelyik korosztálynak meggyűlne a baja.

#őszi érettségi 2015
2015.10.20.

Őszi érettségi: a német feladatsorok és megoldások

Október 19-én a német írásbeli vizsgákkal folytatódott az őszi vizsgaidőszak, ami egészen október 22-ig tart. Ezt követően kezdődnek majd el a szóbeli vizsgák. Lássuk, a német feladatokat!

#nobel-díj
2015.10.12.

Érdekességek a Nobel-díjról

Fizika, kémia, orvostudomány-élettan, irodalom és a béke. Azok a területek, amelyeken előrelépésekre, újításokra az emberiségnek állandóan szüksége van. Emellett tette le voksát Alfred Nobel, a 19. században élt bőkezű, svéd feltaláló, mikor végrendeletében vagyonát nem rokonaira, hanem a jövő nemzedékek kiemelkedő alkotóira hagyta.

#tanul
2015.08.28.

Szeptemberben új suliba kerülsz?

Minden tanévkezdés egy kicsit kalandos. Persze a többségnek nincs kedve tanulni, de az osztálytársak feldobják a napot. Különösen izgalmas, ha új suliba kerülsz, ahol még nem ismered a tanárokat, a többieket. Igazából még azt sem tudod, hogy hol van az osztályterem. Kalandos napok elé nézel.

#egyetem
2015.08.09.

Rebeka kipróbálta: felkészülés az egyetemre

Kiderült, hogy kit melyik egyetemre, főiskolára vettek fel. Ezek után az ember fiának, lányának nincs is más dolga, mint a méltó ünneplés és a nyári napok maximális kihasználása.

#egyetem
2015.07.29.

Készülj fel a kollégiumi évekre!

Az egyetemi felvételi sok tini számára fordulópontot jelent. Kiszakadni az otthon biztonságából és egyedül döntéseket hozni - sok hibával, de egyben sok tapasztalattal is járhat.

#felsőoktatási felvételi 2015
2015.07.23.

Ma kiderülnek a ponthatárok!

20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetés után leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők.