Mozgás

#Mozgás

337 db cikk a témában

#sport
2013.10.19.

10 tipp, hogy úgy eddz, mint egy élsportoló

Az izmos lábak, hát és karok – valamint természetesen a gondosan kisportolt test az erő, a gyorsaság és a kitartás jele. Egy átlagos ember is nézhet úgy ki, mint egy élsportoló? A válasz: igen, ha hajlandó rá elég időt szánni, lehetséges. A szakértők megosztották a profi sportolók féltve őrzött diétás- és edzéstervüket.

#zene
2013.06.09.

A legjobb zenék edzéshez

Olvasóink nagy részétől azt hallottuk, hogy futás vagy edzés közben szinte mindig valamilyen zenét hallgatnak – és ezek a számok legalább annyira segítik őket a munkájukban és elszántságukban, mint egy jó tornacipő, vagy lányok esetében sportmelltartó.

#sportolás
2013.05.18.

Tippek kezdő atlétáknak - Versenyzés

Az intenzív, rendszeres testmozgás fontos a szervezet számára. Elkezdeni azonban csak körültekintően, bizonyos szabályok betartása mellett szabad.

#sport
2013.03.20.

A túlzott testmozgás függőséget okozhat?

Akik nagyon intenzíven hódolnak valamelyik – vagy akár több – sportágnak, már rövid ideig tartó tétlenség és mozdulatlanság után is rosszul érzik magukat, s igazából nem tudják, mi hiányzik nekik.

#fitnesz
2013.02.27.

A legújabb fitnesz trendek

Felejts el minden aerobik órát, súlyzót és biciklit. A legújabb fitnesz trendek szerint a legjobb felszerelés nem más, mint a saját tested és a saját súlyod. 2013-ban új fitnesz dimenzióba léptünk: a saját súlyunkkal való edzések éve ez.

#mobil
2013.01.11.

VirtuaGym: a mozgás új fejezete

A nemrégiben megrendezett Health 2.0 berlini konferencián egy egész délutánt szenteltek a különböző wellness és fitnesz újdonságoknak, alkalmazásoknak, honlapoknak. Itt mutatták be a már több éve működő digifit.eu honlap mobilalkalmazását, a VirtuaGymet, ami nem más, mint egy online edzőterem. Miből is áll ez?

#fitt
2012.11.28.

SuperBetter: egy játék az egészségedért

A SuperBetter egy alkalmazás, amit szintén San Francisco-ban, a Health 2.0 konferencia keretén belül ismertem meg. Rendkívül izgalmas ötletnek találom, ezért a cikkben egy kicsit bővebben szeretném bemutatni!

#sport
2012.11.22.

Lezárult a Sport mindenkié!-kampány

A szerdai gálán a jótékonysági licitálás eredményhirdetésével és az újságíró-pályázat díjainak kiosztásával zárult az idei év.

#sport
2012.09.29.

Hogyan biciklizzünk biztonságosan? - Videó

Biciklizni nem csak annyit tesz, hogy megtanulunk tekerni vele - a közlekdési szabályok ismerete legalább annyira fontos. A KamaszPanasz Palágyi Istvánt, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának vezető főtanácsosát kérdezte a biztonságos kerékpározásról.

#sport
2012.09.14.

Berki Krisztián a rendszeres sportolásra buzdít

Szokatlan szerepben, a Médiaunió Alapítvány új reklámfilmjeiben tette próbára tehetségét nemrég a londoni olimpia lólengés és kardvívás bajnoka! Berki Krisztián és Szilágyi Áron szerepel „A sport mindenkié!” kampány új kisfilmjeiben, amelyben ők is a rendszeres sportolásra buzdítanak.

#Biczó Bencze
2012.09.07.

Biczó Bencét az edzője is tanítja az egyetemen

Debrecenbe igazolt edzőjével Biczó Bence, aki a londoni olimpián a 200 m pillangóúszás elődöntőjében a kilencedik lett. A KamaszPanasz megkérdezte, milyen tervei vannak a cívisvárosban.

#dibétesz
2012.08.31.

Diabétesz kupa: 12. helyezés a magyar csapatnak

Augusztus 26-án véget ért Lausanne-ban (Svájc) a hatodik Diabétesz Junior Kupa, az egyetlen futball világbajnokság 8-12 éves 1-es típusú cukorbeteg lányok és fiúk részére, ami feledhetetlen hétvégét jelentett a résztvevők számára. Itthon hatalmas ovációval fogadták a magyar csapatot hazaérkezésükkor a repülőtéren, akik 12. helyezést értek el a bajnokságon.

#mozgás
2012.08.31.

Miért érdemes a daganatos betegeknek is sportolni?

A daganatos betegségek gyógyítása során alkalmazott kemo- és sugárterápia nagyon megterhelő a fiatal szervezet számára is. Ám minél tovább marad valaki inaktív ilyen esetben, annál fáradtabbnak érzi majd magát. Ezért még ha nem is könnyű rászánni magad, érdemes mozognod legalább egy kicsit. Már egy friss levegőn tett séta is sokat javíthat a hangulatodon.

#sport
2012.08.24.

Milyen egy hét két keréken? Tapasztalatok

Egy hete a Balaton körül jártam, de nem akárhogy! Biciklivel vágtam neki a majdnem 300 kilométeres távnak, az élményeimről bővebben a Rebeka Kipróbálta blogon olvashattok.