Lélek, konfliktus

#Lélek #konfliktus

255 db cikk a témában

#családterápia
2014.03.12.

Mi az a családterápia?

A különböző terápiák és tanácsadások egyre elterjedtebbé válnak: egyéni terápia, csoportos önismeret, pszichodráma, pszichoanalízis, kognitív terápia, autogéntréning és még folytathatnánk a felsorolást. Mi a családterápia? Miben különbözik más módszerektől?

#családon belüli erőszak
2014.02.18.

Segítség, bántanak a felnőttek

A gyermekek és fiatalok fizikai és szóbeli bántalmazása törvénybe ütközik, csakúgy, mint az elhanyagolása. Sajnos ennek ellenére nap, mint nap találkozhatunk olyan esetekkel, amikor a felnőttek kihasználják a testi erejüket. Mit tehetünk ilyen esetben?

#méh
2014.01.31.

Ha valamelyik szülőd rákos: a rák kezelése

Nagyon sok tini szeretné tudni, hogy mire is kell számítania a rákos szülő kezelése alatt. Sorozatunk eme cikkében röviden elmagyarázzuk a különböző kezeléseket, azt, hogy hogyan is működnek, illetve kitérünk a mellékhatásokra is.

#betegség
2014.01.29.

Ha valamelyik szülőd rákos: a kezelés közben

Nagyon sok tini szeretné tudni, hogy mire kell számítania a rákos szülő kezelése alatt. Sorozatunk ezen cikkében elmondjuk, mit érdemes tenned a rákos szülőd kezelése alatt vagy után, mikre kell odafigyelned és hogyan birkózhatsz meg az érzelmeiddel, hol kaphatsz választ a kérdéseidre.

#betegség
2014.01.25.

Ha valamelyik szülőd rákos: mit érezhet a szülő?

Ha tudod, hogy mit érezhet a szülőd, akkor neked is sokkal egyszerűbb és könnyebb kitalálnod, hogy mivel segíthetnél neki – vagy legalább megérteni, hogy mi mindenen megy keresztül. Valószínűleg meglep, hogy nagyon sok hasonló érzés kavarog mindkettőtökben.

#anya
2014.01.18.

Anya és lánya közötti konfliktusok

Egy új tanulmány szerint a szülők és gyerekek közötti súrlódások közül az anya és lánya közötti a leggyakoribb. Vajon igaz-e az a feltételezés, miszerint a konfliktusok kiváltó oka az, hogy az anyák több figyelmet igényelnének lányuktól?

#család
2013.12.08.

Konfliktusok a családon belül: Szakértő Válaszol

Kedves Doktornő! Az én problémám ugyan nem olyan hatalmas, de mégiscsak jó lenne rá valamilyen megoldást taláni. Mások általában örülnek, hogy vége az iskolának, kitört a nyár, mindenki azt csinál, amit akar stb. De én ennek egyálatlán nem örülök.

#iszlám
2013.11.13.

Világjáró pszichológus: az iszlám nők öltözködése

Minden más vallásnál könnyebben felismerhetőek az iszlám hit női követői, mégpedig a ruházkodásukról. Testük különböző részeit kendővel, egyéb nagy anyag-darabokkal fedik, van, hogy csak a fejüket, de szélsőséges esetben a szemük sem látszik ki a lepel alól.

#skizofrén
2013.11.07.

Skizofrénia: tünetek és kezelés

A skizofréniával együtt élni nem egyszerű, és sokszor a család is nehezen tudja kezelni a betegséget. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy egyes viselkedésbeli zavarokat mi okozhat. Íme, néhány tudnivaló a betegség okairól, a tünetekről, és a diagnosztizálásról.

#történelem
2013.10.23.

Hogyan hat rád a múlt?

Identitásunk ezernyi összetevőből áll össze, nemzeti identitásunk pedig ennek az egyik eleme. Hogyan hat rád a nemzeti identitás? Hogyan befolyásolja a te saját életedet a történelem?

#segítség
2013.10.02.

Hogyan segíthetsz bajba jutott barátodon?

Bármikor, bárki életében adódhatnak nehéz helyzetek: egészségügyi problémák, evészavarok, kábítószer függőséggel összefüggő gondok, közeli hozzátartozó halála, esetleg depresszió. Hogyan segíthetsz barátodon, főleg, ha még azt sem tudod pontosan, mi lehet a baj?

#mostohaszülő
2013.09.28.

Tanácsok, ha Anyu/Apu újraházasodik

Szilvi egyszerűen tudta. Amikor édesapja elvitte őt kedvenc kávézójukba, amint mondta, „egy nagyon fontos beszélgetésre”, Szilvi ösztönei azt súgták, hogy apja újra megnősül. Szilvi apja megkérdezte, mit szólna hozzá, ha mostohaanyja lenne.

#iszlám
2013.09.18.

Világjáró pszichológus: az iszlám

Mi jut eszünkbe, amikor először halljuk a szót: iszlám? Egy vallás, amiről keveset tudunk, amiről a média és tv-műsorok talán a következő szavakat ültetik el bennünk: ruhaneművel eltakart emberi arcok, a nők emberi jogainak semmibe vétele, talán háború, terrorizmus, robbantások, öngyilkos merényletek. De nézzük csak meg egy kicsit közelebbről a dolgot!

#harcos
2013.06.28.

A benned szunnyadó harcos

Kissé sablonosnak tűnhet a cím első olvasatra, pedig sokkal komolyabb tartalmat rejt, mint azt előre is gondolnád. De milyen harcosról is van itt szó? És miért szunnyadna éppen benned?