Biczó Bencze
#Mozgás

Biczó Bencét az edzője is tanítja az egyetemen

2012.09.07.
1 perces olvasási idő

Debrecenbe igazolt edzőjével Biczó Bence, aki a londoni olimpián a 200 m pillangóúszás elődöntőjében a kilencedik lett. A KamaszPanasz megkérdezte, milyen tervei vannak a cívisvárosban.

Marad a kaptafánál. Sporszervezést tanul a 20 éves Biczó Bence úszó a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Karán. Az ifjúsági olimpiai bajnok az elkövetkező négy évben a Debreceni Sportcentrum színeiben versenyez, keményen készül edzőjével az olimpiára.

Biczó Bence

Miért éppen Debrecen?

A pécsi születésű Biczó Bence 6 évesen kezdte a sportolást, igen hamar kiderült, milyen tehetséges úszó. 200 m pillangón négyszeres felnőtt magyar bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok, kétszeres ifjúsági Európa-bajnok. London előtt felnőtt EB ezüstérmet nyert Debrecenben. A város nem ismeretlen számára, a bajnokság előtt volt már itt felkészülése, akkor is lenyűgözte a sportuszoda, a légkör.

Sántics Béla, Bence edzője, a DSC-SI úszószakosztályának igazgatója szintén a hátteret említette meg a KamaszPanasz riporterének. Szerinte adott a városban, hogy továbbfejlesszék az úszást, mint élsportot és szabadidősportot. Több szinten folyik majd az edzés, januártól iskolai keretek között tanítják majd a fiatalokat. Az úszásoktatásra egyébként még lehet jelentkezni a sportiskolában, és országosan indítanak tanfolyamokat a különböző egyesületek. Ki tudja, kiből lesz a jövő bajnoka.

Barcelona, majd Rió

Az edző hozzátette: Bence a jövő évi barcelonai világbajnokság nevezési szintjét már teljesítette, 1:57.00 perc volt az elvárás, az úszó 1:55,33-t hozott Londonból, így a nyári verseny a közeli cél, majd Rió. Érdekesség, hogy az egyetemen tanít majd az edző, ráadásul Bencét is oktatja majd a sportszervezés szakon. Felvetődött a kérdés, tanárként vagy edzőként szigorúbb-e Sántics Béla? Azt mondja a szakember, hogy mindkét helyen teljesíteni kell, az egyetemen is hozni kell az elvárt szintet, ahogyan a medencében.

Nézd meg, milyen lemondással járt a váltás, illetve azt is megtudhatod interjúnkból, hogy mit vár Bence Debrecentől.

(Szerző: T.A., újságíró)

Kapcsolódó címkék

sport