#Lélek #pénz

52 db cikk a témában

#pénzkezelés
2016.01.06.

Pénzérzelmek: Azt hiszed, a pénz csak úgy a fán terem?

A szülők száján kiszalad néhányszor egy pár olyan mondat, amelyről te is tudod, hogy „típusmondatok”. Sőt a szüleid is tudják, de automatikusan csúszik ki a szájukon. Az egyik ilyen mondat az, hogy „Miért hiszed azt fiam/lányom, hogy a pénz csak úgy a fán terem?” Te valószínűleg a mondatot nem szereted, a szüleid meg a szitut, amiben ezt használják. Mit tehetsz te egy olyan helyzetben, amikor ezt hallod? Himer Csilla pénzpedagógus most is segít.

#vásárlás
2015.08.12.

A takarékos vásárlás szabályai

Vannak dolgok, melyekre igazán szükséged van, és vannak olyanok, amikre nagyon vágysz. A többi pedig véletlenül vándorol a kosaradba a délutáni bevásárlótúra során, hiszen a divatos dolgok közt bóklászva csak megvesz az ember néhány olyan haszontalan dolgot, ami nélkül - valljuk be - még lehet élni.

#jogosítvány
2015.04.26.

Friss jogosítvánnyal az úton

Nemrég szerezted meg a jogosítványodat? Gratulálunk! Most már hivatalosan is tagja lettél a klubnak. Csatlakoztál a sofőrök millióihoz. Valószínűleg izgatott vagy, ideges, lehet, hogy riadt is - de talán ennek a háromnak a kombinációját érzed.

#válság
2014.09.27.

Családi pénzügyi válság

Gazdasági válság: szinte már a csapból is ez folyik. De sajnos a hírek igazak. Nagyon rövid időn belül komolyan összébb kell húzni a cipzárt a pénztárcánkon, mert hamarosan érezhető lesz következménye a folyamatnak. Azonban nem kell mély letargiába esni, tégy meg mindent, hogy a lehető legjobban kerülj ki a szorult helyzetből!

#szingli
2014.08.30.

Rossz szinglinek lenni?

Néha olyan érzés, mintha mindenhol párok lennének, és egyfajta nyomás nehezedne ránk, hogy kapcsolatban legyünk.

#pénz nélkül
2014.08.29.

Pénz nélkül is élvezheted az életet: íme, 10 tipp

'A pénz boldogít' - ezt hiszi és vallja korunk embere. Te is így gondolod? Pénz nélkül ma már semmit sem lehet igazán élvezni? Pedig az élet és a mindennapok számos kis aprósága igazán nem kerül semmibe. Egy kedves mosoly, bátorító szó, vagy akár egy kis futás az egészségért.

#vásárlás
2014.08.05.

Állj ellen a reklámoknak!

Egymillió légy nem tévedhet? Kedvenc mondásom most talán különösen aktuális fogyasztói társadalmunkra. Hol van a határ a vágyak és a szükségletek kavalkádjában? Pontosan mire is van szükségünk? Csak azért mert egymillió társunknak tetszik valami, azt jelenti, hogy nekünk is szükségünk van rá?

#lopás
2014.07.30.

A lopás következményei

A lopáskor átélt izgalom vagy annak a bebizonyítása, „hogy elég bátor és ravasz vagyok ehhez”, a többiek kérlelése és még megannyi dolog hozhat olyan helyzetbe, hogy megfontolod a lopás lehetőségét. A lopás azonban bűncselekmény. Lássunk néhány okot, amiért megéri elkerülni ezt a helyzetet!

#bébiszitter
2014.07.03.

Bébiszittelési alapok – 1. rész

Talán mindig is bébiszitterkedtél, és az öcsikédtől kezdve a szomszéd gyerekekig mindenkire vigyáztál már. Talán csak az első munkád a gyerekfelügyelet. Bárhogy is csöppentél bele, legyél új vagy régi „harcos”, a bébiszittelés jó módja a gyerekekkel való időtöltésnek és a pénzkeresésnek.

#bébiszitter
2014.07.02.

Készen állsz a bébiszitterkedésre?

Ha középiskolás vagy, akkor sajnos nem válogathatsz sok munkalehetőség közül. A bébiszitterkedés még mindig az egyik legjobb, és az egyik legnépszerűbb munka a fiatalok körében. Sokak számára pedig ez életük legelső állása. De mint minden állásnak, ennek is megvannak a maga szabályai, amelyeket meg kell ismerned, mielőtt munkát vállalnál.

#álom
2013.01.07.

Miért ne váltanád valóra az álmaid?

Gyerekként mindenkinek nagy álmai és nagy tervei vannak. Tűzoltók akarunk lenni, katonák, vagy esetleg királylányok. Persze ezek az álmok és vágyak változnak, idővel átformálódnak. Ám felnőtté válásunk küszöbén sokan lebeszélnek az álmainkról, és sokan választják a látszólag könnyebb utat.

#vásárlás
2012.12.27.

Mikor ne vásárolj?

Számodra milyen hely egy szupermarket? Olyan, ahol a liftből szól a vontatott zene, miközben vonszolod magad lépésről lépésre és megöl az unalom? Vagy egy olyan, ahol megtöltheted a bevásárlókosarad minden jóval, és még talán néhány ingyen termékmintát is sikerül begyűjtened vásárlás közben.

#túlhajszolt
2012.11.26.

Lassíts le! Mi is az a Slow Budapest mozgalom?

„Számomra a gyors egyenlő volt a sikerrel” - ezzel a mondattal kezdte az előadását Krajcsó Nelli az idei TEDxYouth napon, amely budapesti Belvárosi Színházban került megrendezésre november 17-én. A konferencia témája a Mi kell a sikerhez? téma volt és az előadók, szervezők és résztvevők erre keresték a választ a nap folyamán.

#lopás
2012.08.29.

A lopás és a kamaszok

Nincs tipikus bolti tolvaj. Az elkövetők lehetnek bármilyen korúak, tartozhatnak bármilyen társadalmi csoporthoz, lehetnek bármilyen neműek, különböző társadalmi és gazdasági háttérrel rendelkezhetnek.