Suli, munka, munka

#Suli, munka #munka

55 db cikk a témában

#karrier
2011.09.17.

Pályaválasztás és hormonok

A nemi hormonok erősen befolyásolják az emberek érdeklődési körét és ezáltal jelentős szerepet játszanak a pályaválasztásban is - állítják a szakemberek.

#egyetem
2011.08.13.

Milliárdos egyetemisták: így lehet meggazdagodni egyetlen ötlettel

Larry Page és Sergey Brin a Stanfordon találkoztak, és kezdtek el együtt dolgozni egy BackRub nevű keresőprogramon, amit nem sokkal később átkereszteltek Google-ra. Sikersztorijuk nem egyedülálló, rengeteg cég indult zsúfolt koleszszobából világhódító útra.

#diákmunka
2011.06.13.

A 10 legjobb részmunkaidős állás tiniknek

Olyan munkát keresel, ami gazdagítja a lelkedet és elindíthat egy életre szóló karrier útján? Oké, talán nem. Valószínűleg csak le szeretnéd magad kötni, és pénzt akarsz keresni. Sose félj! Rengeteg módja van ennek, és valószínűleg sok olyanról is szó lesz, ami még csak fel sem merült eddig.

#főiskola
2011.02.21.

Milliomosok diploma nélkül

Dollármilliókat kerestek egyetlen nagyszerű ötlettel, találmányaikat több milliárd ember használja, munkásságukat az iskolákban is tanítják – pedig soha nem szereztek diplomát. A listán azok a feltalálók szerepelnek, akik tanulás helyett inkább szerencsét próbáltak. És persze sikerrel jártak.

#munka
2010.08.26.

Kevés a szakember. Miért akar mindenki diplomás lenni?

Még a gazdasági válság és a növekvő munkanélküliség közepette is könnyen találnának munkát Olasz- és Franciaországban a villanyszerelők, vízszerelők, szabók, cipészek, cukrászok, pékek, mégis kevés fiatal jelentkezik szakmunkásképzésre. Mindenki diplomát akar ugyanis.

#idegen test
2010.07.16.

Amire gyerekfelügyeletkor vigyázni kell - lenyelt tárgyak veszélyei

Lehet idegentest az orrban, garatban, a gyomor-bélrendszerben, a légutakban, a fülben és a nemi szervekben. A gyermekek sok csodára képesek, de ez nem csak remek képességeikre vonatkozik, hanem találékonyságukra, ötletgazdagságukra is. Ezért találkozhatunk számos idegentesttel a kicsik szervezetében. Ha kistesóra vigyázol, vagy gyerekcsőszködésre adtad a fejed, íme néhány jó tanács!

#mezőgazdasági munka
2010.06.15.

A mezőgazdasági munka veszélyei

A biztonsági előírásokat sokan úgy gondolják, hogy csakis azoknak kell tudniuk, akik különféle tanyákon és a mezőgazdaságban dolgoznak. A valóság azonban más, gyakorlatilag mindenkinek hasznos lehet pár alapvető dolgot tudni, erről az igen népszerű iparágról, ahol nyárról-nyárra fiatalok tömkelege dolgozik.

#média
2010.04.26.

Ha a médiában szeretnél dolgozni...

Az évek óta kiemelkedően népszerű kommunikációs képzésekre jelentkezők száma egyötödével esett vissza és ezzel kiesett a legnépszerűbb öt képzés közül.

Élet a középiskola után?
#továbbtanulás
2010.04.19.

Élet a középiskola után?

"Nos, hova mész érettségi után?” Sok fiatal unja már, amikor egyre-másra teszik fel neki ezt a kérdést. Függetlenül attól, hogy éppen tovább akarsz-e tanulni, el akarsz-e helyezkedni valahol, vagy adsz magadnak egy év pihenőt, érdemes elolvasnod az alábbi néhány gyakorlati tanácsot, hogy felkészülten dönthess.