Suli, munka, főiskola

#Suli, munka #főiskola

79 db cikk a témában

#felsőoktatási felvételi 2015
2015.07.23.

Ma kiderülnek a ponthatárok!

20 órától hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait, amelyek a hivatalos kihirdetés után leghamarabb a www.felvi.hu oldalon lesznek elérhetők.

#honvágy
2014.10.14.

7 részmunkaidős állás egyetemistáknak

Egyetemistáknak való részmunkaidős állást keresel? Ha igen, akkor tudnod kell, hogy számos remek lehetőség áll előtted. Sok munka ezek közül működhet az egyetemi időbeosztásoddal együtt is. Néhányat pedig még a campus területén is megtalálhatsz.

#sport
2014.09.05.

Egészségfejlesztés az egyetemen

Több mint 800 hallgató csatlakozott augusztusban a SportPont Programhoz, amelyen keresztül számos sportolási lehetőséghez juthatnak felsőoktatási tanulmányaik alatt - közölte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség.

#ösztöndíj
2014.08.27.

Tanulj külföldön: nyár vége

Vége az érettséginek és már szinte mindenki tudja, hogy mennyi pontot szerzett és hogy melyik egyetemen vagy főiskolán folytatja a tanulmányait.

#egyetem
2014.02.10.

Már csak öt napig jelentkezhetsz egyetemre

Még öt napig, azaz szombat éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A felvételizőknek addig kell véglegesíteniük a jelentkezésüket az e-felvételi rendszerében, a hitelesítésre azonban február 23-ig lesz módjuk - közölte az Oktatási Hivatal és az Educatio kft.

#egyetem
2013.10.31.

Tanulj külföldön: a felkészülés

Az őszi szünet egy kis felüdülést tartogat azoknak, akik az érettségi évében járnak. Rengeteg a teendő ilyenkor, hiszen nem csak a szalagtűző körüli stressz nehezíti meg a végzősök dolgát, hanem a továbbtanulás kérdése is nagy fejtörést okozhat.

#egyetem
2013.10.26.

Hogyan tanulj külföldön?

Az előző cikkben fejtegettük, hogy mi alapján válassz egyetemet és szakot külföldön. Hamarosan közeleg a döntési határidő, így eljött az idő, hogy elkezdj a jelentkezésen gondolkodni.

#felvételi
2013.09.13.

Hogyan légy sikeres a főiskolán?

Biztosan nagyon büszke vagy az eddig elért eredményeidre. Fontos, hogy tudd, az, ahogy hozzáállsz az első néhány hétben a főiskolai feladataidhoz, nagy mértékben meg fogja határozni a tejles főiskolai léted alakulását. Néhány jó tanáccsal szeretnénk segíteni a kezdést.

#egyetem
2013.08.09.

Pótfelvételi: minden, amit tudnod kell róla

Nem vettek fel egyik megjelölt szakra sem? Nem szeretnél egy évet kihagyni a továbbtanulásban, de nem tudod, hogy mit tegyél? Ne ess kétségbe, van megoldás: a pótfelvételi.

#egyetem
2013.08.06.

Segítség a sikeres felvételihez

Kedves gimnazisták! Tudom, itt a nyár, és senki sem akar suliról vagy érettségiről hallani, de előbb utóbb mindenkinek eljön az utolsó év. Én a Felvételi Előkészítő Bizottság tagja vagyok, és azért írok, mert minden év szeptemberében egy éves történelem és irodalom kurzust indítunk. (x)

#pótfelvételi
2013.07.24.

Akarsz ingyen tanulni? Ilyen lehetőséged is van!

Ma kiderül, hogy sikerült-e a felvételid, és bekerültél-e a választott egyetemre, főiskolára. Ha esetleg nem sikerült, megosztunk veled néhány hasznos tanácsot. Nem érdemes szomorkodni, lehet, hogy jobb is így, kapsz egy kis időt, hogy átgondold, hogyan tovább.