Lélek, közösségi média

#Lélek #közösségi média

89 db cikk a témában

#facebook
2012.03.07.

Facebook nélkül megáll az élet?

Ma reggel néhány órára elérhetetlenné vált Európa nagy részéről a Facebook közösségi szolgáltatása. Mit okozott a fejekben a helyenként 2 és fél órás kiesés?

#twitter
2012.02.08.

Facebook helyett Twitter: miért váltanak a tinik?

Amikor a Twittert elindították, az volt az általános nézet, hogy a tinik nem fogják igénybe venni, mert nem az ő igényeikre épül, túl sok az idősebb felhasználó, nem menő dolog. Eleinte tehát mindössze a regisztráltak tizede volt kamasz, majd fordult a kocka...

#Ambrus Attila
2012.02.07.

A Viszkis mint celeb: milyen hatással van a kamaszokra?

Minden életkorban fontos, de különösen a kisiskolásoknál és a kamaszoknál jelentős, hogy fel tudjanak nézni valakire. Ennél a korosztálynál erős az igény a mintakövetésre, azaz szükségük van egy olyan példaképre, akinek az erkölcsi értékrendjével, viselkedésével azonosulni tudnak.

#internet
2012.02.01.

Internet nélkül magányosak a kamaszok

Szomorúnak és magányosnak éreznék magukat internetkapcsolat nélkül a 12 éves, vagy annál fiatalabb brit gyerekek - derült ki egy friss felmérésből.

#póz
2012.01.17.

Pózolás ész nélkül: te mit tennél meg egy jó képért?

Pózolj wc-ben! Pózolj tükörből! Pózolj temetőben! Pózolj pénzzel! Pózolj merev testhelyzetben (planking) vagy bagolyként (owling)! Pózolj fagyban! Hetente felüti a fejét egy új hóbort, aminek nehéz lehet ellenállni. Miért fényképeznéd le magad télen egy szál fürdőruhában?

#tévé
2011.12.23.

Tévé és net kell a téli szünetben

Hiába lenne több idejük, kevesebbet sportolnak és olvasnak, de többet néznek tévét, és ha lehet, még többet interneteznek a magyar fiatalok a karácsonyi ünnepek alatt – derül ki az MTV Hungary által végzett felmérésből. A csatorna 15–24 éves fiatalokat faggatott arról, hogyan tervezik eltölteni idejüket a héten kezdődő téli szünet alatt.

#internet
2011.12.20.

Neten nőtt nemzedék: a világháló vonzásában

X, Y, Z - betűk az ábécéből. A szociálpszichológiában és a szociológiában a generációk jelölésére szolgálnak. A hajdani nagygeneráció (vagy veterán generáció) után 1946-tól 1964-ig tartott a baby-boom korszak, az 1965 és 1979 közöttiek az X, a 1980-1995-ösök az Y, az 1996 után születettek pedig már a Z generáció tagjai.

#internet
2011.12.14.

Felmérés a fiatalokat érő internetes erőszakról

Az interneten terjedő erőszak komolyan veszélyezteti a gyermekek és fiatalok személyiségfejlődését, a szakemberek világszerte ugyanazokkal a problémákkal szembesülnek - derült ki az UNICEF (az ENSZ Gyermekalapja) keddi, a témában tartott budapesti rendezvényén.

#internet
2011.11.15.

A tinik kivetkőznek magukból a közösségi médiában

A megkérdezettek 88%-a azt állítja, hogy vannak olyanok, akik csak azért lépnek fel a közösségi oldalakra, hogy másokat bántsanak. A fiatalok 15%-a számolt be arról, hogy zaklatták, bántották már őket a neten keresztül.

#facebook
2011.10.25.

A Facebook megváltoztatja az agyunkat?

Brit tudósok azt állítják, hogy kapcsolat lehet a Facebook-barátok száma és az agy szürkeállománya, vagyis az adott felhasználó „eszessége” között.

#kamaszpanasz
2011.09.12.

Megújult a KamaszPanasz!

Friss, trendi, színes külső és változatlanul lájkolnivaló tartalom. Elkészült az új KamaszPanasz, ami csak arra vár, hogy bebarangold a szemeddel és az egereddel!

#facebook
2011.08.10.

A Facebook jellemzavarokat okoz a tiniknél

A közösségi oldalak emberi viselkedésre gyakorolt hatásával kapcsolatos kutatások növekvő száma segített rávilágítani arra, hogy azok elősegíthetik az antiszociális viselkedés, a nárcizmus és egyéb jellemzavarok kialakulását.

#diákmunka
2011.06.30.

10 biztos mód, hogy kirúgasd magad

Szóval munkát szereztél. Gratulálunk! Ünnepeld meg, úgy, ahogyan csak szeretnéd – de semmiképpen se kövesd el a következő 10 hibát. Ha mégis megteszed, akkor talán hamarabb munkanélküliként találhatod magadat, mint hogy felvehetnéd az első fizetésedet.