Lélek, konfliktus

#Lélek #konfliktus

257 db cikk a témában

#vita
2018.12.08.

Hogyan nyerj meg egy vitát?

Hogyan is nyerhetsz meg egy vitát úgy, hogy érvényesíted a véleményedet anélkül, hogy elvesztenéd a türelmedet, vagy megsértenél bármilyen kapcsolatot, akár az iskolában, akár a családban vagy a szerelmi életben.

#nem
2018.10.18.

A makacs viselkedés csapdája

Biztosan van olyan ismerősöd, akivel egyszerűen nem lehet vitatkozni. Azt szereti, ha az övé az utolsó szó, és ha egyet is ért valakivel, akkor mondatai úgy kezdődnek, hogy „Igen, de…”. Bármit is mondunk, ellene van. Miért? Hogyan lehet okosan nemet mondani?

#párkapcsolat
2018.09.07.

Hogyan fogadd el a barátod barátait?

Eljött a nagy pillanat… találkozol a híres barátokkal. Ideges vagy? Ne legyél! Az alábbiakban 15 tuti tippről olvashatsz, amelyek segítenek abban, hogy elnyerd a tetszésüket, illetve a bizalmukat.

#jelenlét
2018.07.26.

Jelenlét vagy meditáció?

Biztosan hallottad már ezt a két fogalmat, úgy gondoltam, írok róluk, hogy érzékelhesd a kettő közti különbséget.

#lelki segély
2018.02.12.

Lelki gondok? Ők segíthetnek!

Lelki gondok kínoznak? Esetleg egy barátod szorul segítségre? Listánkból megtudhatod, hogyan érheted el a legközelebbi lelkisegély-szolgálatot!

#csók
2017.10.12.

7 lányos dolog, ami idegesíti a fiúkat

Számos tulajdonság, szokás vagy reakció van, amit a fiúk nehezen tudnak elviselni, ha a barátnőjükről van szó. Ha a srác oda is van érted, vannak dolgok, amikhez még neki is szüksége lehet minden türelmére.

#higgadt
2017.09.30.

Higgadtabb, nyugodtabb szeretnék lenni!

Kedves doktornő, szakértő! Velem az van, hogy a koromnál talán kicsit túlértem. Ezalatt azt értem, hogy teljesen, agyilag és lelkileg másképp kezelem a dolgokat, mint velem egykorú társaim. Ez nem zavar, csak néha emiatt nyomás nehezedik rám, és nem tudom, hogyan legyek lazább.

#szülő
2017.07.26.

Az őrületbe kergetnek a szüleid?

Szombat esténként minden barátod egy jó buliban lazít a hosszú, tanulós hét után, te pedig a szobádban gubbasztasz, mert a szüleid nem engedtek el? Győzködtél, kiabáltál, majd könnyes szemmel és ajtócsapkodással fejezted be a veszekedést, de még mindig nem mehetsz bulizni?

#gyerek
2017.07.14.

Egy kisbaba javítana a kapcsolatunkon?

Kedves szakértő! A barátom mindig kifogásolja, hogy más fiúkkal flörtölök, és könnyűvérűnek nevez. Úgy tűnik, nem bízik abban, hogy igazán szeretem őt. Dühös lesz, ha valami nem tetszik neki, amit csinálok. Az utóbbi időben azon gondolkodtam, hogy talán ha lesz egy babánk, az változtat a dolgokon és jobb lehet...

#bejelentés
2017.07.12.

Mire számíts, mikor elmondod a szüleidnek, hogy meleg vagy?

Ha közlöd a szüleiddel, hogy meleg vagy, nincs könnyű dolgod sem neked, sem nekik. Ezért fontos, hogy a hír bejelentését olyankorra időzítsd, mikor nyugodt a hangulat és megfelelő mennyiségű idő áll rendelkezésre a dolog megbeszéléséhez.

#stressz
2017.07.07.

Hogyan küzdd le a félénkségedet?

Legszívesebben azonnal menekülnél, ha ki kell állnod az emberek elé? Az ismeretlenekkel való beszélgetés gondolata is megijeszt? Ne aggódj, nem vagy egyedül, és rengeteg dolgot tehetsz azért, hogy legyőzd a félénkséget.

#mostoha
2017.07.06.

Élet mostohaszülőkkel

Amikor két ember összeházasodik, azt remélik, örökké együtt maradnak. De néha az idő múltával érzéseik megváltoznak, még akkor is, ha közös gyerekük van. A pár ráébredhet arra, hogy boldogabbak lehetnek külön, mint együtt, ezért a válást választják. Ám ez sohasem könnyű döntés.

#lélek
2017.07.03.

Mit tehetsz, ha az ősök túl szigorúak?

A szülők szabályok közé próbálják szorítani a gyerekeiket, ha veszélyeztetve érzik őket, ha nem biztosak a felelősségteljes gondolkodásukban, ha valamilyen eredményt próbálnak kicsikarni, vagy egyszerűen csak nem akarják kiengedni a kezükből az irányítást.

#kritika
2017.06.23.

Hogyan állj ki magadért? Hogyan mondj nemet?

Nem tudsz nemet mondani másoknak? Nem tudod a szüleidnek, a barátaidnak elmondani, hogy valójában mit gondolsz? Mindig oda mentek a barátaiddal, amit ők javasolnak? Amit te szeretnél, az valahogy soha sem sikerül véghezvinni? Miért?