Lélek, közösségi média

#Lélek #közösségi média

85 db cikk a témában

#internetes kommunikáció
2016.03.14.

Kommunikáció: online vagy személyesen?

A számítógépek és az okostelefonok elterjedésével a kommunikáció csatornái kibővültek, új kommunikációs formák jelenetek meg és ezek egyre dominánsabb módon uralják a kapcsolattartást, főleg a fiatalabb generáció életében.

#érzés
2015.10.12.

Flow-élmény: az összhang érzése

Érezted már úgy, hogy megszűnik az idő, a tér, eltűnnek a gondok és teljesen belefeledkezel valamibe, ami számodra fontos, ami jóleső érzéssel töltött el? Ezt nevezik flow-élménynek.

#közösségi média
2015.04.09.

Ne ossz meg mindent magadról a közösségi oldalakon...

Az életednek rengeteg olyan része van, amit érdemes magadnak megtartanod, és ez különösen igaz a közösségi média korában. Fontos, hogy kétszer is végiggondold, mielőtt posztolsz, ugyanis sohasem tudhatod teljesen biztosan, hogy ki figyeli, amit csinálsz.

#média
2014.10.13.

A média veszélyei

Miért kell kritikusan fogadni a tévében elhangzottakat? Milyen hatással van életünkre a tévé? Hogyan zárd ki a negatív hatásokat?

#facebook
2014.10.04.

Élet a Facebook-on – Tippek, tanácsok

Kétségtelen, hogy a közösségi oldalak egyre jelentősebb szerepet játszanak az életünkben. Az olyanok, mint a Twitter, a Facebook és a Google Plus megváltoztatják kultúránkban az egymással való kommunikációt, kapcsolattartást.

#telefon
2014.09.20.

Okostelefon-függőség: létezik!

Vajon az okostelefonok tényleg rabjukká teszik tulajdonosaikat? Hiszen azt már ma is tudjuk, hogy az internet, illetve a számítógép bizonyos formái addiktívak, tehát függővé lehet válni tőlük. És még ha most nem is látjuk, vagy nevezzük nevén, az okostelefon-függőség egy létező, kifejezetten gyakori dologgá nőtte ki magát.

#sztárok
2014.08.19.

Azok a csodálatos sztárok

Neked van kedvenc színészed? Van olyan zenész, akiért rajongsz? Miért szereted őt? Mi tetszett meg benne? A rajongás egy bizonyos életkorban természetes. Kamaszként mindenki keresi a nagy őt, az ideális pasit vagy nőt, akihez hasonlót szeretne, vagy akivé válni akar. Ez teljesen normális, sőt előnyös is, hiszen így alakul az ideális társról kialakított kép.

#lövöldözős játék
2014.07.10.

Veszélyesek-e a lövöldözős játékok?

Gyakorlatilag se szeri, se száma a piacon kapható számítógépes játékoknak, amik jó részében lőni kell, de legalábbis harcolni, pisztolyt felhúzni, célozni, és elsütni. De jó, ha tudjuk, hogy még ha elveink szerint soha nem is fognánk pisztolyt egy másik emberre, ha sokat ülünk a számítógép előtt zombikra vagy akármi másra vadászva, az éles fegyver is könnyebben elsülhet a kezünkben - állítják szakemberek.

Közösségi oldalak: ami előny, az hátrány is lehet!
#Közösségi oldalak
2014.03.21.

Közösségi oldalak: ami előny, az hátrány is lehet!

Aki nincs fent valamelyik közösségi oldalon, az tulajdonképpen nem is létezik – fogalmazta meg frappánsan egy kamasz. Igaza van? Tényleg lemarad, aki kimarad? Erről, valamint a közösségi portálok hatásairól kérdeztük Tari Annamáriát, a Z generáció könyv szerzőjét, ismert pszichoterapeutát.

#Facebook
2013.11.29.

A Facebook veszélyei tinik számára

Egyre gyakrabban hallunk olyan esetekről, amik azt bizonyítják, hogy sok veszély leselkedik az ártatlan netezőkre. A Facebook főként a fiatalokat veszélyezteti.

#facebook
2013.11.08.

7 érdekes tény a közösségi portálokról

A 12 évesnél idősebb amerikaiak több mint fele fent van a Facebookon - ez nem meglepő, a hatalmas társadalmi hálózat forradalmasította a társadalomkutatók magatartási és elemzési kutatásának módját.

#stressz
2013.09.06.

10 stresszkezelési módszer

Hogyan birkózol meg manapság a stresszel? Ha lehangoltnak érzed magad, nem vagy egyedül. Sokakon akkora a nyomás a tanulás, a különórák, a nyelvvizsgára vagy érettségire való készülés miatt, hogy időnként teljesen fásultnak, depressziósnak érzik magukat.

#internetes zaklatás
2013.05.07.

Értsünk szót – Állítsuk meg az internetes zaklatást konferencia

Manapság rengeteget hallani különböző zaklatásokról, főleg a fiatalok körében. A zaklatás egy új fajtája, amiről talán igen kevesen veszünk tudomást, az nem más, mint a cyberbullying, vagyis az interneten történő bármiféle lelki bántalmazás, megalázás, testi bántalmazással való fenyegetés és sorolhatnánk. Akárki áldozatul eshet egy ilyen zaklatásnak, és bárkiből válhat "bully", vagyis zaklató. Ez a téma még olyan friss, hogy a szakértők sem tudnak róla annyira sokat.