#Lélek #konfliktus

270 db cikk a témában

#veszekedés
2010.05.22.

Ha veszekednek a szülők

A szülők veszekedése mindig annak a jele, hogy olyan konfliktus van köztük, bennük, amelyet képtelenek megoldani. A hangos szó vagy a fizikai erőszak azt mutatja, hogy az egyik fél le akarja győzni a másikat, nem kezeli egyenrangú partnerként.

#szülők
2010.04.10.

Hogyan neveljük szüleinket?

Mindig ugyanazok a problémák: Miért vagy ilyen rendetlen? Miért nem bírsz rendesen tanulni? Miért olyan furák a barátaid? Mi ütött beléd?... és még sorolhatnánk.

#edző
2010.03.17.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (2. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.

#szülők
2010.03.09.

Jó, ha a szülő szigorú?

Íme néhány hír a szülők és a tizenévesek számára. A szülő uralkodik! Ezt gyakran nehéz elhinni, és igaz, hogy a fiatalok nem mindig tartják be a szabályokat. Kutatások viszont kimutatták, hogy azok a fiatalok, akiknek szüleik határokat szabnak, előnyben vannak azokkal a fiatalokkal szemben, akiknek nem állítanak korlátozásokat.

#sport
2010.03.03.

Ami egy jó edző-diák kapcsolathoz kell (1. rész)

Az iskolai vagy az iskolán kívül trénerek akár többek is lehetnek, mint egy sima edző, aki segít neked, hogy kordában tartsd magad. A sporton keresztül ugyanis rengeteg dolgot megtanulhatsz, amit kiválóan alkalmazhatsz a későbbiek során az életedben. Emellett ha jó kapcsolat van közted és az edződ között az még inkább csak segíti azt, hogy a legjobbat hozd ki magadból az adott sportban.

#férfigyűlölő
2010.01.30.

Férfigyűlölet - egy létező betegség

Ez nem csak egy szakításra adott reakció, hanem komoly lelki betegség is lehet. A neve androfóbia, magyarul pedig hogy irtózás a férfiaktól.

#düh
2010.01.23.

A tinik dühösebbek, mint a felnőttek?

Egy új kutatás szerint a fiatalabbak hajlamosabbak dührohamokra, mint a felnőttek. Csak 18 éves és idősebb emberek vettek részt a kutatásokban, de szerintem a tinik düh-foka is van olyan magas, mint a fiatal felnőtteknek.

#bébicsősz
2009.12.01.

Légy körültekintő bébicsősz!

Ha gyerek(ek) felügyeletét vállalod, vannak dolgok amikről tudnod kell: információk, amiket jó ha megkapsz a szülőktől annak érdekében, hogy biztosítsd a magad és gyermek biztonságát is.

#barát
2009.11.13.

Mondd ki, amit gondolsz

Nehezedre esik kínos dolgokat a szüleid, a barátaid tudtára hozni? Nehezen tudsz nemet mondani, úgy érzed, ezzel megbántanád a másikat? Szeretnéd, ha te is számíthatnál a többiekre? Íme néhány, jól működő ötlet.

#szülők
2009.11.10.

7 tipp a tini élethez – a szülők nem csak hátráltatni tudnak!

A tinik számára az élet nem játszótér, sokkal inkább dzsungel. A szülőkkel karöltve már parkban sem sétálunk, nemhogy dzsungelben. Akkor mégis, hogy élhetjük túl ezt az időszakot, hogyan érthetjük meg és fogadhatjuk el a világot anélkül, hogy a szüleink agyára mennénk? Az alábbi 7 tippünk mindenképpen segíteni fog ebben.

#hazugság
2009.07.15.

Amiről az új barátnők hazudnak?!

Kétségtelen tény, hogy a fiúk és a lányok igénybe veszik a füllentés művészetét a párkapcsolatuk kezdetén. Ezt azért csináljuk mert ha szeretünk valakit, le akarjuk nyűgözni, be akarjuk bizonyítani hogy mi vagyunk a számára a legideálisabb partner. Sokak szerint a lányok ezt az eszközt sokkal gyakrabban veszik igénybe mint a fiúk. Ez azt jelenti hogy a lányok bizonytalanabbak? Esetleg azt hogy a fiúk becsületesebbek? Ki tudja..

#irigység
2009.04.24.

Irigység, féltékenység

Nagyon sokan irigykedve élik le az egész életüket, elpazarolva a csak nekik megadatott saját életüket. Pedig az irigység csúnyává tesz, nem csak kívül, hanem belül, a lélekben is rombol, torzít, pusztít. Az irigység kizárólag saját,újra és újra lendülő teljesítménnyel, önmagunk megismerésével, alakításával és elfogadásával védhető ki.

#alkohol
2009.02.18.

Az alkoholista szülők

Az alkoholizmus betegség! Testet és lelket szétziláló, súlyos állapot, amely a személyiség torzulásával jár együtt, így a beteg alkalmatlanná válik arra, hogy felelősen dönthessen gyermeke sorsát illetően. Agresszivitás, kiszámíthatatlanság, megbízhatatlanság, érzelmi kitörések, ésszerűtlen és felelőtlen cselekedetek várhatók attól, aki rendszeresen iszik, alkoholista. Ebben az állapotában gyakran követ el az ilyen személy erőszakot (szóval, tettel, leggyakrabban mindkettővel).