érettségi
#Suli, munka

Érettségi: még hátra vannak a szóbelik

2012.06.01.
1 perces olvasási idő

Az írásbeli érettségik 16 napja alatt 1210 vizsgahelyszínen összesen 136 546-an vizsgáztak és több mint egymillió feladatlapot töltöttek ki. A dolgozatok kijavítása után a vizsgázók saját iskolájukban nézhetik meg eredményeiket. Az emelt szintű érettségik eredményei június 5-étől érhetők el, a középszintű vizsgaeredmények közzététele iskolánként eltérhet.

Az írásbeli dolgozatok javítása után a vizsgázók saját iskolájukban megtekinthetik vizsgadolgozataikat és - amennyiben úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítási-értékelési útmutató szerint történt - észrevételt tehetnek a javítással kapcsolatban. Az emelt szintű dolgozatok megtekintésének dátuma országosan egységes: 2012. június 5. A középszintű dolgozatok megtekintési ideje az iskola döntésétől függően, ettől vizsgaeltérhet.

Azok a vizsgázók, akik közvetlenül a vizsgaszervező kormányhivatalok valamelyikénél jelentkeztek a vizsgára, a vizsgabehívójukról, illetve az Oktatási Hivatal honlapjáról tudhatják meg, hol tekinthetik meg a kijavított vizsgadolgozataikat. A megtekintés ideje számukra - a vizsga szintjétől függetlenül - szintén 2012. június 5. Az érettségi vizsgák következő szakasza, az emelt szintű szóbeli vizsgák időszaka június 7. és 13. között lesz (36 868 szóbeli vizsga, 148 vizsgahelyszínen, 2454 tantárgyi bizottság előtt).

Az érettségizők emelt szinten 65-féle vizsgatárgyat választottak, ezen tárgyak mindegyikéből van szóbeli vizsga is. Az emelt szintű szóbeliket követően, június 18-átől 29-éig zajlanak a középszintű szóbeli vizsgák.

(felvi.hu)