Suli, munka, gimnázium

#Suli, munka #gimnázium

68 db cikk a témában

#őszi érettségi 2015
2015.10.20.

Őszi érettségi: a német feladatsorok és megoldások

Október 19-én a német írásbeli vizsgákkal folytatódott az őszi vizsgaidőszak, ami egészen október 22-ig tart. Ezt követően kezdődnek majd el a szóbeli vizsgák. Lássuk, a német feladatokat!

#tanul
2015.08.28.

Szeptemberben új suliba kerülsz?

Minden tanévkezdés egy kicsit kalandos. Persze a többségnek nincs kedve tanulni, de az osztálytársak feldobják a napot. Különösen izgalmas, ha új suliba kerülsz, ahol még nem ismered a tanárokat, a többieket. Igazából még azt sem tudod, hogy hol van az osztályterem. Kalandos napok elé nézel.

#középiskola
2015.01.27.

Túlélni a középiskolát

Ha új iskolába kerülsz, új közösséget, új szokásokat, új barátokat, új tanárokat találsz. Ha te is ebben a cipőben jársz és szeretnéd túlélni, 3 alapvető dologra kell odafigyelned.

#gimnázium
2014.11.12.

Irány a középiskola!

A középiskola nagyban más, mint az általános. Az általános iskolában kisebbek az osztályok, barátságosabb légkör.

#cél
2014.08.26.

Iskolaváltás: menjek vagy maradjak?

A tanév elején felmerülhet benned a kérdés, hogy ugyanott folytasd-e a tanulmányaidat, ahol eddig tanultál. Mikor vegyük fontolóra az iskolaváltást? Milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

#érettségi
2014.05.27.

KamaszPanasz érettségi-körkép

Hogy sikerült az érettségid? Erre a kérdésre kerestük a választ a KamaszPanasz idén érettségiző tagjai között.

#érettségi
2014.05.09.

Nem kell megismételni a matekérettségit

Mielőtt bárki megijedne: az Oktatási Hivatal elnöke, Pósfai Péter már kedd délután bejelentette, hogy rendben befejeződtek a matekvizsgák, semmilyen fennakadásról nem érkezett jelzés. Vagyis szó sincs arról, hogy meg kell ismételni az érettségit - írta az index.

#érettségi
2014.05.07.

Bolsevik diktatúra és rendszerváltás a töriérettségin

A bolsevik diktatúráról, a rendszerváltásról és az 1989-es alkotmányról, a magyarországi holokausztról, Marxról és a liberalizmusról, az ókori kultúráról, valamint a közép-európai országok 2001 és 2009 közötti gazdasági teljesítményéről is kaptak kérdéseket a diákok a középszintű töriérettségi első, rövid feladatokból álló részében - tudta meg az eduline.

#érettségi
2014.05.05.

Magyarérettségi: a feladatok

Középszinten Márai Sándor Füveskönyvének idézete, Berzsenyi Dániel Életfilozófia és Arany János Visszatekintés című művének összehasonlítása, míg emelt szinten Pilinszky János Egy arckép alá című elemzése szerepelt a feladatok között az idei magyar írásbeli érettségin a köznevelési államtitkárság összefoglalója szerint.

#tanulás
2014.04.30.

10 tanács a hatékony tanulásért középiskolásoknak

Egyre komolyabb bajban vagy, mert tanulni kell egy dolgozatra? Középiskolásoknak szóló tippjeink segítenek a helyes gondolkodásmód megtalálásában, hogy felkészülhess a témazárókra és a kisebb röpdolgozatokra is.