Lélek, közösségi média

#Lélek #közösségi média

86 db cikk a témában

Amikor félsz a nyilvánosságtól: a szociális fóbia
#fóbia
2021.08.11.

Amikor félsz a nyilvánosságtól: a szociális fóbia

Felelés, randizás, nyilvános szereplés előtt izzad a tenyered, torkodban dobog a szíved, görcsöl a gyomrod? Természetes reakció. Mégis vannak, akik számára szinte elviselhetetlen szorongást okoz mások előtt megszólalni, osztálytársak szemébe nézni, mások előtt étkezni vagy ismeretlenekkel beszélgetni.

#zaklatás
2021.08.03.

A zaklatás nem kis probléma

Minden nap kamaszok ezrei ébrednek azzal, hogy félnek iskolába menni. A zaklatás olyan probléma, ami diákok millióit érinti, és amitől mindenki retteg, nem csak az, aki átéli.

#olvasás
2021.07.17.

Így válaszd ki a legjobb könyvet!

Nem újdonság, hogy minden korábbinál több időt töltünk sms-ezéssel és netezéssel. De tudtad-e, hogy olvasásra is egyre több időt szakítunk? Pedig így van: egy tanulmányból az derül ki, hogy a tinédzserek többsége papírra nyomtatott könyveket olvas.

#kémkedés
2021.04.29.

Szabad kémkedni a párod után?

Ellenőrizni az SMS-eit, elolvasni az e-mailjeit, bejelentkezni a Facebook-jára, átfutni a hívásinfóját... Milyen hatással van a kémkedés a kapcsolatodra? Ez csak kíváncsiság vagy ellenőrzésnek számít?

#TV
2021.04.19.

A televízió negatív hatásai

Legyen akármilyen gazdasági helyzetben egy család, szinte nincs olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható a nappaliban egy tévé. Esetleg még egy a hálószobában, a gyerekszobákban vagy konyhában. Az életnek szerves részét képezi, így elengedhetetlen, hogy beszéljünk a tévénézés negatív hatásairól.

#közösségi média
2021.02.24.

Sosem leszek elég jó? – A közösségi média útvesztőjében – 1. rész

Érezted már valaha úgy egy közösségi médiafelületet görgetve, hogy nem vagy elég jó? Akárhogy próbálkozol, valamin mindig elcsúszol a többiekhez képest? Ha csak egyszer is végigfutott benned egy hasonló érzés, ez a cikk Neked is szólhat. Próbáljuk meg körbejárni, mi lehet az okozója ezeknek a negatív gondolatoknak.

#bezártság
2021.02.10.

Így vezesd le a bezártság okozta feszültséget!

Számodra is kétségbeejtő, hogy már 2021-et írunk, de még mindig a Covid-19 járvány következményeit nyögjük? Sajnos eltelt másfél év a kórokozó berobbanása óta, és még mindig tiltottak a bulik, a Mekizés, a mozi, a fesztivál és a koncertek is. Persze egyszer ennek is vége lesz, már itt kopogtat a háziorvos a vakcinával a szomszédban, de addig is, neked az agyadra megy a bezártság. (x)

#dícséret
2021.01.06.

Hogyan dicsérj egy fiút?

A fiúk is szeretik, ha simogatják az egójukat. De elsősorban tudnod kell, hogy milyen fajta bókokra vágyik is ő valójában.

#komfortzóna
2020.12.27.

Miért, és hogyan lépj ki a komfortzónádból?

A komfortzónádat azon viselkedésmintáid összessége képezi, amelyek között szorongás-mentesen tudsz mozogni és anélkül tudod megválasztani a cselekvéseidet, hogy kockázatot vállalnál. A komfortzóna az a hely, ahol maradéktalanul jól érzed magad: biztonságos, kényelmes, állandó, komfortos, rutinszerű, kockázatmentes - ahol nem érhet semmi baj, olyan, mint egy védőburok.

#évösszegzés
2020.12.18.

Hogyan búcsúzzunk el 2020-tól?

Ha leülnénk egy csésze kávé mellé abból a célból, hogy visszagondoljunk az előző évünkre, egy dologban biztosan egyetértenénk: a 2020-as év hosszú idők óta a legnagyobb megpróbáltatásokkal teli időszak volt mindenki számára.

#cyber
2020.12.18.

Cyber szerelem

Nagyszüleink bálokra jártak, mi egyszerűen bekapcsoljuk a számítógépünket, ha meg akarunk valakivel ismerkedni. Ahogyan belépünk az internet nyújtotta virtuális térbe, idő és tér korlátai leomlanak, pár perc leforgása alatt emberek millióival kerülhetünk kapcsolatba chat programok, közösségi oldalak, fórumok, virtuális találkahelyek, játékok segítségével.

#számítógép
2020.11.01.

Ki irányít kit? A számítógép téged vagy te a gépet?

Nem holmi összeesküvés elméletről van most szó, hanem a játékfüggőségről. Egyre többet lógunk a számítógépen, különböző játékokon, játék szoftvereken. Hol van a határ? Biztosan le tudod tenni a játékot? Vagy a suliban is már csak arra tudsz gondolni, hogy mikor játszhatsz végre?

#szakítás
2020.06.16.

Hogyan lépj túl egy lányon, aki nem szeret

Azt mondják, hogy a szerelem egy csodálatos és fantasztikus érzés. De hogyha az, akit szeretsz, nem szeret vissza, könnyen a világ legrosszabb érzésévé válhat.