Suli, munka, tanulás

#Suli, munka #tanulás

217 db cikk a témában

Tanulási tippek otthonra: hogyan lehetsz hatékonyabb?
#tanulás
2022.10.31.

Tanulási tippek otthonra: hogyan lehetsz hatékonyabb?

Hazaérsz, lehajítod a táskád, beülsz a tévé elé, megnézed a kedvenc sorozatod. Majd elkezdesz chatelni, és elrepül 3-4 óra. Végül hazaér apa és anya, kezdődnek este a jó filmek. "Hoppá, mikor is tanultam?" - merül fel a kérdés. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanulási tippet, hogy hatékonyabbá tudd tenni az otthoni tanulást.

Iskolaváltás: mi vár rád ősztől?
#iskola
2022.08.26.

Iskolaváltás: mi vár rád ősztől?

Soha nem könnyű iskolát váltani, hiszen egyik oldalon ott van a régi, jól megszokott iskolánk, a barátok, az ismert tanárok, és maga a légkör, amelyet nem nagyon szeretnénk elhagyni, a másikon pedig egy teljes ismeretlenség, ami könnyen bizonytalanná tehet bennünket. Akármennyire is rossz érzés, de az iskolaváltás sokszor szükséges, és hidd el, nem feltétlenül annyira ijesztő, mint először hiszed.

A hatékony tanulás titka: a jó tervezés
#halogatás
2022.04.19.

A hatékony tanulás titka: a jó tervezés

Közeleg a nagy vizsga, és még nem tudtál eleget tanulni? Vagy az érettségi anyaggal vagy lemaradva? Ha megfogadod tanácsainkat, garantáltan jól megy majd a felkészülés a vizsgákra.

#tanulás
2022.02.27.

Hogyan tanulj okosabban?

A Darthmouth Egyetem kiadott egy listát, amely olyan tippeket tartalmaz, amelyek segíthetnek a diákoknak fejleszteni a memóriájukat. Ezek a tippek bárkinek a segítségére lehetnek abban, hogy kicsit tudatosabban és okosabban (nem feltétlenül keményebben) tanuljon. Íme, a kedvenc tippjeink.

Mi a tématérkép?
#tématérkép
2022.02.10.

Mi a tématérkép?

A tizenévesek többségének az első akadályt a tanulásban az jelenti, hogy nem tudják, hogyan fogjanak hozzá.

Hogy sikerült a félévi bizonyítvány?
#bizonyítvány
2022.01.18.

Hogy sikerült a félévi bizonyítvány?

A félévi bizonyítvány tájékoztató jellegű, rávilágíthat a javítandó hibákra, segíthet abban, hogy eldöntsd, hogy hogyan érdemes tovább haladni. Így év végéig lehetőséged van arra, hogy javíts eredményeiden. Hogyan lehet javítani a teljesítményeden?

Magántanár vagy iskolai tanulás?
#magántanár
2021.12.09.

Magántanár vagy iskolai tanulás?

Én még a kőkorszakban jártam iskolába, amikor az volt az alapértelmezés, hogy órán figyeltünk, kérdeztünk, sőt, annak ellenére, hogy a tananyag nagy része ránk ragadt az órán, mégis vittünk haza rendesen a munkából is, vagyis kilóra kaptuk a házi feladatokat. Tekintettel arra, hogy sem számítógép, sem internet nem volt, csak magunkra számíthattunk. Akkor is volt persze, aki lemásolta a házi feladatot, de nem ez volt a tipikus. (x)

#érettségi
2021.04.11.

Érettségi tippek egy tinitől

Tanulás szempontjából az emelt szintűekre fektettem a hangsúlyt. Az utolsó hajrában az írásbelik előtt reggeltől estig bújtam a könyveket és minden apró betűs részt elolvastam.

#érettségi
2021.04.05.

Készülj az érettségire a KamaszPanasszal!

Elkezdted a tanulást az érettségire, de nehézségeid adódtak a felkészülésben? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat. Olvasgasd cikkeinket, és hagyd, hogy megkönnyítsük a felkészülésedet! Tanulási tippek otthoni felkészüléshez, házi dolgozat írásához, érettségihez, külföldi tanuláshoz.

#szakválasztás
2021.01.20.

Az 5 leggyakoribb hiba szakválasztáskor

Közeledik február, a szeptemberben induló felsőoktatási képzések jelentkezési határideje. Sokan az utolsó pillanatig várnak a döntéssel, mert nincs egyértelmű elképzelésük arról, milyen szakot válasszanak. Érdemes ilyenkor sorra venni a lehetőségeket, és odafigyelni néhány tipikus hibára, amelyet hajlamosak vagyunk elkövetni szakválasztáskor.

#karácsony
2020.12.24.

Karácsony ünnepének története

Jézus Krisztus születésére emlékezik karácsonykor a keresztény világ, a nem keresztények pedig a szeretet ünnepét ülik meg ezekben a napokban. A karácsonyt, amelynek latin neve Nativitatis Domini, Natalis Domini (Az Úr születése), a nyugati kereszténység december 25-én, a keleti január 7-én tartja.

#okos
2020.10.19.

Így növeld a teljesítményedet napról napra

Mindnyájan szeretnénk okosabbak lenni, így ahelyett, hogy a genetikát okolnád, próbáld ki az általunk javasolt 5 módszert, amivel fejlesztheted a teljesítményedet. Egyszerűek, mókásak és egyikük még a TV nézést is magába foglalja.

#nyelvtanulás
2020.10.11.

6 tipp a sikeres, önálló nyelvtanuláshoz

Állítólag egy idegen nyelv elsajátítása az egyik leghatásosabb módja annak, hogy fiatalon tartsd az elméd. Emellett persze számos oka lehet, hogy valaki belevág, és sokan kedvtelésből, autodidakta módon ismerkednek meg egy újabb szakterülettel. Íme, néhány tipp, hogy neked is minél könnyebben menjen az idegen nyelvek elsajátítása! (x)

#iskola
2020.09.17.

5 tipp, hogy könnyebben visszarázódj az iskolapadba

A világjárvány mindenkit váratlanul ért, így az oktatásban résztvevő tanárokat, diákokat egyaránt új kihívások elé állította. A középiskolák, a főiskolák vagy az egyetemek bezárták a kapuikat a hallgatók előtt, így gátolva a koronavírus terjedését. Először még sokan örültek a hirtelen jött szabadságnak, de egy-két hét múlva már tapasztalhatták az iskolabezárások árnyoldalait. Távol maradni a megszokott közösségtől, a barátoktól frusztráló, és az ismeretek elsajátítása is nehezebb az oktatóval való személyes kapcsolat nélkül. (X)