erőszak
#Lélek

Az én hibám, ha rosszul bánnak velem?

2014.04.25.
1 perces olvasási idő

Sokan önmagukat hibáztatják, ha mások rosszul bánnak velük. Biztos tettél valamit, ami miatt megérdemled - gondolhatod. De nem!

A megalázó, erőszakos bánásmód soha nem a Te hibád! Nincs rendben, ha mások megbántanak, gonoszkodnak, utálatosak, vagy agresszívek és erőszakosak Veled.erőszak

Még akkor sem, ha…

- megcsaltad őt valaki mással
- féltékennyé tetted
- késtél, feledékeny vagy figyelmetlen voltál
- nincs kedved a szexhez
- levert vagy
- még mindig vele vagy, akkor is, ha bánt
- flörtöltél valaki mással
- nem értesz egyet vele
- beteg vagy, és segítségre szorulsz
- szakítani akarsz vele

Nem bánhatnak Veled kegyetlenül!

Mindannyiunknak vannak nehéz időszakai, amikor stresszesebbnek, szomorúnak, dühösnek, vagy megbántottnak érezzük magunkat. De van választásunk, hogy hogyan viszonyulunk az emberekhez ilyenkor. Nem vetíthetjük ki az érzelmeinket másokra.

Mi van, ha megcsaltam?

„Volt egy ’egyéjszakás kalandom’ egy másik fiúval tavaly. Mikor a barátom rájött, felpofozott. Még ma is le szokott ribancozni, és szexre kényszerít, hogy bizonyítsam, hogy szeretem. És én belemegyek, mert bűntudatom van. Néha elgondolkodom azon, hogy biztosan megérdemlem ezt?”

Valószínű hogy, megbántod a barátodat, dühös és bizalmatlan Veled. De mindezek ellenére nincs mentség arra, hogy így bánjanak Veled. Nem pofozhatnak meg, nem envezhetnek megalázó nevekkel, és nem kényszeríthetik rád a szexet, ha nem akarod. Ez nincs így rendben! Ez erőszak!

(P. K., lovegoodbadugly.com)