Suli, munka, tanulás

#Suli, munka #tanulás

217 db cikk a témában

#jó osztályzat
2018.12.30.

Tanulási trükkök, amikkel garantáltan 5-öst kapsz

A vizsgaidőszak már a nyakadon van. A lehető legjobb jegyeket kell szerezned, de fogalmad sincs, hogyan tanulj meg mindent úgy, hogy ne felejtsd el? Mi a legjobb módszer, anélkül, hogy tönkretennéd magad a hajtásban? Íme, néhány tipp, amivel garantáltan 5-öst szerezhetsz!

#iskola
2017.08.31.

Ismét a suliban: hogyan vészeld át az első napokat?

Egy egész nyár után, amit alvással és neked tetsző dolgokkal tölthettél az iskola csengője vészesen kiábrándító és kellemetlen lehet. Akár egy ideges újonc vagy, akár egy tapasztalt felsőbb éves, szembe kell nézned az iskolával és a velejáró bonyodalmakkal – új osztálytársak, új tanárok, új tantárgyak, új szokások.

#házi feladat
2017.08.17.

Ez a világ legjobb házi feladata!

El tudják képzelni, hogy a csillaghullás nézése házi feladat legyen? Vagy épp a nevetés? Pedig a tardosi Fekete Lajos Általános Iskolában pont ilyen feladatokat kaptak nyárra Hédi Katalin tanítványai.- olvasható a kemma-hu-n.

#vakáció
2017.06.16.

Véget ért a tanév, elkezdődött a vakáció

Kicsöngetnek az iskolákban, befejeződik a 2016/17-es tanév és kezdetét veszi a két és fél hónapos nyári szünet több mint 1,2 millió általános iskolás és középiskolás számára. A diákok idén is számos tábor és programlehetőség közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltésére, és a diákmunkákat tekintve is széles a választék.

#vizsga
2017.06.01.

A vizsga előtti napokban...

Hogyan lehet a szervezetünket felkészíteni egy nagyobb megpróbáltatás, például nyelvvizsga vagy az év végi hajtás előtt? Milyen ételeket javasolt enni, hogy formában tartsuk az agyunkat?

#magyar érettségi
2017.05.08.

Elkezdődött a magyar érettségi, olvasd az első infókat

Egy Petőfi-kötettel kapcsolatos interjút kell értelmezniük a magyarból középszinten érettségizőknek, majd egy humorról szóló érvelés és egy motivációs levél írása a feladat az írásbelin.- olvasható az eduline.hu.

#matek érettségi
2017.04.10.

Hogyan készülj a matek érettségire?

A matek érettségire készülni rémesen unalmas dolog. A tanulás ugyanis úgy működik, hogy amit érdekesnek találunk, azt gyorsabban, amit viszont kevésbé érdekesnek találunk, azt lassabban tanuljuk meg.

#rossz jegy
2016.10.31.

Tippek az őszi szünetre, ha rosszak a jegyeid

A legrosszabb dolgok egyike, amikor minden igyekezeted ellenére kudarcot vallasz. Hiába tanulsz órákon át, mégis rosszak a jegyeid? Lehet, hogy valamit nem jól csinálsz. Ideje felülvizsgálni a tanulási szokásaidat, s az eredmény biztosan nem marad el! Készülj fel a szünetben, és bizonyítsd be, hogy meg tudod csinálni!

#iskola
2016.08.30.

Iskolakezdés: kedvcsináló az új tanévhez

Vége a nyárnak, ideje megbarátkozni a gondolattal: kezdődik az új tanév. Ezzel a cikkel segítünk ráhangolódni a suli-hangulatra, hogy az első napod kellemesen teljen.

#tanul
2016.07.19.

Okosodj a szünetben is: szórakoztató online lehetőségek tanulásra

Tombol a nyári szünet, de gondoltál már arra, hogyan okosodj a szünet alatt is? Bár ez az időszak a pihenés és feltöltődés ideje, arra is tökéletes, hogy az agyadat végre kedved szerint is megtornáztasd. Nem mellesleg, remek időtöltési lehetőség az esős napokra, amikor nem tudsz kimozdulni otthonról.

#szóbeli
2016.05.24.

Segítség a szóbeli érettségihez

Végre itt az év vége. Ez az, amire már olyan rég vártunk, végre lehet pihenni. De a tanév végével jön a bizonyítványosztás és az érettségi is. Az érettségizőknek a szóbeli vizsgákra kell hangolódniuk és készülniük.