Lélek, közösségi média

#Lélek #közösségi média

85 db cikk a témában

#internet
2011.03.20.

Biztonsági szabályok az interneten

Az ismert közösségi portálok (Facebook, Twitter, MySpace) manapság a társas élet színterei, a fiatalok könnyen ápolhatják kapcsolataikat és ismerkedhetnek szinte kötetlenül. Azonban a nyílt internetezés veszélyeket is rejthet, könnyen zaklatás, rossz tréfa (vagy rosszabb) áldozatai lehetnek a gyerekek.

#cyber
2011.02.06.

Hogyan éld túl a cyber-zaklatást? - II.

Ha zaklatnak, fenyegetnek, bántanak vagy esetleg fájdalmas módon "ugratnak" – vagy ha ismersz valakit, akivel ez történik – nincs okod csendben maradni. Mindenképpen jelentened kell a felháborító SMS-eket, e-maileket!

#facebook
2010.11.22.

Durva Facebook-tréfa miatt kerültem bajba

"Facebookon viccből csináltam egy olyan alkalmazást (Phrases-en), hogy ki illik hozzád az osztályodból. Leírtam minden osztálytársamnak a nevét, és mellé valami kis jellemzést. Az osztályfőnököm fizika órán erről kezdett el beszélgetni, és mondta hogy úgy is ki tudják deríteni, melyik gépről volt, hogy már kitöröltem. A többiek azt mondták, hogy aki ezt csinálta, azt fel is jelenthetik. Igaz ez? Mit tegyek?"

#zene
2010.07.18.

Jelent valamit, ha valamilyen zenét szeretek? - A szakértő válaszol

14 éves fiú vagyok. Nagyon sokan furcsa szemmel nézik, hogy szinte semmilyen zenét nem szeretek. A heavy metal a kedvencem és a komoly zene (Bach, Beethoven, Mozart). És egész nap, vagyis napi 8-9 órán át hallgatok ilyen zenét. Ez azóta van, mióta vége lett a szerelmi kapcsolatomnak.

#mobiltelefon
2010.02.15.

Szexting: szerinted is büntetni kell a meztelen fotók küldözgetését?

Az MTV-AP szeptemberi közvélemény kutatása arról számol be, hogy 14 és 24 év közötti fiatal felnőtteknél 10-ből 1 osztott meg magáról meztelen képet mással, és 15%-uk kért meg mást arra, hogy küldjön neki magáról meztelen képet vagy video-t. A fiatal felnőttek másik 8%-a kért meg mást, hogy küldjön meztelen fényképet valakiről, akit személyesen ismertek.

#média
2009.08.10.

A média és a valóság

Biztosan mindenki ismeri a My humps c. dalt. Igen-igen én arról a számról beszélek, melyet a gyönyörű nő Fergie, énekel a Black Eyed Peas-ből. Ebben a számban arról énekel, hogy szerzett meg minden pasit, és hogy költötték ezek a pasik rá a pénzt

#online
2009.04.01.

Online randin is védekezz!

A netes randizás előnye, hogy teljesen ismeretlenekkel ismerkedhetsz össze, olyanokkal, akiknek fogalmuk sincs az iskolai jegyeidről, szülői hátteredről, baráti kapcsolataidról, így teljesen új lappal indulhatsz! Ám az online ismerkedésnek megvannak a veszélyei is, ezért fontos, hogy légy észnél!