#Lélek #közösségi média

88 db cikk a témában

#közösségi média
2021.02.24.

Sosem leszek elég jó? – A közösségi média útvesztőjében – 1. rész

Érezted már valaha úgy egy közösségi médiafelületet görgetve, hogy nem vagy elég jó? Akárhogy próbálkozol, valamin mindig elcsúszol a többiekhez képest? Ha csak egyszer is végigfutott benned egy hasonló érzés, ez a cikk Neked is szólhat. Próbáljuk meg körbejárni, mi lehet az okozója ezeknek a negatív gondolatoknak.

#bezártság
2021.02.10.

Így vezesd le a bezártság okozta feszültséget!

Számodra is kétségbeejtő, hogy már 2021-et írunk, de még mindig a Covid-19 járvány következményeit nyögjük? Sajnos eltelt másfél év a kórokozó berobbanása óta, és még mindig tiltottak a bulik, a Mekizés, a mozi, a fesztivál és a koncertek is. Persze egyszer ennek is vége lesz, már itt kopogtat a háziorvos a vakcinával a szomszédban, de addig is, neked az agyadra megy a bezártság. (x)

#dícséret
2021.01.06.

Hogyan dicsérj egy fiút?

A fiúk is szeretik, ha simogatják az egójukat. De elsősorban tudnod kell, hogy milyen fajta bókokra vágyik is ő valójában.

#komfortzóna
2020.12.27.

Miért, és hogyan lépj ki a komfortzónádból?

A komfortzónádat azon viselkedésmintáid összessége képezi, amelyek között szorongás-mentesen tudsz mozogni és anélkül tudod megválasztani a cselekvéseidet, hogy kockázatot vállalnál. A komfortzóna az a hely, ahol maradéktalanul jól érzed magad: biztonságos, kényelmes, állandó, komfortos, rutinszerű, kockázatmentes - ahol nem érhet semmi baj, olyan, mint egy védőburok.

#évösszegzés
2020.12.18.

Hogyan búcsúzzunk el 2020-tól?

Ha leülnénk egy csésze kávé mellé abból a célból, hogy visszagondoljunk az előző évünkre, egy dologban biztosan egyetértenénk: a 2020-as év hosszú idők óta a legnagyobb megpróbáltatásokkal teli időszak volt mindenki számára.

#cyber
2020.12.18.

Cyber szerelem

Nagyszüleink bálokra jártak, mi egyszerűen bekapcsoljuk a számítógépünket, ha meg akarunk valakivel ismerkedni. Ahogyan belépünk az internet nyújtotta virtuális térbe, idő és tér korlátai leomlanak, pár perc leforgása alatt emberek millióival kerülhetünk kapcsolatba chat programok, közösségi oldalak, fórumok, virtuális találkahelyek, játékok segítségével.

#számítógép
2020.11.01.

Ki irányít kit? A számítógép téged vagy te a gépet?

Nem holmi összeesküvés elméletről van most szó, hanem a játékfüggőségről. Egyre többet lógunk a számítógépen, különböző játékokon, játék szoftvereken. Hol van a határ? Biztosan le tudod tenni a játékot? Vagy a suliban is már csak arra tudsz gondolni, hogy mikor játszhatsz végre?

#szakítás
2020.06.16.

Hogyan lépj túl egy lányon, aki nem szeret

Azt mondják, hogy a szerelem egy csodálatos és fantasztikus érzés. De hogyha az, akit szeretsz, nem szeret vissza, könnyen a világ legrosszabb érzésévé válhat.

#relax
2020.02.07.

Relax…

Egy olyan korszakban élünk, amikor egyszerre szólal meg a telefon, megy a tévé, a számítógépen is fut egy weboldal és még azt is jelzi a telefon, hogy megjött egy e-mail. A család tesz-vesz, mondanak valamit. Te pedig nagyjából egyszerre kezeled az összes dolgot. Aztán idegesen rázod a lábad, fáj a fejed, tiszta ideg vagy és azt se tudod, hogy miért.

#meglepetés parti
2019.07.14.

Ötletek meglepetés partihoz

Mindenki szereti a meglepetés partikat, nemde? Ha a barátod olyasvalaki, aki nem fél a szerepléstől, akkor a meglepetés parti egy olyan ajándék, amire egy életen át emlékezni fog. Íme, néhány tipp, hogy jól sikerüljön, amit elterveztél!

#nem
2018.10.18.

A makacs viselkedés csapdája

Biztosan van olyan ismerősöd, akivel egyszerűen nem lehet vitatkozni. Azt szereti, ha az övé az utolsó szó, és ha egyet is ért valakivel, akkor mondatai úgy kezdődnek, hogy „Igen, de…”. Bármit is mondunk, ellene van. Miért? Hogyan lehet okosan nemet mondani?

#facebook
2018.07.01.

Facebook és valóság

Bepillantást nyerhettem egy igazán szép, és „tökéletes” lány online mindennapjaiba, és elfogott a döbbenet. Gondolom, neked is ismerős az érzés, amikor a Facebook kezdőlapot böngészve, rábukkansz egy tökéletes emberre, és azt kívánod, bárcsak olyan lennél, mint ő! Aztán belenézel a tükörbe, és elkezded keresni a hibákat.