Lélek, konfliktus

#Lélek #konfliktus

257 db cikk a témában

#iszlám
2013.09.18.

Világjáró pszichológus: az iszlám

Mi jut eszünkbe, amikor először halljuk a szót: iszlám? Egy vallás, amiről keveset tudunk, amiről a média és tv-műsorok talán a következő szavakat ültetik el bennünk: ruhaneművel eltakart emberi arcok, a nők emberi jogainak semmibe vétele, talán háború, terrorizmus, robbantások, öngyilkos merényletek. De nézzük csak meg egy kicsit közelebbről a dolgot!

#harcos
2013.06.28.

A benned szunnyadó harcos

Kissé sablonosnak tűnhet a cím első olvasatra, pedig sokkal komolyabb tartalmat rejt, mint azt előre is gondolnád. De milyen harcosról is van itt szó? És miért szunnyadna éppen benned?

#szülő
2013.04.30.

Szigorú szülők szelídítése

Néha a szülők szabályokat állítanak fel, mivel féltik a gyermekeik biztonságát. Úgy gondolják, csemetéik képtelenek minden szituációban józanul dönteni, vagy a követelményeknek nem tudnak megfelelni. Esetleg éppen ellenkezőleg: a legjobbat akarják belőlük kihozni.

#szigorú
2013.04.22.

Semmit sem engednek a szüleim, mit tegyek? Szakértő válaszol

16 éves lány vagyok, már jövő hónapban leszek 17. Mostanában a szüleimmel sokat vitázom. Mert nem engednek el sehova. Nem azért, mert valami rosszat tettem volna, csak azért mert ők így akarják. Szerintük még nagyon fiatal vagyok.

#szex
2013.04.05.

Beszélnünk kellene!

A folyamatos hangulatváltakozás, veszekedések, a dolgok, melyek bosszantanak, valóban megkurtítják az önbecsülésedet. Beszélj a pároddal azokról a dolgokról, amelyek nem tetszenek neked!

#tehetség
2013.01.25.

Tehetségkutatók világa

Számos különleges hangú fiatalt ismerhettünk meg az elmúlt néhány év tehetségkutató műsoraiban. Egy ilyen műsor embert próbáló feladat, nagy teherbírást és kötélidegeket kíván meg a résztvevőktől.

#szerelem
2012.12.12.

Szerelmes vagyok az unokatestvérembe!

Mit tegyek, ha az első unokatesómba vagyok szerelmes? Hogyan közöljem ezt vele? Vagy talán jobb, ha titokban tartom? Válogatás a KamaszPanasz szakértő válaszol rovatából.

#panasz
2012.12.10.

Egy hét panaszmentesen: nem volt könnyű

Majdnem két hónapja jött a kérés, hogy próbáljak ki valami egészen furcsa dolgot. Egy hetet, panaszkodás nélkül. Egyszerűnek tűnik, nem? Elsőre természetesen minden az... De hamar kiderült, hogy semmi sem olyan, mint amilyennek látszik, és úgy tűnik, hogy általában a legnehezebb dolgok a legtanulságosabbak.

#túlhajszolt
2012.11.26.

Lassíts le! Mi is az a Slow Budapest mozgalom?

„Számomra a gyors egyenlő volt a sikerrel” - ezzel a mondattal kezdte az előadását Krajcsó Nelli az idei TEDxYouth napon, amely budapesti Belvárosi Színházban került megrendezésre november 17-én. A konferencia témája a Mi kell a sikerhez? téma volt és az előadók, szervezők és résztvevők erre keresték a választ a nap folyamán.

#panasz
2012.10.30.

Rebeka kipróbálja: egy hét panasz nélkül

Belegondoltatok már, hogy mennyit panaszkodunk egy nap alatt? Megszámoltátok már, hogy hány meg hány alkalommal bosszankodunk olyan dolgon, amin igazából teljesen felesleges? Ezen a héten megpróbálok panaszmentesen élni.

#siket
2012.06.30.

Hogyan segíthet egy tanárnő a hallássérült fiataloknak?

Egy, a debreceni Siketek és Nagyothallók Intézetében dolgozó tanárnővel beszélgetett a KamaszPanasz stábja arról, hogy miért és hogyan kezdett el itt dolgozni, mik a munka nehézségei és hogyan lehet kezelni a hallássérült gyerekeket.

#pofon
2012.03.09.

Amikor elcsattan az a bizonyos pofon

A családon belüli erőszak sokkal gyakoribb jelenség, mint azt gondolnánk. Sajnos gyerekek, tinik, nők és férfiak életét keseríti meg, hogy az otthon melege helyett egy fenyegető közegbe kell hazatérni nap, mint nap.

#erőszak
2012.02.11.

Az erőszak ellen a sportban

Az egyesületben, szervezett sportban résztvevő gyermekekre rengeteg veszély leselkedik, így megalázó beavatási szertartások, verés, lelki terror vagy szexuális zaklatás is akár.