Mozgás

#Mozgás

336 db cikk a témában

#nyár
2015.05.22.

Tartsd magad fitten!

Egy felmérés kimutatta, hogy azok a fiatalok, akik fitten tartják magukat, magasabb IQ-val rendelkeznek, emellett egészségesebbek és vonzóbbak.

#víz
2015.05.16.

Itt a strandszezon: légy biztonságban a vízben!

Amint az időjárás melegre fordul, mindenki szeretne vízparton, vagy legalábbis víz közelében lenni. Tény és való: a parton, vagy a medence szélén lenni, majd néha-néha megmártózni, tökéletes feltöltődést jelent.

#test
2015.05.05.

Szeresd a tested! Íme, 10 tipp

Hányszor bámultál már bele a tükörbe és mondtad fintorogva, hogy: kövér vagyok? Persze a környezetedben mindenki azt hangoztatja, hogy teljesen normálisan nézel ki, ugye? Itt az idő a pozitív önkép kialakítására! Tudtad-e, hogy a tévés önkép, vagy az alacsony önértékelés akár rossz döntésekhez is vezethet?

#sport
2015.05.04.

A futás egészségügyi előnyei

A futás egészséges és remek sport, ezzel a kijelentéssel mindenki egyetért. De azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy hogyan is hat a futás a szervezetünkre, milyen változások mennek végbe a testünkben futás közben.

#sport
2015.04.29.

Rebeka kipróbálta: egy óra sport nem is kevés

Egy óra gép előtt, vagy egy jó könyv társaságában szinte kevésnek tűnik, ám súlyemelgetés, tekerés vagy a huszadik kör futás után lehet, hogy jól átértékeli az ember az időt.

#sport
2015.04.12.

Étkezés a focimeccsed előtt

Amikor a sportolók egy megmérettetésre készülnek, akkor a megfelelő tápanyagellátás, ami a szükséges erőt, kitartást és koncentrációt biztosítaná, könnyen feledésbe merülhet.

#jóga
2015.04.09.

Jóga és a férfiak

Egy 2013-ban készült amerikai felmérés szerint a jógát gyakorlók mindössze 28 százaléka férfi. Ha lenne magyar statisztika, valószínűleg igen hasonló képet mutatna.

#kókuszvíz
2015.03.28.

Kókuszvíz: a sportolók barátja

Alacsony kalóriatartalmú, természetesen zsír- és koleszterinmentes, több káliumot tartalmaz, mint 4 banán, szuper hidratációt biztosít- ez csak néhány pozitívuma a számos előnnyel rendelkező népszerű amerikai őrületnek: a kókuszvíznek.

#bodyART
2015.01.29.

BodyART, egységben a tested és a lelked

Ha szereted a komplex mozgást, ha összhangba akarod hozni a tested és a tudatod, és mindig is irigyelted a kisgyerekek hajlékonyságát, akkor ne keress tovább. Próbáld ki a bodyArt-ot. Segít egységet alkotni önmagadban, önmagaddal, felmérheted az erősségeidet, tisztán fogod látni a gyengeségeidet és tudni fogod, hogyan edz úgy, hogy megteremtsd az egyensúlyt ezek között.

#testmozgás
2015.01.27.

A Vígszínház művészei így vigyáznak egészségükre

Színészek: figyelemmel kísérjük pályafutásukat, nap mint nap látjuk őket a televízió képernyőjén vagy a színpadon, de igazán sokat mégsem tudunk róluk… Csőre Gábor és Józan László a Vígszínház két népszerű művésze ezúttal kivételt tett, és elárulta néhány öltözői titkát. A kulisszák mögött kiderült, milyen módszekkel hangolódnak aznapi szerepükre, mielőtt este hét órakor felgördül a függöny.

#tél
2015.01.22.

Égess kalóriát ezen a télen a szabadban!

Itt a tél és a hideg, amivel az évszak együtt jár. Nem csoda, ha úgy gondolod, ilyenkor a legjobb, ha bekuckózol a szobádban a kanapén egy bögre forró teával vagy kakaóval. Sokan gondolkodnak így, és a hideg miatt ódzkodnak a szabadtéri sportoktól, pedig a téli sportok remek, az egész testet átmozgató testedzésnek számítanak.

#sport
2015.01.21.

Így úszhatod meg a téli sportbaleseteket

Síelés, korcsolyázás, snowboard-ozás, sőt szánkózás közben is érhetnek balesetek, különösen, ha felkészülés nélkül érkezünk a pályákra. Dr. Dobos Márta, az Oxygen Fájdalomcentrum ortopéd orvosa a felkészülés fontosságára hívta fel a figyelmet.

#zsírégetés
2015.01.19.

Napjaink 4 legnagyobb zsírégető mítosza

Ha korábban már próbálkoztál a fogyással, bizonyára hallottad ezeket a mítoszokat. Ezek a mítoszok már a kereskedelmi fitnesz kezdete óta jelen vannak. Általános igazságoknak állították be őket, de egy friss kutatás leleplezte, hogy valójában hatalmas téveszmék.

#fogyókúra
2015.01.16.

5 tuti tipp a fogyáshoz

Sokan az újévben pillanatok alatt szeretnének megszabadulni fölösleges kilóiktól, a csodadiéták azonban nem csak gyors visszahízást eredményezhetnek, de az egészséget is megviselik. Hegyi Marianna, az Oxygen Wellness Fogyi Klubjának vezetője biztos tippeket adott a fogyáshoz.