tél
#Mozgás

Égess kalóriát ezen a télen a szabadban!

2015.01.22.
1 perces olvasási idő

Itt a tél és a hideg, amivel az évszak együtt jár. Nem csoda, ha úgy gondolod, ilyenkor a legjobb, ha bekuckózol a szobádban a kanapén egy bögre forró teával vagy kakaóval. Sokan gondolkodnak így, és a hideg miatt ódzkodnak a szabadtéri sportoktól, pedig a téli sportok remek, az egész testet átmozgató testedzésnek számítanak.

Szóval tedd félre a teát, öltözz fel és menj kia szabadba, hogy kipróbálj néhányat a legkedveltebb téli mozgásformák közül.

Sífutás

A sífutás a test minden részét megmozgatja, beleértve a válladat, a kezeidet, a hátadat, a mellkasodat és a lábaidat is. Ráadásul sokkal több kalóriát égetsz ezzel a sporttal, mint a többivel.

Korcsolyázás

Korcsolyázni lehet a szabadban és beltéri pályán is. Ez egy remek aerob edzés, amivel 20 kalóriát égetsz el percenként, és fejleszti az egyensúlyérzékedet is, miközben a vékony korcsolya éleken próbálsz talpon maradni.

Hoki

Egy igazán hasznos, intenzív sportot keresel? A hoki pont ilyen. Tanulmányok kimutatták, hogy a hoki növeli a mentális energiát és a koncentrációs képességet, miközben legalább 470 kalóriát éget óránként. A hoki ezen kívül a hajlékonyságunkat is fejleszti, és ugyanazokat az egészségügyi előnyöket biztosítja, mint a korcsolyázás.

Snowboard

Szabadíts fel egy kis endorfint, fejleszd a hajlékonyságodat, és dolgoztasd meg a láb főbb izomcsoportjait, miközben legalább 450 kalóriát égetsz óránként snowboardozás, vagy síelés közben. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a szabadban végzett gyakorlatok egyben a hangulatot is javítják, és csökkentik a stresszt és szorongást.

Szánkózás

Égess kalóriát ezen a télen a szabadban!

A szánkózás egyesíti a jó munkát a téli mókával. Az, hogy felmászol a domb tetejére, hogy utána visszacsússzál, erősíti a lábizmaidat és akár 400 kalóriát is égethetsz vele óránként. Ne felejtsd el a rokon vagy szomszéd kisgyerekeket is magaddal vinni.

Hólapátolás

A hólapátolás lehet, hogy egy kicsit unalmas, viszont ez a téli elfoglaltság óránként 400 kalóriát éget, ráadásul óriási örömet szerzel vele a szüleidnek. Minél nehezebb a hó, annál több kalóriát lehet elégetni vele. De vigyázz, mert a hólapátolás veszélyes is lehet, vigyázz, hogy ne ess el!

Gy.Z. CNN

Kapcsolódó címkék

sport