Suli, munka, érettségi

#Suli, munka #érettségi

101 db cikk a témában

#érettségi
2012.04.18.

Érettségi matematikából: még nincs veszve semmi!

Idén május 8-án kerül sor a matematika érettségire. Sokak számára ez az a tantárgy, amitől a leginkább félnek. A vizsga időpontja vészesen közeleg, ezért érdemes átgondolnod, hogy a maradék felkészülési idődben mivel foglalkozol.

#érettségi
2012.04.16.

Készülj velünk a magyar érettségire!

Már csak alig három hét van az érettségiig, ideje tesztelni a tudásod, hogy megtudd, hogyan boldogulsz az érettségi feladatokkal magyar nyelv és irodalomból. Itt megtalálod a tavalyi és a két évvel ezelőtti érettségi feladatokat, és azok megoldásait.

#matek
2012.03.17.

Így szerezhetsz ötöst a matek érettségin

Már csak másfél hónapotok van a matekérettségiig, úgyhogy itt az ideje elkezdeni az ismétlést. Hogy könnyebb legyen a dolgotok, az eduline és a matekmindenkinek.hu idén ismét elindítja közös érettségi-előkészítő sorozatát.

#főiskola
2011.12.30.

Ilyen lesz a felsőoktatás

Az Országgyűlés pénteken elfogadta az új felsőoktatási törvényt, eszerint magyar állami ösztöndíjjal, részösztöndíjjal, és önköltséges formában folytathatják a jövőben tanulmányaikat a felsőoktatási hallgatók. A törvény melléklete a jelenlegi állapotnak megfelelően állami, egyházi és magán egyetemeket és főiskolákat rögzít.

A szóbeli matematika érettségiről
#szóbeli érettségi
2011.05.18.

A szóbeli matematika érettségiről

Nagyon elszúrtad a matek írásbelidet? Le vagy törve? Aggodalomra semmi ok, még javíthatsz! Bánkódás helyett koncentrálj az előtted álló feladatra, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból! Az alábbiakban megpróbálunk segíteni, hogy tudd, mi vár Rád!

#érettségi
2010.07.26.

Érettségi 2010 - Romlott az átlag

Idén is a matematika okozta a legnagyobb nehézséget az érettségizőknek, a májusi középszintű érettségin újfent nem érték el a diákok a hármas átlagot – derült ki a 2010-es érettségi eredmények napokban nyilvánosságra került adataiból.

#suli
2010.04.17.

Készülj az érettségire: Számtani és mértani sorozatok

Számtani vagy mértani sorozat szinte mindegyik érettségi feladatsorban megjelent eddig. Ha tudod, melyik mit jelent, és azt a néhány összefüggést ismered (ami a függvénytáblában is benne van), már meg tudod oldani a feladatokat.

#érettségi
2009.05.04.

Mit kell tudni az érettségiről? - Mi vár rátok?

A mai napon a magyar írásbelivel megkezdődött az érettségi vizsgaidőszak. Mi a különbség a közép és az emelt szintű érettségi között? Hogyan jutnak el a feladatsorok a tanulókhoz? Mire lehet számítani az írásbeli és szóbeli vizsgákon? Tudj meg minél többet ezzel kapcsolatban!

#puskázás
2009.04.22.

Puskázás az érettségin

Az idei érettségihez közeledve egyre több hírt hallani a lebukott puskázókról. Elrettentés a legjobb megelőzés?