mobil
#Mozgás

VirtuaGym: a mozgás új fejezete

2013.01.11.
2 perces olvasási idő

A nemrégiben megrendezett Health 2.0 berlini konferencián egy egész délutánt szenteltek a különböző wellness és fitnesz újdonságoknak, alkalmazásoknak, honlapoknak. Itt mutatták be a már több éve működő digifit.eu honlap mobilalkalmazását, a VirtuaGymet, ami nem más, mint egy online edzőterem. Miből is áll ez?

A VirtuaGymet már több mint két millióan használják. Akár fogyni akarsz, akár egy kicsit izmosodni, a honlapon személyre szabott edzéstervet készítenek neked. Csak regisztrálnod kell, ami teljesen ingyenes, és innentől kezdve már csak rajtad múlik minden.

Az online felületen beviheted az adataid, a testtömeged, a magasságod, és azt is, hogy mennyit szeretnél fogyni, vagy erősödni. Sőt! Azt is elárulhatod nekik, hogy melyek azok a mozgásformák, amelyeket nem nagyon kedvelsz... az edzéstervedben biztos nem lesznek ilyenek, helyettük más hasznos, és ugyanolyan hatékony alternatívákat találhatsz.

Mi a célod?

Miután megadtál minden adatot, elkezdődhet az edzés, vagy az edzésterv készítése. Hétről hétre edzésmegadhatod a céljaidat, például azt, hogy hány kalóriát szeretnél elégetni, vagy hogy hány kilométert szeretnél lefutni. A rendszer összeállít neked egy tervet, amivel a kitűzött céljaidat elérheted az adott héten.

A saját dietetikusod

Minden felhasználó kap egy személyre szabott étrendet is, amelyet a megadott célok alapján állítanak össze, és amelyben odafigyelnek minden apró részletre. Az étrendben feltüntetik, hogy mennyi kalóriát tartalmaznak az ételek (illetve, hogy egyes élelmiszereket hogyan lehet ledolgozni), illetve nagy hangsúlyt fektet a honlap a tápanyagokra és ezek forrására.

A saját trénered

A honlapon az edzésterveid mellé választhatsz egy edzőt is (persze animáltat), aki segít megvalósítani a céljaid. Különböző edzővideókat nézhetsz meg, amelyek segítségével szinte ki sem kell mozdulnod a szobából egy kis testmozgásért, akár a nappaliban is elvégezhetsz egy 20 perces tornavideót. Azt is kiválaszthatod, hogy mely testrészeidre akarsz rádolgozni. Mindenféle erősítéshez, alakformáláshoz találhatsz videót.

Ellenőrizd a teljesítményed!

Kövesd nyomon a teljesítményedet hétről, hétre! Grafikonok, diagramok és az adatok alapján követheted a teljesítményedet, napi, heti vagy havi lebontásban. Így sokkal egyszerűbben láthatod a fejlődést, és az edzéseid, erőfeszítéseid vizuális formában is megjelennek előtted. A rendszer automatikusan figyelmeztet, ha a teljesítményed nagyon átlagon aluli lenne, és ha szeretnéd, módosíthatsz a céljaidon.

Mindig veled

A honlapra csatlakozhatsz a különböző elektronikus eszközeiddel. Rengeteg platformra le lehet tölteni az alkalmazást, így bárhova magaddal viheted a személyes edzőtermedet és a személyi edződet.

Közösség

Több mint kétmillió ember regisztrált a honlapra világszerte: egy nagy közösséget alkotnak a fogyni, csinosodni, izmosodni és sportolni vágyó fiatalok, és nem túl fiatalok. Ezekkel az emberekkel is kommunikálhatsz a honlapon, sőt, akár közösen is edzhettek.

Megoszthatod az eredményeidet a Facebookon, és mellette nyomon követheted mások fejlődését is.

Különböző nyereményeket (badgeket) is szerezhetsz, így a sportolásra motiválhat a játék és a nyeremény is.

A VirtuaGym legnagyobb előnye, hogy az edzéshez és az egészséges életmódhoz tartózó apró dolgokat mind egy helyen gyűjti össze és rendszerezi. Ha regisztrálsz, egyszerű, ám komplex szolgáltatást kaphatsz, ami összeszervezi az étkezést, a mozgást, és a helyes életmódot.

Edzésre fel!

(Győrfi Rebeka)

Kapcsolódó címkék

edzés