gyerek
#Lélek

Egy kisbaba javítana a kapcsolatunkon?

2017.07.14.
1 perces olvasási idő

Kedves szakértő! A barátom mindig kifogásolja, hogy más fiúkkal flörtölök, és könnyűvérűnek nevez. Úgy tűnik, nem bízik abban, hogy igazán szeretem őt. Dühös lesz, ha valami nem tetszik neki, amit csinálok. Az utóbbi időben azon gondolkodtam, hogy talán ha lesz egy babánk, az változtat a dolgokon és jobb lehet...

Kedves Levélíró!

Lehet, hogy úgy gondolod, hogyha lesz egy közös gyereketek, az megváltoztathatja a kapcsolatotokat. Úgy gondolod, hogy akkor majd nem bánik veled olyan rosszul. Pedig nem valószínű, hogyha lesz egy gyereketek, attól ő megváltozik. Valójában az agresszív viselkedése csak rosszabb lesz. A gyerek egy nagy felelősség, és még nagyobb nyomást gyakorol a kapcsolatra.

A terhesség és a szülés, valamint egy kisbaba gondozása is nagyon sok munkát jelent. Az életmódotok teljesen megváltozik majd, és valószínűleg fáradt leszel majd a kevés alvástól.

A gyermekvállalás pénzbe kerül, ruhát, pelenkát, tisztálkodó szereket kell venni, később pedig iskolába járatni. Ettől csak még nagyobb nyomás lesz mindkettőtökön.

Tényleg ezt szeretnéd? Biztos vagy a döntésedben?

Kérdezd meg magadtól:

  • Hogyan birkózik majd meg a párod a plusz feladatokkal? Kifogásként használja majd arra, hogy téged hibáztasson, sértegessen?
  • Segít majd a baba gondozásában, vagy azt várja el, hogy csak te csináld?
  • Tud majd titeket anyagilag támogatni?
  • Melletted áll, gondoskodó ember?
  • Gondoskodó, felelősségteljes apa lenne belőle?

Ha már most is igazságtalan elvárásai vannak veled szemben, hangulatember, vagy nem tartja tiszteletben a te szükségleteidet, döntéseidet, akkor ez egy babával csak még rosszabbá válhat. A gyerekeknek azt kell látniuk, hogy a szülők támogatják és tisztelik egymást. Ezt fogja látni a te kapcsolatodban is? Egyáltalán, túlélné ezeket a nehézségeket a kapcsolatotok?

Gondold meg jól, mielőtt egy ilyen nagy döntést meghozol!

(KamaszPanasz)