szerelem
#Lélek

A jó kapcsolat nélkülözhetetlen feltételei

2014.04.13.
1 perces olvasási idő

Az, hogy hétvégenként flörtölgettek egymással, amit aztán nevetve mesélsz a barátaidnak, még nem jelent igazi párkapcsolatot. Ha azonban úgy érzed, hogy a dolgok az utóbbi hónapokban sokat komolyodtak, ideje lehet megbizonyosodnotok róla, valóban komoly-e a köztetek lévő kapcsolat. Néhány dolog semmiképp se kerülje el a figyelmedet!

A barátok jóváhagyása

Sokkal egyszerűbb, ha a barátaid kedvelik az új partnered. Ha egyikőjüknek sem szimpatikus, annak az lehet az egyik oka, A jó kapcsolat nélkülözhetetlen feltételeihogy észrevettek benne valami olyan negatívumot, ami neked elkerülte a figyelmedet. A barátaid valószínűleg a legjobbat akarják számodra, és amikor belezúgsz valakibe, hajlamos vagy átsiklani a rossz tulajdonságai fölött – nem véletlenül mondják, hogy a szerelem elvakít.

Beszélgetés – még a szexről is

A szexről beszélni igenis fontos. Együtt kell eldöntenetek, meddig akartok elmenni, hogyan fogtok védekezni, hol végeztettek esetlegesen HIV- vagy egyéb STD-tesztet, stb. Ha képtelenek vagytok megbeszélni a szexszel kapcsolatos dolgokat, az azt is jelentheti, hogy érzelmileg még nem vagytok felkészülve a közös nemi kapcsolatra.

Egyenlő felek

A döntéseiteket közösen kell meghoznotok, nem pedig egymás figyelembevétele nélkül. Ha úgy érzed, partnered manipulál, és helyetted próbál dönteni, talán nem ő számodra az igazi. Ilyen esetben elnyomott személyiséggé válhatsz, aki mindenre csak beletörődően helyesel, csakhogy fenntartsa a békességet.

Pénzügyek megbeszélése

A pénz az élet egyik alapvető része, és olyan ok, amely könnyen szakításhoz vezethet, ha nem beszéltek róla nyíltan. Ez pedig néha elég nehéz. Melyikőtök milyen arányban járul hozzá egy péntek esti bulihoz? Ki mit fizet? És a legfontosabb kérdés: mi van, ha egyikőtök jóval jobb anyagi helyzetben van, mint a párja?

Találkozás a szülőkkel

Ha a partnered szülei elérhető távolságon belül laknak, szokatlan lenne, ha nem mutatna be nekik pár hónapon belül. Kerüld az olyanokat, akik minden adandó alkalmat kihasználnak, hogy belebonyolódjanak egy újabb családi drámába – ha ilyen alakkal kerülsz kapcsolatba, hamarosan téged is belekever majd a családi intrikáiba! Van jó oldala is a szülőkkel való találkozásnak: ha sikerül jól kijönnötök egymás szüleivel, az szép jövőt jósol a kapcsolatotoknak!

(B.K.)