olimpia
#Mozgás

Futva Londonba: Hamarosan megérkezik Varga Norman

2012.07.24.
1 perces olvasási idő

A 25 éves ifjúságvédő már két hónapja fut Budapesttől London felé. Az 50 napig tartó kampány hamarosan véget ér, Norman az Olimpiai Játékok ünnepélyes megnyitójára érkezik Londonba.

Hamarosan véget ér Varga Norman 50 napon át tartó küzdelme, aki futva teszi meg a Budapesttől az Olimpiai Játékok helyszínéig tartó több mint kétezer kilométeres távot. A "Londonfutó" június másodikán indult Budapestről, azóta keresztül futott már Ausztrián, Németországon, Franciaországon, Luxemburgon, Hollandián és Belgiumon.

"Nagyon megviselt az elmúlt néhány nap, mivel a szervezetem már jócskán megérzi az óriási igénybevételt és a kialvatlanságot. A hajnali kompozás miatt csak négy órát tudtam aludni, ami tovább rontotta az állóképességem, de természetesen a mai futás sem maradt el. Már nagyon várom, hogy találkozhassak az engem Londonban váró magyarokkal és külföldiekkel" - mesélte Varga Norman.

sport


A futó korábban a KamaszPanasznak elárulta, hogy a fiatalok körében szeretne egy szemléletváltást elindítani, hogy sportolni jó, a mozgás nagyon fontos a testi-lelki egészségünk miatt, valamint barátságokat teremt, társadalmilag is hasznos. Nekem 16 évesen volt egy balesetem, a bal karomat visszavarrták, de azt mondták, nem épülök fel, rokkant leszek, azóta teljes életet élek, és ezt a sportnak köszönhetem - tette hozzá.


Varga Norman Franciaországban

(Szerző: T.A., újságíró)

Kapcsolódó címkék

sport