Suli, munka, érettségi

#Suli, munka #érettségi

101 db cikk a témában

#érettségi
2019.05.05.

Szóbeli érettségire fel

Pár hét és végre az ország legfiatalabb felnőttjei túl lesznek az érettségi megmérettetésein. Hogyan használjuk ki az időnket? Hogyan készüljünk a szóbelire? Ne csináljunk mást, csak egész álló nap magoljunk? Ugyan dehogy! Lássuk, mit kell tenni a hatékony tanuláshoz!

#érettségi
2019.04.27.

Érettségi: siker vagy kudarc?

Az érettségi már nem is tűnik olyan távolinak. Megindult a visszaszámlálás, már csak néhány nap van hátra a vizsgákig. A tudatos tanulást vagy a halogatást választottad? Félsz a kudarctól, vagy a sikerért küzdesz?

#pótfelvételi 2017
2017.07.28.

A legfontosabb kérdéseket és válaszokat a pótfelvételiről

A ponthatárok kihirdetése után elkezdődik a pótfelvételi eljárás is. Ha esetleg nem kerültetek be egyik megjelölt egyetemre sem, ne csüggedjetek, semmi sincs még veszve, hiszen pótfelvételizhettek. Itt elolvashatjátok, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnetek. - olvasható az eduline.hu-n.

#fizika érettségi
2017.05.23.

Fizika érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

Megjelentek a tegnapi fizika vizsga javítási útmutatói, amelyből kiderül, hogy mik a helyes válaszok. Cikkünkben megtekintheted a közép- és emelt szintű feladatlapokat, illetve a hozzájuk tartozó megoldásokat.

#biológia érettségi
2017.05.17.

Biológia érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

Megjelentek a tegnapi biológia vizsga javítási útmutatói, amelyből kiderül, hogy mik a helyes válaszok. Cikkünkben megtekintheted a közép- és emelt szintű feladatlapokat, illetve a hozzájuk tartozó megoldásokat.

#történelem érettségi
2017.05.11.

Történelem érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

Megjelentek a tegnapi történelem vizsga javítási útmutatói, amelyből kiderül, hogy mik a helyes válaszok. Cikkünkben megtekintheted a közép- és emelt szintű feladatlapokat, illetve a hozzájuk tartozó megoldásokat.

Matek érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások
#matek érettségi 2017
2017.05.10.

Matek érettségi 2017: itt vannak a hivatalos megoldások

Nyilvánosságra hozták a matematika írásbeli vizsga feladatlapjait, illetve javítási útmutatóit. Cikkünkből megtudhatod, mik voltak a helyes válaszok és infókat olvashatsz a vizsga menetéről.

#magyar érettségi
2017.05.08.

Elkezdődött a magyar érettségi, olvasd az első infókat

Egy Petőfi-kötettel kapcsolatos interjút kell értelmezniük a magyarból középszinten érettségizőknek, majd egy humorról szóló érvelés és egy motivációs levél írása a feladat az írásbelin.- olvasható az eduline.hu.

#érettségi feladatok
2017.05.04.

Érettségi feladatok: teszteld a tudásod!

Már tényleg nincs sok hátra az érettségi vizsgák kezdetéig, biztosan nagyon izgatottak vagytok miatta. Összegyűjtöttük a 2016-os év feladatait és megoldásait magyarból, matekból, töriből és angolból. Ha még nem tetted volna meg, tégy egy próbát, hogy hogyan tudnád megírni.

#érettségi
2017.05.02.

Így szerezhetsz ötöst érettségin magyarból!

Hétfőn a magyarérettségivel indul a tavaszi érettségi szezon legfontosabb hete. Középszinten érettségiztek magyarból? Akkor olvassátok el a következő tanácsokat, hogy minél több pontot szerezzetek az írásbelin. - olvasható az eduline.hu-n.

#történelem érettségi
2017.04.11.

Ilyen feladatok lesznek az idei érettségin töriből

Pár hét, és elkezdődik a végzős gimnazisták legnagyobb megmérettetése, az érettségi. Az idei középszintű töriérettségi feladattípusait szedtük össze nektek egy helyre, segítségül. - olvasható az eduline.hu-n.

#matek érettségi
2017.04.10.

Hogyan készülj a matek érettségire?

A matek érettségire készülni rémesen unalmas dolog. A tanulás ugyanis úgy működik, hogy amit érdekesnek találunk, azt gyorsabban, amit viszont kevésbé érdekesnek találunk, azt lassabban tanuljuk meg.