Suli, munka, érettségi

#Suli, munka #érettségi

101 db cikk a témában

#érettségi
2012.10.17.

Őszi matekérettségi megoldókulcs: teszteld a tudásod!

Az őszi érettségi időszakban érettségizel, esetleg előrehozott érettségit csinálsz matematikából? Nézd meg, hogy helyesen válaszoltál-e a kérdésekre! Nyáron fogsz érettségizni? Válaszolj otthon a feladatokra, és mérd meg, hogy hol jársz a felkészülésben, nézd meg, hogy mely feladatok okoznak még gondot!

#érettségi
2012.10.16.

Őszi magyar érettségi megoldókulcs: teszteld a tudásod!

Az őszi érettségi időszakban érettségizel, esetleg előrehozott érettségit csinálsz? Nézd meg, hogy helyesen válaszoltál-e a kérdésekre! Nyáron fogsz érettségizni? Válaszolj otthon a feladatokra, és mérd meg, hogy hol jársz a felkészülésben, nézd meg, hogy mely feladatok okoznak még gondot!

#aradi 13 vértanú
2012.10.06.

Tegnap hősök kellettek, ma mártírok - Kik voltak az aradi vértanúk?

Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc bukása után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.

#felvételi
2012.07.24.

Felvettek? Tudj meg minden információt!

Fontos dátum a mostani a felvételizőknek: nyilvánossá váltak a szeptemberben induló felsőoktatási képzések felvételi ponthatárai. Most kiderül, sikerült-e bejutnod a kiválasztott egyetem vagy főiskola képzésére.

#érettségi
2012.06.01.

Érettségi: még hátra vannak a szóbelik

Az írásbeli érettségik 16 napja alatt 1210 vizsgahelyszínen összesen 136 546-an vizsgáztak és több mint egymillió feladatlapot töltöttek ki. A dolgozatok kijavítása után a vizsgázók saját iskolájukban nézhetik meg eredményeiket. Az emelt szintű érettségik eredményei június 5-étől érhetők el, a középszintű vizsgaeredmények közzététele iskolánként eltérhet.

#érettségi
2012.05.05.

Hogyan készültök az érettségire? Videó

Néhány nappal a 2012-es érettségi előtt, talán jól jön, ha megnézitek, hogy mások hogyan töltik az érettségi előtti napokat, és hogyan küzdenek meg a vizsgadrukkal.

#fizika érettségi
2012.05.01.

Készülj a fizika érettségire!

Fizikából május 17-én tartják az írásbeli érettségi vizsgákat. A megmérettetés előtt érdemes letesztelned a tudásodat a tavalyi érettségi feladatsor megoldásával.

#kémia érettségi
2012.04.28.

Ismered a kémia érettségi feladattípusait?

Ugyanarra a tudásra számtalan módon rákérdezhetnek. Fontos, hogy még a kémia érettségi vizsga előtt szerezz némi tapasztalatot a különböző feladattípusok megoldásában.

#biológia érettségi vizsga
2012.04.27.

Állatkert kontra biológia érettségi vizsga

Mivel a felkészülési idő egyre vészesebben fogy, ideje tesztelned, hogy eddig mit sikerült elsajátítanod a biológia érettségi vizsgára. Itt megtalálod a tavalyi és a 2010-es feladatsort!

#érettségi
2012.04.25.

Érettségiző sztárok

Rég volt, szép volt. Így is emlékezhetnének az érettségire azok az énekesek-zenészek, akik a Kamaszpanasz mikrofonja elé kerültek. A Vad Fruttik legénységét, a P.A.S.O. frontemberét és az Anna and the Barbies énekesnőjét faggattuk a felkészülésről, az álmatlan éjszakákról és természetesen a vizsgákról.

#vizsga
2012.04.24.

Hamis érettségik: még a tablóra is felkerülhetsz

Virágzik az érettségi-bizonyítványokkal való illegális kereskedelem. Van, aki félmillió forintot kér a hamis bizonyítványért, de olyan is akad, aki tizedennyiért is árusít okleveleket.

#érettségi
2012.04.24.

Idegen nyelvek az érettségi vizsgán

Most már annyira kevés a felkészülési időd, hogy tudnod kell, hol tartasz a vizsgaanyag elsajátításában. Tarts próbaérettségit, és tudd meg, hogy mennyire ismered az angol, a német, a spanyol, a francia vagy a latin nyelvet!

#érettségi
2012.04.23.

Érettségi: szigorodhatnak a szabályok

Az érettségin az elégségeshez a jelenlegi 20 százalék helyett 25 százalékos eredményt kellene elérni a 2013/2014-es tanévtől, előre hozott érettségit csak három tantárgyból lehetne tenni, és ezentúl pszichológiából is lehetne érettségizni - áll az oktatási államtitkárság javaslatában.

#érettségi
2012.04.20.

Történelem érettségi: mérd fel a tudásod!

„Könyves Kálmán nagy király volt, de Mátyás Király…” ez már nagyon elcsépelt szöveg, és régen sem vált be. A történelem érettségi feladatsora nem enged teret a mellébeszélésnek. A 2010-es és a 2010-es történelem érettségi megoldással.