Suli, munka, nyári szünet

#Suli, munka #nyári szünet

33 db cikk a témában

#iskola
2016.08.30.

Iskolakezdés: kedvcsináló az új tanévhez

Vége a nyárnak, ideje megbarátkozni a gondolattal: kezdődik az új tanév. Ezzel a cikkel segítünk ráhangolódni a suli-hangulatra, hogy az első napod kellemesen teljen.

#tanul
2016.07.19.

Okosodj a szünetben is: szórakoztató online lehetőségek tanulásra

Tombol a nyári szünet, de gondoltál már arra, hogyan okosodj a szünet alatt is? Bár ez az időszak a pihenés és feltöltődés ideje, arra is tökéletes, hogy az agyadat végre kedved szerint is megtornáztasd. Nem mellesleg, remek időtöltési lehetőség az esős napokra, amikor nem tudsz kimozdulni otthonról.

#diákmunka
2016.05.27.

Diákmunka: aprópénz helyett karrier

Ideje leszámolni azzal a tévképzettel, miszerint a diákmunka csak monoton szórólapozás vagy valamilyen árufeltöltős meló lehet. Egyre több cég keres motivált, nyelveket tudó diákokat komolyabb, jól fizető munkakörök betöltésére, és az sem kizárt, hogy az egyetem befejezése után rögtön állást ajánljanak a jól teljesítő diákoknak.

50 klasszikus mű, melyet érdemes elolvasnod
#klasszikus
2015.09.08.

50 klasszikus mű, melyet érdemes elolvasnod

Manapság a fiatalok nem különösképpen érdeklődnek az irodalmi művészetek iránt, illetve nem ápolják azokat. Nem tudják értékelni a drámai esztétikát és az irodalom szépségét. A legnagyobb művek és sok más írásos munka büszkén kiállja az idő próbáját és az iskolai, egyetemi tantervben mai napig szerepelnek. Szeptember 8-án van az Olvasás Világnapja.

#egyetem
2015.08.09.

Rebeka kipróbálta: felkészülés az egyetemre

Kiderült, hogy kit melyik egyetemre, főiskolára vettek fel. Ezek után az ember fiának, lányának nincs is más dolga, mint a méltó ünneplés és a nyári napok maximális kihasználása.

#diákmunka
2015.06.29.

Hogyan jelentkezz az első munkádra?

Életünk minden helyzetében meg kell tapasztalnunk az "első" élményt, és így nincs kivétel az állásokkal kapcsolatban sem. Szeretnénk pár tippet adni ahhoz, hogy hogyan is szerezd meg az első állásodat.

#nyár
2015.06.08.

Hamarosan itt a nyári szünet!

Kitartás! Már csak egy hét van hátra az idei tanítási időszakból. Ezt követően összesen 1 millió 267 ezer diák számára kezdődik meg a várva várt, két és fél hónapos szünidő.

#érettségi
2013.07.18.

Érettségihez szükséges közösségi szolgálat: akár a nyári szünetben is

Az érettségi megszerzéséhez nélkülözhetetlen, 50 órás közösségi szolgálat a nyári szünetben is elvégezhető, ha éppen most van rá időd és nem vállalsz diákmunkát. Naponta összesen 3 óra számolható el közösségi tevékenységként. Az érdeklődésednek megfelelően különféle tevékenységek közül választhatsz. Mi két szolgálatnál jártunk.

#nyelv
2013.06.28.

Hogyan tanulhatsz angolul ingyen?

Nem feltétlenül kell pénzt kiadnod egy-egy nyelvi kurzusért, az interneten ma már számos oldal kínál ingyenes nyelvórákat. Játszva is fejlesztheted a nyelvtudásod. Összeszedtük a legnépszerűbb oldalak listáját.

#nyár
2012.06.28.

Hogyan telnek a nyári szünet első napjai? Videó!

Végre van időnk meglátogatni a barátokat, strandra járni, sportolni, vagy utazni. Kinek mivel telnek a nyári szünet első napjai? - a KamaszPanasz szerkesztői erre voltak kíváncsiak. A válaszokat itt hallhatjátok.

100 ötlet a nyári szünidőre
#nyár
2012.06.17.

100 ötlet a nyári szünidőre

Végre elékrezett várva várt jutalom, a megérdemelt pihenés időszaka. Tudod már, hogy mivel töltöd a szabadidődet? Még nem? Íme, 100 ötlet, amivel feldobhatod a szünidőt!

#gyermekmunka
2012.06.12.

Küzdelem a gyermekmunka ellen

Bányák, rizsföldek, sötét varróüzemek, vegyszer-gyárak. Helyek a világon, ahol gyermekek milliói végeznek olyan munkát, ami veszélyezteti egészségüket, tanulási lehetőségeiket, alapvető jogaikat.

#vakáció
2012.03.28.

Hogyan vakációzhatsz ingyen?

Nem vagy benne biztos, hogy megengedhetsz magadnak egy vakációt vagy csak olcsón szeretnél utazni? Noha a nyár még arrébb van, az alábbi lehetőségeknél nem árt időben lépni! Olvass tovább, és böngészd át ezeket az ötleteket, melyeket követve ingyen vakációzhatsz!

#suli
2011.11.07.

Benyújtották az új köznevelési törvényt

Benyújtotta szombaton a nemzeti erőforrás miniszter az új köznevelési törvényről szóló javaslatot az Országgyűlésnek, a 104 oldalas dokumentum többi között rögzíti, hogy a tanév végén legalább hatvannapos nyári szünetet kell biztosítani, a tankötelezettség 16 éves korig tart, és tartalmazza a pedagógus-életpályamodellben elérhető fokozatokat. A modell 2013. szeptember 1-én léphet életbe.