fizika érettségi
#Suli, munka

Készülj a fizika érettségire!

2012.05.01.
1 perces olvasási idő

Fizikából május 17-én tartják az írásbeli érettségi vizsgákat. A megmérettetés előtt érdemes letesztelned a tudásodat a tavalyi érettségi feladatsor megoldásával.

Az elmúlt év feladatsorának megoldása során kiderülhet, hogy a feleletválasztós kérdéssor megoldása, vagy a rövid kifejtést igénylő, összetett feladatok okoznak-e nagyobb gondot. A középszintű írásbeli fizika érettségin húsz kérdésre kell a helyes választ kiválasztanod, és a négy összetett feladatból minimum hármat ki kell fejtened.

érettségiEzen a próbaérettségin érdemes lemérned, hogy nagyjából mennyi időt igényelnek a különböző feladattípusok. Az értékelés rávilágíthat arra is, hogy a mechanika, a hőtan, az elektromágnesesség, az atomfizika, illetve a csillagászat témaköréből melyek elsajátításába kell több energiát fektetned a felkészülés további részében.

Letesztelheted, hogy vizsgaszituációban is jól forgatod-e a függvénytáblázatot, aminek az alkalmazását a „rendes” vizsgán is engedélyezik. Már ezen a próbaérettségin is olyan zsebszámológépet használj, ami - a vizsgakövetelményeknek megfelelően - nem alkalmas szöveges adatok tárolására és megjelenítésére, kizárólag csak számolásra való.

(KamaszPanasz)