Lélek, konfliktus

#Lélek #konfliktus

255 db cikk a témában

#szülő
2017.06.01.

A szüleim nem tisztelnek, mit tegyek?

Mit tehet egy tini, ha a szüleitől nem kap tiszteletet? Még ha nem is „rossz gyerekről” van szó, sok fiatal éppen a szülei viselkedése miatt dacol velük. Hogyan állhatsz ki a saját jogaidért és szabadságodért?

#barátság
2017.04.21.

Ha a legjobb barátod féltékeny rád

Majdnem minden tini életében eljön az a pillanat, amikor rájön, hogy a barátja féltékeny rá. Mindegy, hogy arra féltékeny, hogy ki vagy, hogy mit tettél, vagy hogy mid van. Ez az érzés tönkreteheti a barátságotokat.

#csók
2017.04.10.

Mikor nem érdemes folytatni egy kapcsolatot?

Amikor megismerkedsz valakivel, nem gondolsz arra, hogy egyszer majd véget ér. Ám mint tudjuk, nem minden párkapcsolat alakul tökéletesen, még akkor sem, ha a pár tagjai látszólag tökéletesek egymás számára.

#optimista
2017.04.05.

12 tipp, ami segít pozitívabban gondolkodni

Az optimizmus erősíti az immunrendszert, segít, hogy egészségesebb életvitelt folytassunk. Az optimisták elégedettebbek, jobban figyelnek magukra, emellett hosszabb életre van kilátásuk, míg a legtöbb pesszimistának magasabb a vérnyomása, idegesebb és a depresszióra hajlamosabb.

#közösségi média
2017.04.01.

Közösségi média: mire használd és mire ne?

Ahhoz, hogy ne bánts meg senkit, ne hozd magad kellemetlen helyzetbe, ne tedd tönkre a barátságod vagy a kapcsolatod, valamint megkapd majd azt a bizonyos állást néhány év múlva, vannak bizonyos szabályok, amiket a közösségi média használatával kapcsolatban szükséges betartanod. Lássuk, mik ezek!

#késés
2017.03.18.

Állandóan elkések, mit tegyek?

Egyfolytában kések a suliból, a moziból, mindenhonnan. Tudom, hogy nem vagyok egy korán kelő típus, de tényleg mindent lekések. Mindenkit az őrületbe kergetek. Mit kéne tennem ahhoz, hogy leszokjak erről a rossz szokásomról - ha nevezhetem így?

#hazudozó
2017.03.15.

Beteges hazudozó vagyok?

Hazudok a barátaimnak, a családomnak, hazudok olyan embereknek, akiket nem is ismerek, de a legfontosabb mind közül az, hogy hazudok önmagamnak. Néha azon kapom magam, hogy egy sztorit mesélek valakinek, csak kissé felturbózva és ilyenkor tulajdonképpen én is elhiszem, amit mondok.

#szülő
2017.03.07.

A szülői nyomással szemben

A legtöbb szülő a legjobbat akarja a gyermekének. De amikor az ő gondolatuk nem egyezik a tiéddel arról, hogy mi is a legjobb neked, a frusztráció és a harag gondot okozhat. Ahhoz, hogy segítsenek a saját szemszögükből látni a dolgokat, nyomás alatt tarthatnak téged - anélkül, hogy tudnának róla.

#pletyka
2017.02.25.

Valaki pletykát terjeszt rólam. Mit tehetek ellene?

Kedves Szakértő! Van egy lány a suliban, akivel nem igazán jövünk ki jól egymással. Állandóan pletykát terjeszt rólam, emiatt az emberek ellenem fordulnak. Mit kellene tennem, hogy ez másképp legyen?

#relaxál
2017.02.24.

Te mitől félsz a legjobban?

Bár a mai modern ember biztonságosabb körülmények között él, mint ősei, vagy akár a fejletlenebb földrészek népessége, mégis népbetegségként üdvözölhetjük a stresszel és szorongással összefüggő problémákat. Miért?

#kommunikáció
2017.02.20.

Hogyan beszélj az osztályban, ha szégyenlős vagy?

Kényelmetlenül érzed magad, amikor az osztálytársak előtt kell beszélned? Akár hiszed, akár nem, mint minden más képesség, ez is fejleszthető. Tanulj meg magabiztosan kommunikálni az osztályban!

#nemet mondani
2017.02.18.

Tanulj meg nemet mondani!

Veled milyen gyakran fordul elő, hogy amikor mások olyan dolgokra kérnek tőled, amelyekhez egyáltalán nincs kedved, vagy elintézésük nem is a te feladatod lenne, mégsem utasítod vissza a kérést?

#pesszimista
2017.02.10.

9 módszer, hogy megszabadulj a negatív érzésektől

Talán nehéz elhinni, de az érzések szokásokká válhatnak, ha sokat ismételjük őket, így a negatív érzések és gondolatok is beépülhetnek a mindennapjainkba. Hogy megállítsd ezek elmérgesedését, meg kell tanulnod kezelni a negatív hatásokat.

#demencia
2017.01.22.

Hogyan beszélj a demenciában szenvedő nagyszüleiddel?

A demencia memóriavesztéssel, zavartsággal és döntésképtelenséggel járó betegség, amelyet időskori elbutulásnak is neveznek. A demenciában szenvedő beteg nehezen találja a megfelelő szavakat, valamint hirtelen hangulatingadozások jellemzik a napjait. Mindezek miatt igen nehéz kommunikálni a demenciában szenvedő nagyszülőkkel.

#szülők
2016.11.15.

Hogyan beszélj a szüleiddel?

Sokszor nem könnyű közös nevezőre jutni az ősökkel, mert teljesen úgy fest, mintha direkt az ellenkezőjét szeretnék, mint amit te. De miért? Korábban mindent meg tudtatok beszélni. Mikor váltak ilyen furcsává?