Lélek, pénz

#Lélek #pénz

54 db cikk a témában

#túlhajszolt
2012.11.26.

Lassíts le! Mi is az a Slow Budapest mozgalom?

„Számomra a gyors egyenlő volt a sikerrel” - ezzel a mondattal kezdte az előadását Krajcsó Nelli az idei TEDxYouth napon, amely budapesti Belvárosi Színházban került megrendezésre november 17-én. A konferencia témája a Mi kell a sikerhez? téma volt és az előadók, szervezők és résztvevők erre keresték a választ a nap folyamán.

#lopás
2012.08.29.

A lopás és a kamaszok

Nincs tipikus bolti tolvaj. Az elkövetők lehetnek bármilyen korúak, tartozhatnak bármilyen társadalmi csoporthoz, lehetnek bármilyen neműek, különböző társadalmi és gazdasági háttérrel rendelkezhetnek.

#karácsony
2011.12.16.

A karácsony lényege a családi együttlét

Csupán a lakosság egytizede szerint szól a túlzott pénzköltésről az ünnep, a megkérdezettek többsége az együtt töltött idő fontosságát és a pihenést tartja a karácsony legfontosabb részének.

#pénz
2011.08.08.

15 tevékenység, ami nem fog gazdaggá tenni

Nagy összezavarodottság jellemzi a fejeket, hogyha arról van szó, hogy mi tesz és mi nem tesz valakit gazdaggá. Gyakran hallom a környezetemben, hogy igen, milliárdos akarok lenni – ám ez nem feltétlenül reális cél.

#diákmunka
2011.07.14.

Munkaötletek tinédzsereknek

A jelenlegi gazdasági helyzet következtében sok fiatal nem képes „hagyományos” nyári munkát találni a helyi kiskereskedésekben. Nyugalom, még rengeteg módja van annak, hogy egy kamasz valahogy egy kis pénzt keressen.

#pénz
2011.07.11.

Valóban megtakarítás?

Először is egy rövid történet: körülbelül egy hete lehetett, mikor felhívtam a nagynénémet, aki külföldön él, hogy nagyon szívesen meglátogatnám, de még várjunk egy kicsit, mert félre kell tennem az utazás költségeire.

#üzlet
2011.07.03.

Hogyan állj elő egy nagyszerű üzleti ötlettel?

Hacsak nem barlangban élsz, tudod, hogy az emberek (és a tinik is) üzleteléssel lesznek gazdagok. Te is közéjük szeretnél tartozni? Mindannyian hallottunk már rémtörténeteket szörnyen becsődölő, elbukó üzletekről és az élettartalékaikat elvesztő tulajdonosokról. De ezen bukások legtöbbje két nagy hibából fakad.

#diákmunka
2011.06.30.

10 biztos mód, hogy kirúgasd magad

Szóval munkát szereztél. Gratulálunk! Ünnepeld meg, úgy, ahogyan csak szeretnéd – de semmiképpen se kövesd el a következő 10 hibát. Ha mégis megteszed, akkor talán hamarabb munkanélküliként találhatod magadat, mint hogy felvehetnéd az első fizetésedet.

#iphone
2011.05.30.

A tinik iPhone-t akarnak

A Piper Jaffray legutóbbi kutatásának eredményeit, melynek során középiskolás diákokat kérdeztek meg véleményükről nemrég közölték. A cég 4500 tinit kérdezett meg az Apple termékek iránti érdeklődésükről, illetve a digitális zenéről. A válasz nem meglepő: a tinik imádják az Apple-t!

#pénzügy
2011.02.24.

7 fontos pénzügyi lecke tiniknek

Nem hibáztathatók a gyerekek amiatt, hogy tudatlanok a saját pénzügyeik tekintetében, főleg ha szüleik sem bánnak jól az anyagiakkal. Viszont továbbadni a stafétabotot most már nem megoldás erre az egyre növekvő problémára.

#tökéletes
2011.02.23.

Nem lehetsz tökéletes

A barátnőmmel átnéztük a legújabb fürdőruha kollekciókat a Victoria's Secret katalógusban. Mindannyian egyetértünk abban, hogy mi is a modellekéhez hasonló kinézetet szeretnénk elérni.

#vásárlás
2011.01.03.

Vásárlás - Figyelj a termék összetevőire!

A hatékony vásárlás nagy részben az egészséges ételek kiválasztását is jelenti. Az egyes árucikkeken lévő címkék a következő információkkal szolgálhatnak: összetevők és tápanyagtáblázat, illetve a készítés és a lejárat dátuma, valamit az étel fajtája: hús, szárnyas, hal.

#lopás
2010.10.20.

Lopásra kényszerülve

Ha éhes, szomjas, fázik és nincs más eszköze, hogy kielégítse ezt és még buzdítják is rá, akkor a személy lop. Van, aki kér, van, akinek eszébe sem jut a lopás.