Lélek, önvédelem

#Lélek #önvédelem

53 db cikk a témában

#kapcsolat
2019.06.01.

Mik a bántalmazó kapcsolat figyelmeztető jelei?

A bántalmazó kapcsolat lehet fizikai, szexuális, verbális vagy érzelmi alapú. Csak mert egy személy fizikailag nem bántalmaz, nem jelenti azt, hogy nem követ el visszaélést. Az erőszaknak és visszaélésnek semmi keresnivalója egy kapcsolatban.

#kritika
2017.06.23.

Hogyan állj ki magadért? Hogyan mondj nemet?

Nem tudsz nemet mondani másoknak? Nem tudod a szüleidnek, a barátaidnak elmondani, hogy valójában mit gondolsz? Mindig oda mentek a barátaiddal, amit ők javasolnak? Amit te szeretnél, az valahogy soha sem sikerül véghezvinni? Miért?

#közösségi média
2017.05.19.

7 tipp a valóban biztonságos jelszóért

Ma már szinte minden adatot online tárolunk, így egyáltalán nem mindegy, mennyire biztonságos a jelszavunk! Ha már törték fel bármelyik fiókodat, akkor az ezzel járó pánik és bosszúság valószínűleg nem ismeretlen előtted. Használd tippjeinket, hogy biztonságos jelszót hozz létre, és számláid valamint egyéb személyes információid biztonságban legyenek!

#közösségi média
2017.04.01.

Közösségi média: mire használd és mire ne?

Ahhoz, hogy ne bánts meg senkit, ne hozd magad kellemetlen helyzetbe, ne tedd tönkre a barátságod vagy a kapcsolatod, valamint megkapd majd azt a bizonyos állást néhány év múlva, vannak bizonyos szabályok, amiket a közösségi média használatával kapcsolatban szükséges betartanod. Lássuk, mik ezek!

#pletyka
2017.02.25.

Valaki pletykát terjeszt rólam. Mit tehetek ellene?

Kedves Szakértő! Van egy lány a suliban, akivel nem igazán jövünk ki jól egymással. Állandóan pletykát terjeszt rólam, emiatt az emberek ellenem fordulnak. Mit kellene tennem, hogy ez másképp legyen?

#cyberbullying
2016.06.04.

Netbiztonság: te mennyire vagy óvatos?

Az óvatlan kamaszok könnyű prédát jelentenek a netes zaklatóknak, mivel gyanútlanok és jóhiszeműek, így hamar bizalmi kapcsolatba kerülnek idegenekkel, még látatlanban is. A névtelenség homályába burkolózva a zaklatók jelen vannak a közösségi oldalakon, a chat szobákban, és a gyanútlan áldozatokra várnak. Te mennyire vagy óvatos?

#önvédelem
2015.11.19.

Önvédelem - Mit tegyél támadás esetén?

Sokan úgy vélik, hogy az önvédelem nem más, mint egy jól irányzott ütés vagy rúgás. Pedig az igazi önvédelem arról szól, hogy mindent elkövetsz, hogy elkerüld a harcot azzal, aki fenyeget vagy megtámad! A fejedet használd, ne az öklödet!

#zaklatás
2014.12.06.

Erőszak a családban: mit tehetsz ellene?

Évente 70 nő, és sajnálatosan 20 gyermek halálát okozza Magyarországon a saját hozzátartozója. Az erős fizikai bántalmazás, ami végső esetben halálhoz is vezethet, persze csak a családon belüli erőszak legsúlyosabb és legvégső formája: a sokszor évekig tartó fizikai, lelki vagy szexuális bántalmazás azonban sokkal gyakoribb. Felmérni is képtelenség, hogy hány kiskorú szenved egyik vagy másik szülője, nevelője agressziójától.

#tévé
2014.12.04.

A televízió negatív hatásai

Legyen akármilyen gazdasági helyzetben egy család, szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható a nappaliban egy tévé. Esetleg még egy a hálószobában, a gyerekszobákban vagy konyhában. Az életnek szerves részét képezi így elengedhetetlen, hogy beszéljünk a tévé nézés negatív hatásairól.

#randi
2014.10.22.

Hogyan verd ki őt a fejedből?

Fájdalmas és nehéz helyzet, amikor valaki, aki tetszik nekünk, akivel együtt voltunk sokáig, már nem vesz rólunk tudomást. Még megerőltetőbb rávenni magunkat arra, hogy ne gondoljunk folyton rá és az együtt töltött szép napokra.

#randi
2014.10.20.

7 kérdés, ha a szakítást fontolgatod

Egy szakítás a legtöbb esetben a kapcsolat visszafordíthatatlan végét jelenti - ezért is fontos, hogy feltegyél magadnak néhány fontos kérdést, mielőtt szakítasz.

#verekedés
2014.10.07.

Miért bántalmazzák a tanárokat?

„Megverte tanárát”, „Diákterror!”, „Verekedés a tanáriban” és számtalan, ehhez hasonló hírrel találkozhatunk egyre gyakrabban az elmúlt években. Mi történt?

#erőszak
2014.09.13.

Hogyan lehet feldolgozni egy nemi erőszakot?

Miért olyan nehéz megszabadulni a traumáktól? Legszívesebben elfejtenénk mindazt, ami történt, de ez nem ilyen egyszerű. Miért? Miért nem beszélnek az áldozatok? Miért hiszik azt az emberek, hogy az áldozat is hibás?

#fesztivál
2014.08.15.

Fesztivál: hogy tényleg élmény legyen

A fesztiválon a jó hangulatot, a fergeteges koncerteket könnyen elronthatja néhány veszélyes dolog. A szüleid bizonyára nem véletlenül féltenek és nem véletlenül láttak sok jó tanáccsal. Hasznos tanácsok fesztiválozóknak.

#zaklatás
2014.08.05.

Tippek a biztonságod érdekében, ha zaklatnak

A barátod vagy barátnőd haragja üldöz, megfélemlít? Ha igen, az egy figyelmeztető jele lehet a jövőbeni fizikai erőszaknak. Itt az idő, hogy gondolkodj arról, hogyan védd magad abban az esetben, ha megpróbálnak bántalmazni téged.