Lélek, konfliktus

#Lélek #konfliktus

257 db cikk a témában

#homoszexualitás
2012.01.08.

Meleg vagyok, de heteróvá akarják nevelni a párom

Kedves Szakértő! Én egy 16 éves, átlagos fiú, azzal a különbséggel, hogy meleg. Novemberben megismertem egy szintén 15 fiút, aki ugyanolyan átlagos fiú, nem látszik rajta semmi, amiből kiderülne, hogy meleg.

#erőszak
2011.11.25.

Erőszak a randi során

Nem ismeretlen dolog, és a hatóságoknál is külön kategóriát képvisel a párkapcsolatban élők között történő erőszak, bántalmazás. Ebbe beletartozik az egyneműek közötti párkapcsolat is, bár az ő esetükben kevés statisztikai adat áll rendelkezésre.

#internet
2011.11.15.

A tinik kivetkőznek magukból a közösségi médiában

A megkérdezettek 88%-a azt állítja, hogy vannak olyanok, akik csak azért lépnek fel a közösségi oldalakra, hogy másokat bántsanak. A fiatalok 15%-a számolt be arról, hogy zaklatták, bántották már őket a neten keresztül.

#pesszimizmus
2011.10.11.

Pesszimista országban élünk

A helyzet változatlan - mondja kissé rezignáltan Kurimay Tamás, a Szent János Kórház pszichiátriai osztályának vezető főorvosa, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke. A rövid és tömör megállapítás arra vonatkozik, hogy egy évvel ezelőtt uniós felmérés készült Európa 27 országának lelki állapotáról, lelki egészségéről.

#zaklatás
2011.09.10.

Szexuális zaklatás az iskolában

A szexuális zaklatás egyre aggasztóbb mértéket ölt manapság: az iskolások mintegy 80%-a beismeri, hogy volt már áldozata valamilyen formában történő molesztálásnak. Nincs kivétel, bárkit érinthet a zaklatás, családi háttértől, neveltetéstől függetlenül.

#rasszizmus
2011.09.01.

Kultúrák közötti különbségek

Megismerkedsz valakivel, akinek más a bőrszíne, kultúrája, szokása, vallása. A XXI. században ez nem kéne, hogy problémát jelentsen, de mégis, vannak olyan szülök, akik nem nézik jó szemmel az ilyen kapcsolatot.

#anya
2011.08.26.

Túlságosan aggódik az anyukád?

Az anyukád meg akarja mondani, hogyan éld az életedet? Vagy minden döntésedet ellenőrzi? Nem kell aggódnod, továbbra is élvezheted a kedves tulajdonságait, ha megtanulod, hogy kezeld a kevésbé kellemeseket.

#féltékenység
2011.08.23.

A féltékenység a szerelem jele?

Mindannyian féltékenyek vagyunk időnként egy kicsit. Mikor van ez még rendjén, és hol van az a pont, amikor már nincs?

#szökés
2011.08.11.

Elszöknél otthonról?

Amikor kicsi voltál, szöktél el otthonról? Talán összepakoltál magadnak egy hátizsákot, és elmentél az egyik barátodhoz. De egy kis idő után már el is felejtetted, hogy miért jöttél el, meg már amúgy is sötétedett, szóval inkább hazamentél.

#erőszak
2011.08.06.

Erőszakos vagyok, megváltozhatok?

Tehát valakivel nem bánsz jól, és ez gyakran megtörténik. Talán már el is rontottál egy kapcsolatot, vagy valakit nagyon megsértettél? Nincs több kifogás, megváltozhatsz.