ex
#Lélek

8 dolog, amit sose mondj el az új pasidnak a múltról

2022.08.06.
2 perces olvasási idő

Minden új kapcsolatban előbb-utóbb szóba kerül a múlt és természetesen az ex-téma is. Hogy ne bántsd meg az új választottad egoját, íme, néhány tipp az ex-csapda elkerülésére, azaz 8 dolog, amit sose mondj az új pasidnak az exről.

Őt mindenki szerette

A pasik szeretik azt hinni (és erről meg is akarnak győződni), hogy velük érzed magad a legjobban, illetve, hogy ők a legfontosabbak az életedben. Éreztesd vele, hogy Neked most tényleg Ő a legfontosabb és a családod és barátaid is kedvelik vagy meg fogják kedvelni. Ha rájön, hogy a volt pasidat mindenki szerette, akkor sérül az önbizalma és folyton bizonyítni akar majd, ami elég kellemetlen lehet. Helyette mondd azt: „Sokan kedvelték, a volt barátomat, de csak azért, mert nem ismerték igazán.”

Nagyon jól keresett

Az exed sokat keresett? Ha így is van, ezt ne kösd az új pasi orrára. Ha azt hiszi, ő nem tudja felvenni a versenyt a múltbéli pasikkal, akkor feleslegesnek fogja érezni magát. Elég, ha ennyit mondasz: „Nem a pénz a legfontosabb, a lényeg, hogy szeretjük egymást és szeressük, amit csinálunk.”

Teljesen összetörte a szívemet

A kapcsolatok véget érnek. Gyakran ez nem is megy simán, sőt…. Ettől függetlenül ne akard, hogy az új választottad úgy érezze, még mindig cipeled az előző kapcsolatod terheit vagy esetleg még mindig fáj a szíved miatta. A férfiak amúgy sem szeretik, ha lelkizel velük az exről. Ne menj bele mélyen a témába vagy ha mégis, beszélj általánosságban: „Néha mindnyájunkat megbántanak, de túljutunk rajta, lezárjuk és pont.” Biztosan mindenkinek összetörik a szíve néha, de a múlt az maradjon múlt idő.

Ő jól van, tegnap is beszéltünk

Vannak párok, akik tartják a kapcsolatot a szakítás után, és ha ez a megfelelő mederben zajlik, nincs is vele semmi baj. Ugyanakkor nem szerencsés az új lovagnak a régi pasi jelenlegi életéről beszélni, mondjuk: „ képzeld, új munkahelye van, vagy férjhez ment a húga”. Elég annyit mondani: „csak ritkán hallok felőle, de gondolom jól van”. Nem kell elmondani részletesen, mikor beszéltetek vagy váltottatok e-mail-t legutóbb és mi van vele manapság.

Már vele is jártam itt korábban

Elképzelhető, hogy az új párod oda szervez közös programot, ahol már jártál korábban az ex-eddel. Az új barátod nem naiv és tudja, hogy volt szerelmi életed azelőtt is, hogy megismerkedtél vele, nyilván azt is sejti, hogy a volt pasiddal nem voltatok állandóan bezárkózva a négy fal közé. Ha rákérdez, szerintünk jó válasz: „Jártam már itt, de régen volt, nem is igazán emlékszem” Ez nem hazugság, hiszen vele elsőként tapasztalod, milyen a hely (mondjuk egy jó étterem), ahova vinni akar, és ez mindenképp újdonság lesz a kettőtök kapcsolata szempontjából.

Ezt még tőle kaptam

A férfiak tudják, hogy illik megdicsérni az ékszeredet, vagy cipődet, ruhádat, különösen, ha azokat először látják rajtad. Szóval, ha bármikor megdicsér a srác egy addig nem látott kiegészítőt rajtad, véletlenül se mondd, hogy azt a volt barátodtól kaptad.

Mondd inkább: „ez egy régi darab, és csak ritkán hordom”.

Mindig vicces volt, sokat nevettünk

A férfiak szeretik megnevettetni a nőket és örülnek, ha elismerjük, hogy van humorérzékük. Így nem kell az új pasi figyelmét felhívni, hogy az elődje humoros vagy humorosabb volt nála. Jobb, ha ezt mondod (hiszen őt választottad): Te vagy a legviccesebb srác, akit csak ismerek”. Lehet, hogy ez nem teljesen igaz, de néha túlozhatunk egy kicsit a másik kedvéért, nyilván ezt ő is megteszi néha érted.

Jó/rossz volt az ágyban

Ez a téma igazi aknamező lehet. Első tanácsunk, ha lehet, kerüld el teljesen. Ha nem lehet, próbálj amennyire lehet semleges maradni, azaz: „voltak jobb és rosszabb időszakaink, de semmi különös.” Lényeges, hogy sose menj bele a részletekbe, kivéve ha egészségügyi okokból szükséges.

(KamaszPanasz)