#Suli, munka #tanulás

282 db cikk a témában

Ha sok a lecke
#suli
2022.01.09.

Ha sok a lecke

"Túl sok a házi, túl sok a lecke." Általában persze időhiányra hivatkozol. Az esetek többségében azonban inkább kitartás-, szervezettség-, türelemhiányról van szó.

Egész éjszaka tanulnál? Rossz ötlet!
#halogatás
2022.01.06.

Egész éjszaka tanulnál? Rossz ötlet!

Megtörtént már veled, hogy hiába tanultál egész éjszaka, a vizsgád mégsem sikerült jól? A legújabb kutatások szerint az éjszakai tanulás az oka a gyengébb teljesítménynek.

Nem megy a memorizálás? Mutatunk egy tuti módszert, ami segít!
#memóriaserkentő
2022.01.03.

Nem megy a memorizálás? Mutatunk egy tuti módszert, ami segít!

Töménytelen mennyiségű adatot kell megtanulnod a következő dolgozatra? A „memóriafogas” módszere által a tanulás eddig ismeretlen, szórakoztató oldaláról mutatkozik be neked. Próbáld ki te is, meglátod nálad is működik majd!

Alattomos ellenségünk a halogatás
#halogat
2021.12.28.

Alattomos ellenségünk a halogatás

Észre sem vesszük, hogyan morzsolódik az idő, hogyan telnek el a percek, órák anélkül, hogy elvégeznénk a feladatunkat. Sőt mi több: anélkül telnek a percek, hogy nekikezdenénk a feladatunknak. Miért? És hogyan tudjuk a halogatás csapdáit kikerülni?

A világirodalom legszebb karácsonyi történetei
#karácsony
2021.12.24.

A világirodalom legszebb karácsonyi történetei

A karácsony varázsa a világirodalom számos nagy alakját megihlette, hisz a keresztény világ egyik legszebb ünnepe, mely az önzetlen szeretet és megbocsátás jegyében telik. Bár a legtöbb történet gyermekek számára íródott, bőven akad felnőtteknek szóló írás is. Válogassunk hát a szebbnél szebb karácsonyi történetek bőséges tárházából.

Tippek a vizsgák előtti idegesség leküzdéséhez
#idegesség
2021.12.20.

Tippek a vizsgák előtti idegesség leküzdéséhez

Talán nem vigasztal, de jó, ha tudod, mindenki feszültté válik számonkérések előtt, kivétel nélkül. A különbség abban keresendő, hogy ki hogyan tudja kezelni ezeket a kellemetlen érzéseket. Tanácstalannak érzed magad? Nem tudod, hogy hogyan tudnád leküzdeni a vizsgák előtt rád törő elviselhetetlen idegességet? Segítünk.

8 egyszerű mód, hogy megküzdj a lustasággal
#tanulás
2021.12.14.

8 egyszerű mód, hogy megküzdj a lustasággal

Természetes, hogy néha csak ahhoz van kedvünk, hogy pihenjünk az ágyban és TV-t nézzünk. Akárhogy is, ha a lustaságod már krónikus probléma és elvonja a figyelmedet a napi teendőidről és a céljaid eléréséről, akkor ez egy olyan probléma, amelyre minél hamarabb megoldást kell találnod.

Magántanár vagy iskolai tanulás?
#magántanár
2021.12.09.

Magántanár vagy iskolai tanulás?

Én még a kőkorszakban jártam iskolába, amikor az volt az alapértelmezés, hogy órán figyeltünk, kérdeztünk, sőt, annak ellenére, hogy a tananyag nagy része ránk ragadt az órán, mégis vittünk haza rendesen a munkából is, vagyis kilóra kaptuk a házi feladatokat. Tekintettel arra, hogy sem számítógép, sem internet nem volt, csak magunkra számíthattunk. Akkor is volt persze, aki lemásolta a házi feladatot, de nem ez volt a tipikus. (x)

Hogyan derítsd ki, mit akarsz az életedtől?
#cél
2021.12.06.

Hogyan derítsd ki, mit akarsz az életedtől?

Ki akarod deríteni, hogy mi is az, amire az életben leginkább vágysz? Nem tudod, hogy mit kezdj az életeddel? Sokan élik úgy az életüket, hogy fogalmuk sincs arról, hogy mit is akarnak, mivel eddig a szüleik mindig megmondták nekik, hogy milyen döntéseket hozzanak.

10 ötlet, hogy ne csapjanak össze fölötted a hullámok
#tini
2021.11.27.

10 ötlet, hogy ne csapjanak össze fölötted a hullámok

Úgy tűnik, sosem éred utol magad? Mindenhonnan elkésel, folyton lemaradásban vagy? Talán számodra sem meglepő, hogy nem vagy egyedül: az emberek mintegy 61%-a ugyanezeket az érzéseket éli át. Mindenkinek mindennap ugyanannyi idő áll rendelkezésére. Ez az egyetlen közös vonás a Földön élő minden egyes élőlény között: a nap 24 órája, heti 168 óra.

Hamar elfelejted, amit megtanultál? Megmutatjuk, hol hibázol
#suli
2021.11.24.

Hamar elfelejted, amit megtanultál? Megmutatjuk, hol hibázol

Tudod, mi a tanulás egyik alapvető titka? A lényeg megtalálása. Ha sikerül kibogozni a tananyagból a kulcsfontosságú részeket, azzal elérheted, hogy tisztán átlásd a dolgokat, felfedezd az összefüggéseket, ráadásul így sokkal tovább az emlékezetedben maradnak a részletek, mint az odafigyelés nélkül bebiflázott tananyag esetén.

#házi feladat
2021.11.13.

Hogyan tanulj, ha sokáig hiányzol a suliból?

Órák. Házik. Egyéb iskolai feladatok. Még olyan tanulók számára is, akiknek nem kell számolniuk egészségügyi problémákkal, nehéz néha képben maradni az iskolai feladatokkal. Mi a helyzet akkor, ha sokat hiányzol a suliból betegség miatt?

Tanulási tippek otthonra: hogyan lehetsz hatékonyabb?
#tanulás
2021.10.29.

Tanulási tippek otthonra: hogyan lehetsz hatékonyabb?

Hazaérsz, lehajítod a táskád, beülsz a tévé elé, megnézed a kedvenc sorozatod. Majd elkezdesz chatelni, és elrepül 3-4 óra. Végül hazaér apa és anya, kezdődnek este a jó filmek. "Hoppá, mikor is tanultam?" - merül fel a kérdés. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanulási tippet, hogy hatékonyabbá tudd tenni az otthoni tanulást.

#tanulás
2021.10.24.

Éjjeli bagoly vagyok: nem megy a tanulás napközben!

Tisztelt szakértő! Elsős vagyok az egyetemen, orvosnak készülök, ami azt jelenti, hogy szinte állandóan tanulnom kell. A baj csak az, hogy csak akkor tudok igazán odafigyelni a dolgokra, ha éjszaka tanulok. Ez normális?

#iskolaundor
2021.10.20.

Suliundor: segítünk, hogy leküzdd!

Aggódsz, szorongsz, nincs kedved suliba menni? Lehet, hogy az osztálytársaid zavarnak, lehet, hogy a tanulással vannak nehézségeid - mi megpróbálunk segíteni.