#Suli, munka #tanár

39 db cikk a témában

#tanár
2011.01.22.

Ha a tanár pikkel rád...

Egy tökéletes világban minden tanár izgalmas, érdekes órákat tartana, elkötelezett lenne a tanítás és a tanulók iránt, és élete egyik fő céljának azt tartaná, hogy kihozza belőlük a maximumot annak érdekében, hogy megvalósíthassák vágyaikat. A valóságban azonban sajnos nagyon sok tanár abban leli örömét, hogy megrövidíti a diákok szünidejét a rengeteg házi feladattal, és rendszeresen visszaél a hatalmával. Tehetsz ellene!

#megrontás
2010.11.23.

Két diákját is megrontotta a 37 éves tanárnő

Két 15 éves fiú diákjával bonyolódott szexuális viszonyba Hina Patel, 37 éves brit tanárnő. A neves Birkdale középiskola történetében mind ezidáig példátlan eset került a nyilvánosság elé.

#iskola
2010.07.30.

Erőszak az iskolában: Európában aggasztó a helyzet

„Halálos késelés egy francia gimnáziumban”,”Ámokfutás az iskolában”,”Megvertek egy kaposvári diákot, életveszélyes az állapota” – a hírhedtté vált columbine-i ámokfutás óta egyre többször lehet ilyen című cikkeket olvasni.

#iskola
2010.07.25.

Fél órával később az iskolába

Ha csak egy fél órával is később kell bemenni reggel az iskolába, javulhat a diákok tanulási kedve, ébersége és motivációja, és nőhet a heti átlag alvással töltött idejük is, állítja egy új tanulmány.

#iskola
2010.04.26.

Miért jó magántanulónak lenni?

László egy nagyobb tanyaközpontban nőtt fel, ahol vele együtt még tizenöt gyerek élt. Ahelyett, hogy hagyományos iskolába jártak volna, otthon tanultak, ki-ki a korosztályának megfelelő csoportban. A tantárgyak egy részét képzett tanárok oktatták, a többit a szülők. Némelyik tantárgyuk hagyományos volt, de közel sem mindegyik: a biológia órákat a közeli halászati szövetkezetben tartották, környezetismereten sokszor csak sétáltak a természetben. Az irodalom óra keretében színielőadást szerveztek a helybelieknek, vagy könyvtárt látogattak.

#puskázás
2010.03.18.

Puskázás - Ne becsüljük le a tanár képességeit!

Aki látta az Éretlenek című francia filmet, az szórakoztató formában kaphatott ötleteket a puskázásra vonatkozóan. De ötletek e nélkül is vannak. Csak annyi kell hozzá, hogy az életben legalább egyszer diák legyen valaki.

#félelem
2010.02.05.

Nem megy a matek? A tanárnő az oka!

Egy tanulmány szerint, azok a tanárok, akik saját képességeik miatt aggódnak, átadhatják diákjaiknak is a félelmet. A kislányok félhetnek a matektól, a korábbi női tanáruk miatt.

#iskola
2009.09.10.

Az izgalmas új tanév (2. rész)

Amikor a problémák színtere a szociális kapcsolatokra tér át, szinte az összes megkérdezett a barátok megtartásától és a kapcsolattartástól fél. A más osztálybéli, esetleg más iskolába járó fiatalokkal való kapcsolat. Sokan zavartnak érezték magukat, mikor erről beszéltek.