szerelem
#Lélek

Ha te és a legjobb barátod ugyanabba a lányba vagytok szerelmesek

2018.05.11.
3 perces olvasási idő

Az egyik barátoddal ugyanarra a lányra hajtotok? Elég kellemetlen szituáció! Íme, hogyan kezeld a helyzetet!

Végre megtaláltad a lányt, akit mindig is kerestél: csinos, szereti a videojátékokat, a sportot, értelmesen el lehet vele beszélgetni, és mindenkit elbűvöl, akivel csak találkozik. Tényleg létezhet ilyen teremtés? A válasz igen. A probléma csak az, hogy a legjobb barátod is ugyanúgy érez iránta, mint te.

Egy ilyen kínos szituáció akármilyen életkorban előfordulhat, habár tinédzserkorban a legvalószínűbb. A következmény azonban mindig ugyanaz: idegtépő és kellemetlen rivalizálás a haveroddal.

Mit tegyél, ha a legjobb barátodnak ugyanaz a lány tetszik, mint neked?

Ha úgy érzed, lovagiasnak kéne lenned, és félreállnod, hogy a barátod kapja meg a lányt, meglephet, hogy talán nem is erre vágyik a lány vagy a barátod. Akkor mit kellene tenned? Megmenteni a barátságot, vagy a lány után szaladni? Számos dolgot kell számításba venned, ha a barátod válik a riválisoddá:

Meghátrálás és a várható kockázatok

Meg kellene fontolnod, hogy kihátrálsz a versengésből, hogy megmentsd a barátságot? Mint bármelyik jól felépített haditervnél, először át kell gondolnod, milyen kockázatokra számíthatsz, ha egy barátoddal versenyzel.

Ha pókerben szállsz szembe a barátoddal, abból legfeljebb csak egy kis hencegés lehet a győztes és vesztes között, viszont ha egy lányról van szó, az szívfájdalomhoz vagy akár egy barát elvesztéséhez vezethet. Talán gyerekesnek tűnhet, ha a barátod egy lány miatt vet véget a barátságotoknak, de jusson eszedbe, hogy a küzdelmetek legalább annyira szól a büszkeségről, mint a lányról.

A pasik nem szeretnek veszíteni. Ráadásul a visszautasítás mindenképp rosszul esik, akár csak egy napja ismered a lányt, akár egy éve. Nagy az esélye, hogy a vesztes fél egója sérülni fog, és talán nem is fogja tudni kiheverni, szóval a legkevésbé se vágyik majd arra, hogy a másik felet és újdonsült barátnőjét lássa.

Jó ötlet beszélni róla?

Valószínű, hogyha ugyanaz a lány tetszik neked és a legjobb haverodnak, mind a három érintett tisztában van a helyzettel. De érdemes felhozni? Ha olyan barátok vagytok, akik tudnak érzelmes dolgokról is beszélni, akkor nyugodtan hozd csak fel. Vedd elő azt az elragadóan magabiztos oldaladat, amitől olyan szerethető vagy, és beszélj a barátoddal higgadtan a helyzetről. Vigyázz, ne legyél vádaskodó vagy dühös! Ha mindketten benne vagytok, fektessetek le alapvető szabályokat a lány becserkészésére, hogy ne menjen teljesen tropára a barátságotok.

Ellenkező esetben, hogyha nem vagytok azok a típusú barátok, akik tudnak és akarnak egy ilyen kínos helyzetről beszélni, akkor figyelj oda az egyszerű jelekre a dologgal kapcsolatban. Például: úgy tűnik, hogy a lány egyértelműen előnyben részesíti egyikőtök társaságát a másikéval szemben? Akkor spórold meg a kínos csevejt a témáról, és egyszerűen szállj le a lányról.

Küzdj meg érte!

Ha tényleg azt hiszed, hogy ez a lány valaki különleges lehetne az életedben, nem csak egy futó kaland, akkor kövesd a szíved és küzdj a lányért. Csak vigyázz, hogy ez ne kerüljön a barátságodba. Az övön aluli ütések, a hátbatámadás és a gonosz pletykák híresztelése csak azért, hogy megtéveszd a lányt, mind ki vannak zárva.

A lányok tisztelik a hűséget. Úgyhogy ahelyett, hogy szemétkednél a barátoddal, inkább mondd el a lánynak, hogy tudod, hogy a barátodnak is tetszik, és hogy szörnyen érzed magad, hogy megbántod a legjobb haverodat – ezt különösen akkor érdemes megtenned, hogyha a lány egyértelműen afelé hajlik, hogy kettőtök közül veled kezdjen romantikus kapcsolatot. Ha megpróbálod rossz színben feltűntetni a barátodat, attól csak bunkónak fogsz tűnni egy ilyen helyzetben, és a végén lehet, hogy a lány csak még jobban megkedveli a barátodat.

Hagyd, hogy ő döntsön!

Ne feledd, hogy nem 1851-et írunk, és a nőket nem tehenekért cserébe árusítják. Akárcsak a férfiaknak, a nőknek is megvannak a remek és egyértelmű módszereik, hogy kimutassák az érdeklődésüket a másik nem iránt. Végeredményben a lány megszerzésének nem sok köze van hozzád és a barátodhoz – annál inkább függ attól, hogy a lány mit akar. Ez nagyszerű hír, ha nem tudtok megegyezni a haveroddal. Ahelyett, hogy vele vitatkoznál, egyszerűen csak tegyél egy lépést hátrafelé, és hallgasd meg, hogy a lány mit akar.

Ne mondj le róla mások akarata miatt!

Na jó, lehet, hogy ha félreállsz, és hagyod, hogy a barátod üldözze a lányt, attól majd a világ legrendesebb fiújának fogsz tűnsz, de ha tényleg látod a közös jövő esélyét ezzel a lánnyal, akkor ne add fel! Csak azért, mert a barátodnak is tetszik, még a te érzéseid is számítanak, és nem kellene mások miatt lemondanod a nagy szerelem lehetőségéről.

Ha tiéd lesz a lány…

Ha a lány végül téged választ a barátod helyett, figyelj oda, nehogy az arcába dörgöld a győzelmedet. Ez a személy már jóval azelőtt a barátod volt, hogy megismerted volna a lányt, és kár lenne elpazarolni egy tökéletesen jó barátságot, csak azért, mert te megkaptad a lányt, ő viszont nem.

Tartsd tiszteletben, hogy ezek után lehet, hogy kellemetlenül fogja érezni magát a te és az új barátnőd társaságában, de azért ne is vágj el minden köteléket. Más közös is van bennetek, mint az, hogy ugyanaz a lány tetszik mindkettőtöknek, nem igaz? Beszélgessetek csak nyugodtan a közös érdeklődési köreitekről, és szoros maradhat a barátságotok!

Ha a lány őt választja helyetted…

Ne legyél keserű, és fogadd el a tényt, hogy a lánynak jobban tetszik ő, mint te. Nincs értelme megharagudni se a lányra se a barátodra, hiszen nekik is ugyanolyan joguk van eldönteni, hogy mit akarnak, és mi a legjobb nekik, mint neked. Azzal nincs semmi baj, ha elszomorít, hogy nem téged választott, de más lányok is léteznek, akikbe beleszerethetsz anélkül, hogy veszélyeztetnéd valamelyik barátságodat.

Végeredményben a legjobb, amit tehetsz, ha örülsz a barátodnak és az új barátnőjének, és visszatérsz a randizás világába abban a reményben, hogy találsz majd valakit, aki téged választ majd mindenki más helyett.

Habár most könnyű lehet azt mondanod, hogy az áhított lány fontosabb a barátságotoknál, a helyzet azért nem ennyire fekete-fehér. A szív azt akarja, amit akar, és biztosan összezavarja a tiszta gondolkodást egy ilyen helyzetben. Akármi is történik, a végén tudd, hogy a barátságok fontosak, és ápolásra szorulnak, rivalizálás ide vagy oda.

(KamaszPanasz - B.Zs., lovepanky.com)