Suli, munka, érettségi

#Suli, munka #érettségi

101 db cikk a témában

#érettségi
2014.05.05.

Magyarérettségi: a feladatok

Középszinten Márai Sándor Füveskönyvének idézete, Berzsenyi Dániel Életfilozófia és Arany János Visszatekintés című művének összehasonlítása, míg emelt szinten Pilinszky János Egy arckép alá című elemzése szerepelt a feladatok között az idei magyar írásbeli érettségin a köznevelési államtitkárság összefoglalója szerint.

#iskola
2013.11.13.

A legjobb magyar középiskolák

Három budapesti gimnázium vezeti a HVG középiskolai rangsorát, amelyet 957 intézmény eredményei alapján állítottak össze.

#érettségi
2013.05.10.

Ma van a németérettségi

A reggeli fontosságáról, egy lovaglóiskoláról és egy fahíd újjáépítéséről is kaptak szöveget a diákok a középszintű németérettségi első, szövegértést vizsgáló részében. Több feladattípus szerepel a tesztben: van, amelyiknél a megadott cikk alapján kérdésekre kell válaszolni, máshol a kérdéseket és a válaszokat kell párosítani, és a szövegről szóló állításokat kell kiegészíteni.

#érettségi
2013.05.08.

Történelemérettségi: a nem hivatalos megoldások

Alkotmányosság, határon túli magyarok, nyilas mozgalom, Európai Unió, kisebbségek, a demokrácia gyakorlásának formái - ezek a témák is előkerültek a középszintű töriérettségi első, rövid feladatokból álló részében.

#érettségi
2013.05.06.

Berzsenyi és Márai művei a magyarérettségin

A középszintű magyar érettségi szövegértési feladatában az anayanyelv elsajátításáról szóló tanulmányt kellett értelmezniük az érettségizőknek. Az esszéfeladatban pedig egy Leszek Kolakowski lengyel filozófus egyik művének részlete, egy Márai Sándor-elbeszélés, valamint egy Berzsenyi Dániel- és egy Vörösmarty Mihály-költemény közül válaszhattak az érettségizők.

#érettségi
2013.04.24.

Készülj az érettségire! Német érettségi 2012

A világ leghíresebb karneváljairól, a vegetarianus étrendről, szibériai utazásokról és egy különleges hotelről szóló szöveget is kellett értelmezni a 2012-es középszintű németérettségin.

#érettségi
2012.10.19.

Őszi angol érettségi megoldókulcs: teszteld a tudásod!

Az őszi érettségi időszakban érettségizel, esetleg előrehozott érettségit csinálsz angol nyelvből? Nézd meg, hogy helyesen válaszoltál-e a kérdésekre! Nyáron fogsz érettségizni? Válaszolj otthon a feladatokra, és mérd meg, hogy hol jársz a felkészülésben, nézd meg, hogy mely feladatok okoznak még gondot!

#érettségi
2012.10.18.

Őszi történelem érettségi megoldókulcs: teszteld a tudásod!

Az őszi érettségi időszakban érettségizel, esetleg előrehozott érettségit csinálsz történelemből? Nézd meg, hogy helyesen válaszoltál-e a kérdésekre! Nyáron fogsz érettségizni? Válaszolj otthon a feladatokra, és mérd meg, hogy hol jársz a felkészülésben, nézd meg, hogy mely feladatok okoznak még gondot!