Lélek, konfliktus

#Lélek #konfliktus

255 db cikk a témában

#szakítás
2014.06.25.

6 biztos jel, hogy szakítani akar!

Ritkábban hív? Már nem bókol annyit? Nem olyan figyelmes, mint eleinte? Számos jel utal arra, hogy a pasid már nem lát fantáziát a kettőtök kapcsolatában, és szakítani akar.

#stressz
2014.05.22.

Stresszkezelés felsőfokon

Mit tehetünk a stressz ellen a szürke iskolai hétköznapokban? Hasznos technikák iskolakezdéshez.

#kommunikáció
2014.04.24.

10 tipp a szülőkkel történő beszélgetéshez

A szülőkkel való kommunikáció művészet. És elég komplikált lehet, mert a szülők lehetnek túl szigorúak, de túl engedékenyek is. Minél többet beszélgetsz velük, annál többet érhetsz el, és annál több szabadságot kaphatsz tőlük.

#pszichológia
2014.04.17.

Világjáró pszichológus: a család itthon és a nagyvilágban

Alapvető emberi szükségletünk, hogy érezzük, tartozunk valahová, csoportok, közösségek részei vagyunk, akiknek fontosak vagyunk, akikhez fordulhatunk, ha baj van. Az első, hogy szeressen minket a környezetünk, tartozzunk más, számunkra is fontos emberek csoportjaihoz, utána jöhet az önmegvalósítás. A család és közösségek szerepe a hazánkban és a nagyvilágban egy világjáró pszichológus szemszögéből.

#kritika
2014.04.14.

Kritizálnak? Hogyan lépj túl rajta?

A negatív kritikával sokféle probléma adódhat. Egyesek elmondani, mások pedig kezelni nem tudják. Pedig a társas érintkezések során néha elkerülhetetlen egy-egy jól irányzott kritikai vélemény.

#szerelem
2014.04.13.

A jó kapcsolat nélkülözhetetlen feltételei

Az, hogy hétvégenként flörtölgettek egymással, amit aztán nevetve mesélsz a barátaidnak, még nem jelent igazi párkapcsolatot. Ha azonban úgy érzed, hogy a dolgok az utóbbi hónapokban sokat komolyodtak, ideje lehet megbizonyosodnotok róla, valóban komoly-e a köztetek lévő kapcsolat. Néhány dolog semmiképp se kerülje el a figyelmedet!

#szülő
2014.04.05.

Amikor neked kell gondoskodnod a szüleidről

Igazságtalannak érezheted, amikor tiniként neked kell gondoskodnod a szüleidről. Mindegy, hogy egy rövid lefolyású vírusról, egy törött végtagról, vagy egy hosszabb betegségről van szó, előfordulhat, hogy a szülők nem tudnak megcsinálni mindent egyedül, és neked kell segítened.

#szexting
2014.04.03.

A szexting egyenlő a megcsalással?

Tisztelt szakértő! Kutakodtam a barátom telefonján, amíg ő zuhanyozott, tudom rossz dolog. Nem azért tettem, mert nem bíznék benne, hanem mert van egy olyan lány az ismerősei között, akiben nem bízom.

#szülő
2014.03.27.

Ha idősebb fiúval jársz

Nem érted, hogy miért van úgy kiakadva az anyukád, csak mert a srác, akivel randizol már jócskán elmúlt 20 éves? Mi lehet ebben a helyzetben, ami ennyire nem tetszik a szülőknek? Csak ők reagálják túl, vagy tényleg veszélyt jelent rád a dolog? Nos, ebben a helyzetben, a pszichológusok szerint, tényleg van ok az aggodalomra.

#pszichológia
2014.03.23.

Világjáró pszichológus: Félelmetes felnőttkor?

A hagyományosan 12-14 éves kortól nagyjából 18 éves korunkig tartó kamaszkor átmenetet képez a gyermekkorból a felnőtt létbe. Mint minden nagyobb életszakasznak, a kamaszkornak is megvannak a maga kihívásai, feladatai. Az utóbbi évtizedekben a kamaszkor időszaka meglehetősen meghosszabbodott, megsokasodtak a kamaszkorral együtt járó kihívások is. Az elhúzódó kamaszkor egy világlátott pszichológus szemszögéből.