Főoldal / SULI / Okosodj a szünetben is: szórakoztató online lehetőségek tanulásra
  2016-07-19

Okosodj a szünetben is: szórakoztató online lehetőségek tanulásra

Tombol a nyári szünet, de gondoltál már arra, hogyan okosodj a szünet alatt is? Bár ez az időszak a pihenés és feltöltődés ideje, arra is tökéletes, hogy az agyadat végre kedved szerint is megtornáztasd. Nem mellesleg, remek időtöltési lehetőség az esős napokra, amikor nem tudsz kimozdulni otthonról.

- hirdetés -

Természetes, hogy órákat szeretnél tölteni a neten való böngészéssel, TV nézéssel és 7 módszer, hogy a szünetben is okosodjzenehallgatással, de ne feledd, ezekkel a módszerekkel nemcsak kikapcsolódhatsz, hanem okosodhatsz is!

1. TED beszélgetések

A legjobb ezekben a módszerekben, hogy ingyenesek, így a zsebpénzedet megspórolhatod másra. Ha még nem bukkantál rá a TED-re, most itt az ideje. A TED egy angol mozaikszó, amely a Technology, Entertainment, Design (jelentése: Technológia, Szórakozás, Tervezés) rövidítése, és egy olyan céget jelöl, mely világszerte rendez konferenciákat. Ezeknek a konferenciáknak az érdekes, szórakoztató és inspiráló előadásait vissza lehet nézni az interneten, és szinte minden témában találhatsz valami érdekeset. Mivel az előadások angolul vannak, egyszerre gyakorolhatod a nyelvet is, miközben a téged érdeklő előadást hallgatod.

2. A GOOGLE A DAY

Az agoogleaday.com egy olyan honlap, ahol kapsz egy feladványt, melynek a megoldásához a google-t kell használnod. Ez tökéletes módja annak, hogy próbára tedd keresési képességeidet és közben néhány érdekességet is megtanulj.

3. Dokumentumfilmek, sorozatok

Ha úgy döntesz, hogy nem nézed újra a kedvenc sorozataidat, vagy, nem tartasz egy negyedik „Így jártam anyátokkal” maratont, és helyette dokumentum műsorokat nézel, máris okosodsz. Így rengeteg olyan dolgot tanulhatsz meg, amit korábban nem tudtál. Akár történelmi-, állatokról szóló- vagy tudományos műsort nézel, rengeteg érdekességet tanulhatsz. Ráadásul a suliban is hasznosíthatod az így megszerzett tudást.

4. IGNITE

Az IGNITE egy, a TED-hez hasonló oldal, azzal a különbséggel, hogy sokkal kisebb adagokban találod az előadásokat. Minden prezentáció maximum 5 perces, és 20 db 15 másodperces képsorból áll. Ha csak 5 percet szánsz rá, már akkor is sokkal többet fogsz tudni, mintha ez alatt az idő alatt a telefonodon játszottál volna.

5. YouTube

A baki videók vagy a kedvenc számod akusztikus feldolgozása helyett keress rá a „YouTube” sokezer videót számláló ismeretterjesztő tartalmaira. Keress rá a prezentációkra, előadásokra, vagy akár arra is, hogyan játszd el a kedvenc számodat valamilyen hangszeren.

6. Code Academy

Ha érdekel az informatika, a CodeAcademy.com egy olyan honlap, amivel mindenképpen meg kell ismerkedned. Ez az oldal megtanít a számítógépes kódolásra az alapoktól. A technológia mai fejlődési üteme mellett sosem tudhatod, mikor jöhet jól, akár a munkahelyeden, akár a saját céged beindításakor.

7. Nyelvtanuló programok

Sokan szeretnénk megtanulni valamilyen új nyelvet, de csak kevesen vágnak bele. Amikor visszamész az iskolába, rengeteget kell majd tanulnod, és nem lesz elég időd a nyelvtanulásra. Az interneten és az okos telefonokon, valamint tableteken viszont rengeteg ingyen elérhető nyelvtanuló program elérhető. Ezek segítségével a saját ütemedben tanulhatsz. Ezekre példa a Livemocha.com, vagy a Memrise.com, ami alkalmazásként is elérhető.

Hozd ki a lehető legtöbbet a nyári szünetedből! A tudás mindig jól jön. A suli kezdetén pedig jó lesz visszatekintve elmondanod, hogy a nyarad nem csak a barnulás jegyében telt.

(Gy. Z. - allwomenstalk)