Lélek, zaklatás

#Lélek #zaklatás

78 db cikk a témában

#verekedés
2014.10.07.

Miért bántalmazzák a tanárokat?

„Megverte tanárát”, „Diákterror!”, „Verekedés a tanáriban” és számtalan, ehhez hasonló hírrel találkozhatunk egyre gyakrabban az elmúlt években. Mi történt?

#erőszak
2014.09.30.

Zaklatnak az interneten? Segítünk

A magyar fiatalok, gyerekek körében végzett kutatások szerint a diákok egyharmadát bántalmazták már valamilyen formában. Az iskolai zaklatás, egymás heccelése, csúfolódás, kiközösítés, megszégyenítés egyáltalán nem új keletű jelenség, régen ugyanúgy létezett, mint napjainkban. Az internetes világ térhódításával azonban a zaklatás egy újabb formája is megszületett: a cyberbullying.

#zaklatás
2014.09.19.

Segíts egy barátnak vagy családtagnak!

Egy barátod vagy családtagod azt mondta neked, hogy nem bánnak vele jól. Szakítás előtt áll, és attól fél, hogy párja zaklatni fogja őt. Ez veszélyesen hangzik, ezért úgy érzed, segítened kell. Mi a következő lépés?

#zaklatás
2014.09.16.

Miért bánnak így velem?

Azért van, mert stresszesek? Mert isznak vagy drogoznak? Mert rossz volt a gyerekkoruk? Mert nem tudják kezelni a dühöt és a féltékenységet? Az alacsony önértékelés miatt? Nehéz megérteni, hogy valaki, akinek törődnie kellene veled, hogy tud fájdalmat okozni neked.

#erőszak
2014.09.13.

Hogyan lehet feldolgozni egy nemi erőszakot?

Miért olyan nehéz megszabadulni a traumáktól? Legszívesebben elfejtenénk mindazt, ami történt, de ez nem ilyen egyszerű. Miért? Miért nem beszélnek az áldozatok? Miért hiszik azt az emberek, hogy az áldozat is hibás?

#bántás
2014.09.10.

Szavakkal vernek?

Az ember nagyon kreatív alkotó erővel rendelkezik. De sajnos olykor ezt a kreativitást rosszra használjuk fel. A megalázásnak, bántalmazásnak és elhanyagolásnak ezernyi formája létezik. Mi a szóbeli erőszak? Mik a jelei?

#zaklatás
2014.08.05.

Tippek a biztonságod érdekében, ha zaklatnak

A barátod vagy barátnőd haragja üldöz, megfélemlít? Ha igen, az egy figyelmeztető jele lehet a jövőbeni fizikai erőszaknak. Itt az idő, hogy gondolkodj arról, hogyan védd magad abban az esetben, ha megpróbálnak bántalmazni téged.

#lövöldözős játék
2014.07.10.

Veszélyesek-e a lövöldözős játékok?

Gyakorlatilag se szeri, se száma a piacon kapható számítógépes játékoknak, amik jó részében lőni kell, de legalábbis harcolni, pisztolyt felhúzni, célozni, és elsütni. De jó, ha tudjuk, hogy még ha elveink szerint soha nem is fognánk pisztolyt egy másik emberre, ha sokat ülünk a számítógép előtt zombikra vagy akármi másra vadászva, az éles fegyver is könnyebben elsülhet a kezünkben - állítják szakemberek.

#zaklat
2014.05.16.

Szexuális zaklatás: amit tudni érdemes róla

A szexuális zaklatás sajnos egyre gyakoribb és sokrétűbb manapság, mint pár évvel ezelőtt volt. Tudtad, hogy zaklatásnak számít például erotikus képek küldözgetése, vagy ízléstelen viccek, megjegyzések tétele is? Összeszedtük, hogy mit kell tudnod róla és hogyan védekezhetsz ellene.

#családon belüli erőszak
2014.02.18.

Segítség, bántanak a felnőttek

A gyermekek és fiatalok fizikai és szóbeli bántalmazása törvénybe ütközik, csakúgy, mint az elhanyagolása. Sajnos ennek ellenére nap, mint nap találkozhatunk olyan esetekkel, amikor a felnőttek kihasználják a testi erejüket. Mit tehetünk ilyen esetben?

Abuzív, agresszív viselkedés a párkapcsolatban
#randierőszak
2013.10.29.

Abuzív, agresszív viselkedés a párkapcsolatban

Erika nem tudta kiverni a fejéből a középiskolai barátját - még a ballagás után sem. Kísértette őt a rémálmaiban, még miután elköltözött és nevet változtatott is. Azt mondja, akkor is az önkényeskedés emlékével ébredt, amivel a fiúnak még az elméjébe is sikerült beférkőznie.

#zaklatás
2013.09.17.

Mi az a bántalmazás?

Valami nem az igazi. Nem tetszik, ahogyan Veled bánnak, de nem tudod eldönteni, hogy ez most bántalmazás-e?

#zaklatás
2013.06.11.

Mondj nemet a netes zaklatásra!

Bántó, zaklató üzeneteket kapsz? Vagy a barátodat bántják a Facebookon? Eleged van abból, hogy nem csak az iskolában zaklatnak, hanem már a neten is? Tegyél ellene!

#internetes zaklatás
2013.05.07.

Értsünk szót – Állítsuk meg az internetes zaklatást konferencia

Manapság rengeteget hallani különböző zaklatásokról, főleg a fiatalok körében. A zaklatás egy új fajtája, amiről talán igen kevesen veszünk tudomást, az nem más, mint a cyberbullying, vagyis az interneten történő bármiféle lelki bántalmazás, megalázás, testi bántalmazással való fenyegetés és sorolhatnánk. Akárki áldozatul eshet egy ilyen zaklatásnak, és bárkiből válhat "bully", vagyis zaklató. Ez a téma még olyan friss, hogy a szakértők sem tudnak róla annyira sokat.