Lélek, konfliktus

#Lélek #konfliktus

258 db cikk a témában

Gyakori veszekedés a párkapcsolatban: mi a megoldás?
#veszekedés
2021.05.28.

Gyakori veszekedés a párkapcsolatban: mi a megoldás?

Egy párkapcsolatban a veszekedések normálisak, és menetrendszerűen bekövetkeznek. Mivel nem vagyunk egyformák, óhatatlan, hogy az első időszakban mindenképp, de akár később is lesz valami, amin vita alakulhat ki, amiben nem értetek egyet. A kérdés az, hogy hogyan rendezitek le ezeket a kérdéseket.

Lelki túlérzékenység: egy apróságtól összedől a világ
#túlérzékenység
2021.05.22.

Lelki túlérzékenység: egy apróságtól összedől a világ

Túlreagálás lenne egy eltűnt sajtreszelő miatt vitatkozni? Túlérzékenységre vall, ha azért kezdünk el üvöltözni családtagjainkkal, mert mindenki mást akar nézni a tévében? Hol van a határ a túlérzékenység és a normalitás között?

#testvér
2021.03.25.

A családban betöltött szerepünk: testvér vagy egyke?

A testvéri pozíció, a családban elfoglalt helyünk meghatározhat bizonyos érzéseket, szerepeket. Nem ugyanúgy nő fel a nagytesó, a kisöcsi vagy az egyedüli gyermek, hiszen mindegyik szerep más hatásokkal jár. Lássuk, mik a különbségek.

#randi
2021.03.17.

Hogyan randizz a barátod testvérével?

Az egyetlen dolog, ami még annál is kínosabb, mint a legjobb barátod exével összejönni, ha a testvérébe szeretsz bele. Még kínosabb, ha fiatalabb testvérről van szó. Különösen, ha még emlékszel arra, mikor ez a kistestvér még csak ovis volt.

#közösségi média
2021.02.24.

Sosem leszek elég jó? – A közösségi média útvesztőjében – 1. rész

Érezted már valaha úgy egy közösségi médiafelületet görgetve, hogy nem vagy elég jó? Akárhogy próbálkozol, valamin mindig elcsúszol a többiekhez képest? Ha csak egyszer is végigfutott benned egy hasonló érzés, ez a cikk Neked is szólhat. Próbáljuk meg körbejárni, mi lehet az okozója ezeknek a negatív gondolatoknak.

#szerelem
2021.02.19.

4 stratégia a szerelmi cívódás elkerülésére

Tudod, hogy megy ez: néha úgy érzed, annyira szereted a barátodat, hogy felfalnád, míg máskor pont az ellenkezőjét érzed. Nos, a legújabb kutatások szerint teljesen normális, hogyha egyszerre érzel szerelmet és gyűlöletet.

#agresszió
2021.02.03.

Dühkezelés fiúknak

Kontrollálhatatlan és visszatérő agressziótól vagy frusztrációtól szenvedsz? Engeded, hogy felhalmozódjanak benned ezek az érzelmek, addig, amíg már nem tudod őket kezelni?

#barátság
2021.01.27.

7 jel, hogy a barátságotok veszélyben van

Bizonyított tény, hogy egy barátság akár örökké is tarthat. Bárhogy is, néhány barátság hajlamos meggyengülni, ha nem ápolják őket megfelelően – ez egy természetes folyamat, ami általában akkor esik meg, amikor a két fél már nincs egy hullámhosszon. Vannak emberek, akik előrehaladnak, míg mások visszafele, és ha az egyik fél nem tud lépést tartani a másikkal, akkor könnyen foroghat kockán a barátságuk. Ha aggódsz amiatt, hogy esetleg veszélyben van a barátságotok, akkor itt van 7 árulkodó jel, ami segíthet felismerni a helyzetet.

Miért ne akarj randizni a barátod exével?
#exbarát
2021.01.24.

Miért ne akarj randizni a barátod exével?

Természetes, hogy kétségekkel tölt el, amikor egy olyan valakibe leszel szerelemes, aki korábban a legjobb barátoddal randizott. Vajon szabad randizni az exével? Elvégre ő a barátod számára már csak a múlt. Talán, ha elég sok idő eltelt azóta, nem lesz gond. Ennek ellenére azt tanácsoljuk, soha ne ess szerelembe a legjobb barátod exével! Íme, az érveink, miért ne tedd.

#szakítás
2021.01.11.

Ideje szakítani?

Egy kapcsolatban ragadtál, amiről nem vagy meggyőződve, hogy tartania kéne még? Segítünk eldönteni, hogy itt van-e az ideje a szakításnak. Ha ezek közül az indokok közül bármelyik illik rád és a párodra, kezdj ez azon gondolkodni, hogy talán itt az ideje tenni valamit.

#komfortzóna
2020.12.27.

Miért, és hogyan lépj ki a komfortzónádból?

A komfortzónádat azon viselkedésmintáid összessége képezi, amelyek között szorongás-mentesen tudsz mozogni és anélkül tudod megválasztani a cselekvéseidet, hogy kockázatot vállalnál. A komfortzóna az a hely, ahol maradéktalanul jól érzed magad: biztonságos, kényelmes, állandó, komfortos, rutinszerű, kockázatmentes - ahol nem érhet semmi baj, olyan, mint egy védőburok.

#évösszegzés
2020.12.18.

Hogyan búcsúzzunk el 2020-tól?

Ha leülnénk egy csésze kávé mellé abból a célból, hogy visszagondoljunk az előző évünkre, egy dologban biztosan egyetértenénk: a 2020-as év hosszú idők óta a legnagyobb megpróbáltatásokkal teli időszak volt mindenki számára.

#hajevés
2020.10.15.

Hajevés - Hogyan tudnék leszokni róla?

Szeretnék leszokni a "hajevésről", de valahogy sehogy sem sikerül. Régebben szép hosszú hajam volt, most meg olyan rövid, hogy sokszor egyedül érzem magam, mert az összes osztálytársamnak hosszú és dús haja van. Anyuék úgy érzem, nem hisznek nekem, amikor azt mondom, hogy már próbáltam leszokni róla, de nem sikerült. - A szakértő válaszol.

#dühkitörés
2020.08.01.

A harag és a dühkitörések kezelése

Gyakran előfordul, hogy a nap során felgyülemlett haragot és idegességet épp a hozzánk legközelebb álló személyre zúdítjuk. Tanuld meg, hogyan kerülheted el, hogy a dühödet másokon töltsd ki.